Uskršnje delicije na vašem stolu

Portal Gastro.hr donosi vam najslasnije recepte i najkorisnije trikove za veličanstven

Želite li znati kako napraviti tradicionalnu pincu? Taj tradicionalni slatki kruh zahtijeva, osim osnovnog recepta, i dobra dva do tri sata, topao dom stabilne temperature, prava žuta domaća jaja i nešto snage za umijesiti tijesto.

 | Autor: Thinkstock / Spencer Davies Thinkstock / Spencer Davies

Za desert poslužite kuglof, tradicionalni kolač hrvatskog uskršnjeg stola, koji je u stvari prozračno tijesto prepoznatljivo više po neobičnom obliku nego sastojcima koje sadrži. Ne postoji, naime, uniformirani recept za kuglof, ali se zato sve inačice pripremaju u karakterističnom okruglom kalupu izbrazdanih stijenki s rupom u sredini.

Želite li nešto drugačije kušajte slatka začinjena peciva s grožđicama i križićem na vrhu koja su posebno popularna u Velikoj Britaniji i zemljama engleskog govornog područja. Tradicionalno se pripremaju na Veliki petak i prava su uskrsna poslastica.

Više recepata i ideja potražite na portalu Gastro.hr

Photo: Thinkstock / Spencer Davies

Komentari 0