Portal Gastro.hr donosi vam najslasnije recepte i najkorisnije trikove za veličanstven
Želite li znati kako napraviti tradicionalnu pincu? Taj tradicionalni slatki kruh zahtijeva, osim osnovnog recepta, i dobra dva do tri sata, topao dom stabilne temperature, prava žuta domaća jaja i nešto snage za umijesiti tijesto.
Za desert poslužite kuglof, tradicionalni kolač hrvatskog uskršnjeg stola, koji je u stvari prozračno tijesto prepoznatljivo više po neobičnom obliku nego sastojcima koje sadrži. Ne postoji, naime, uniformirani recept za kuglof, ali se zato sve inačice pripremaju u karakterističnom okruglom kalupu izbrazdanih stijenki s rupom u sredini.
Želite li nešto drugačije kušajte slatka začinjena peciva s grožđicama i križićem na vrhu koja su posebno popularna u Velikoj Britaniji i zemljama engleskog govornog područja. Tradicionalno se pripremaju na Veliki petak i prava su uskrsna poslastica.
Više recepata i ideja potražite na portalu Gastro.hr
Komentiraj, znaš da želiš!
Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.