1/9

Tiramol - novi concept store u Zadru

Sana Baraba došla je do fantastične ideje - zašto ne otvoriti concept store u Zadru. Budući da Hrvatice sve više vode računa o tome da budu stylish i odaberu pravi brend, pothvat u vidu butika Tiramol zapravo je bio potreba. Ako niste iz Zadra, ovog ljeta zaustavite se u ovoj modnoj destinaciji kako bi obavili shopping, pogotovo ako ste miljenici domaćih brendova poput Krie Dizajna, Zorana Aragovića, Ivana Alduka, Lolatees i mnogih drugih.

Kako je došlo do ideje za stvaranjem ovakvog dućana i mislite li da su Hrvatice dovoljno upoznate s pojmom concept storea?

Uvijek sam htjela pokrenuti nešto „svoje“. Sama ideja oko otvaranja butika rodila se sasvim slučajno! Vjetar u leđa mi je dala mama koja ima totalno drugačiji modni izričaj od mene te zato što se gospođe u njenim godinama nemaju baš gdje odjenuti u Zadru. Nakon toga sve se tako brzo odvijalo da sam se i sama začudila!  Kako sam krenula malo ozbiljnije u realizaciju naišla sam na oduševljenje i pozitivne reakcije naših dizajnera. Nakon toga mi nije preostalo ništa drugo nego otvoriti butigu za koju nisam imala niti ime. U Hrvatskoj je pokrenut trend concept storea. Po posjećenosti  Tiramola rekla bih da su žene, a bome i muškarci (koji sve više i više dolaze izabrati poklone za svoje bolje polovice) svjesni tog pojma i ponude koju concept store nudi.

 | Autor: Privatno Privatno

Kakav je koncept dućana Tiramol?

Tiramol je jedina butiga na zadarskom području, koja u svojoj ponudi nudi odjeću i modni accessories isključivo hrvatskih dizajnera. Cijeli koncept trgovine je zamišljen kao showroom u kojem mlade cure kao i poslovne žene mogu naći štošta za sebe od dnevnih, poslovnih, večernjih pa sve do glamuroznih kombinacija.

Što znači riječ tiramol?

Kako sam fetiva Dalmatinka i obožavam sve vezano uz ovaj grad znala sam samo da želim ime koje će vezati Dalmaciju, Zadar i hrvatski dizajn. Ime Tiramol mi se činio kao savršen spoj svega toga. Puno ljudi ne zna što to znači, u Dalmaciji tiramol je  konop za sušenje robe u kaletama između zgrada.

 | Autor: Privatno Privatno

Odjeću i modni accessories kojih hrvatskih dizajnera možemo pronaći u vašem dućanu?

Tiramol u svojoj ponudi ima poznate hrvatske dizajnere, koje rado nose naše estradne zvijezde. Imamo zadnje kreacije Kristine Burije i njenog brenda Krie Dizajn, Zorana Aragovića, Ivana Alduka, Ivančice Hrustić, Adsigna, Nives Trive, Kešidova, Dajane Vuksan, Petre Lasić i Elene Čonjar. A imamo i odličnu suradnju s  brendovima Lolatees, Kerefeke i Splash of Fash (Stefan Koković i Horvat Čagalj). Svoju ponudu svakodnevno proširujemo novitetima. Moguće je naručiti kombinacije koje vidite na zadnjim modnim događanjima. Također imamo i kožne torbe Ane Dorotić ADsign, Sexy Plexy nakit te brendove Oz by Ozana, Lolina kućna manufaktura i Little Wonder.

Kome je namijenjen Tiramol?

Sretna sam što su Zadranke prepoznale Tiramol kao nešto drugačije, kao mjesto koje nudi drugačiji asortiman robe, te njihovim poznavanje hrvatske modne scene. Iskreno, voljela bih kad bi mlade cure imale više hrabrosti uskočiti u robu manje poznatih dizajnera i u nešto što nije toliko medijski popraćeno, kao što to imaju gospođe 40-ih i 50-ih godina.

 | Autor: Privatno Privatno

Tko najviše kupuje u Tiramolu? Kakav profil žena?

Pa stvarno sa širenjem ponude i konstantnim dovođenjem novih dizajnera nastojim da ponuda bude dostupna mladim curama kao i njihovim majkama, poslovnim ženama pa čak i bakama. I za sada mogu reći da u tome i uspijevam. Moje mušterije su ponajviše žene koje žele sebi priuštiti dobar komad odjeće ili nakita i koje su svojim modnim izričajem nešto hrabrije i drugačije.

Što za vas znači biti modno osviještena žena?

S obzirom da je danas moda uzela dosta maha, cijenim žene koje imaju "ono nešto" pa uspiju trendu koji je "in" dodati i nešto svoje. Modno osvještena žena s malo novaca može napraviti lijepu modnu priču.

Sami imate osebujan stil. Kako bi ga opisali i što ga sačinjava?

Oduvijek sam voljela eksperimentirati sa stilovima, ali s ovim poslom su mi se definitivno otvorile neke nove mogućnosti i pogledi na modu, moja mašta je dobila još veća krila što se tiče mojih svakodnevnih kombinacija.  Uvijek, ali uvijek nosim ono što mi prvo dođe pod ruku i kako se taj dan osjećam. To je moja svakodnevna modna igra jer iskreno nemam baš vremena za smišljati što obući, a i smatram da je najbolje nositi ono u čemu se čovjek osjeća najudobnije.

 | Autor: Privatno Privatno

Budući planovi?

Što se tiče budućih planova nastojat ću da Tiramol bude prepoznatljiv i van Zadra, da i dalje imam odličnu suradnju s našim dizajnerima te da Zadranke budu zadovoljne ponudom na kojoj radimo svakodnevno.

Više slika pogledaj u galeriji...

Photo: Privatno

Komentari 0