02. rujna 2014.

10 znakova da ste ovisni o Facebooku

Thinkstock.

Rijetko tko će priznati da je ovisan o Facebooku, no ima pokazatelja koji to itekako potvrđuju.

Kako se broj dnevnih korisnika Facebooka popeo na 829 milijuna (206 milijuna u Europi), očekivano raste i broj onih koji su na ovaj ili onaj način "prikovani" za omiljenu društvenu mrežu.

Rijetko tko će priznati da je ovisan o Facebooku, no ima pokazatelja koji to itekako potvrđuju. Pogledajmo neke od njih prema izboru Before it's news-a:

1. Očajnički tražite lajkove
Facebook je mjesto na kojem mnogi traže pažnju, a kada ostanu uskraćeni za desetine i stotine "lajkova", budu razočarani. Facebook zasigurno nije mjesto na kojem treba tražiti dokaz vlastite vrijednosti.

 | Autor: Thinkstock Thinkstock

2. Igrate igre po cijele dane
FarmVille, Mafia Wars i Zynga Poker samo su neke od igara koje pružaju razonodu na Facebooku. Sve je u redu ako na igrice ne potrošite par sati ili čak - osmosatno radno vrijeme.

3. Trud oko slike profila
Iako slika govori više od tisuću riječi, trud koji ulažete oko uređivanja profilne slike ili česta promjena iste mnogo govori o vašem "odnosu" s Facebookom. Primjerice, ako vam treba sat vremena da uredite profilnu sliku, to su prvi znaci ovisnosti o Facebooku.

4. Neprekidni statusi
Mnogi ljudi svakodnevno nas izvještavaju o svojim aktivnostima. Što su pojeli, gdje su bili, što su kupili i što su pili. Otkrivaju nam mnoge detalje iz svog života za koje je pitanje želimo li ih uopće znati.

Više saznajte na portalu Poslovni.hr

Komentari 0