22. listopada 2015.

Tipovi muškaraca koje morate izbjegavati u širokom luku!

Instagram.
1/12

Riječ je o muškarcima u koje smo bile beskrajno zaljubljene sa šesnaest, s kojima u dvadeset i šestoj, nakon tragičnih veza, prekidamo, a nakon tridesete nam ni neće pasti na pamet da ih pogledamo. Ovo je top lista muškaraca koje trebate izbjegavati u širokom luku.

Egocentrik

1. Kako ga prepoznati: On je bezobrazno zgodan, duhovit, simpatičan, zanimljiv, uspješan, pomalo mističan, ima stav i glavni je u društvu. On je dečko s kojim sve žene žele spavati, a svi muškarci žele biti njegovi prijatelji. Drugim riječima, on je savršen.

 | Autor: Instagram/Nives Celzijus Instagram/Nives Celzijus

2. Kako funkcionira: Obasipa vas komplimentima. Ne prestaje vam laskati. Osjećate se kao boginja uz njega. U biti, to je samo navlakuša. Kao prvo, iste stvari govori svakoj, a kao drugo na taj način si samo želi skratiti vrijeme i trud do vaših gaćica. Naravno, svaka će pasti na to kad joj neki frajer kaže da je zgodna i osjećati će se posebno što je baš ona ta odabrana koju je on - alfa mužjak, odlučio izabrati kao svoju priležnicu. 

3. Najgore mane koja će vas koštati glave: 

  • Manipulativnost: Često se služi stvaranjem osjećaja krivnje, komplimentima i pohvalama kako biste teže odbili njihov prijedlog. Drži se iznad vas ili to ni ne mora jer ga vi sami uzdižete u nebesa. On zna da može raditi s vama što hoće, a da toga niste ni svjesni. U tren oka vi ste njegova mala djevojčica koja skače tamo gdje on kaže hop. Nema toga što nećete učiniti za njega jer on je Bog i to koristi jako dobro. 
  • Narcisoidnost: „Nitko u životu te neće zadovoljiti kao ja!“, „Nitko ne bi trpio tvoje gluposti kao ja“ ili „ Nitko te neće voljeti kao ja“, samo su neke od rečenica koje su ovakvi frajeri u stanju izreći. 
  • Koketnost: Nekad davno, dok smo još živjeli u špiljama i jeli s poda, muškarci su morali što više sijati svoje sjeme u svrhu reprodukcije, odnosno širenja vlastitih gena. Danas alfa muškarci to ne moraju raditi, ali i dalje imaju potrebu flertati sa svakim primjerkom ženskog roda u noćnom klubu. Kad se osjećaju poželjnima to im hrani ego. Ovaj tip frajera možda vas neće prevariti, ali će flertati sa svakom curom i pritom vas uvjeravati da ste vi to umislile. 

 | Autor: Instagram/Nives Celzijus Instagram/Nives Celzijus

Zaključak: Kad vas prožvače, ispljunut će vas  kao staru žvakaću gumu. Ovaj tip frajera je najopasniji. Nakon njega, sljedeća stanica vam je psihijatar ili nekoliko stotina kava s najboljom frendicom da izbacite sav otrov kojim vas je zatrovao.

Neodgovoran muškarac

1. Kako ga prepoznati:  Neodgovoran je, nerealan i lijen. Nikad ne znate na čemu ste s njim, a ni on nije na čisto sam sa sobom budući da je potpuno izgubljen. On ne zna što želi u životu i koji mu je plan. Očigledno pati od sindroma Petra Pana. Da ponovimo gradivo, sindrom Petra Pana podrazumijeva da mladići izbjegavaju odgovornost koju sa sobom donosi odrasla dob, te nastavljaju uživati u blagodatima tinejdžerstva. Petar Pan želi živjeti neopterećeno od zahtjeva roditelja, djevojaka, poslova, djece i ostalih gnjavaža odrasloga života.

 | Autor: Instagram/Nives Celzijus Instagram/Nives Celzijus

2. Kako funkcionira: Uvijek sve zaboravi, od toga da vas treba nazvati do toga kad ste se dogovorili za kavu, a vrlo vjerojatno bi vam mogao zaboraviti i rođendan ili godišnjicu veze.

3. Najgore mane koja će vas koštati glave: 

  • Nije tako loš: U biti je on dobar dečko. Beskrajno će vam se ispričavati kad opet zezne, osim ako nije granični slučaj koji ni ne shvaća da je zeznuo stvar. Međutim, činjenica jest da će vas uvijek iznevjeriti.
  • Nerealan je: On ne zna što želi u životu. Prilično je uvjeren da bi mogao uspjeti sa svojim bendom s kojim svira u garaži već 15 godina. Njegovi su snovi daleko iznad normalnog života.

 | Autor: Instagram/Nives Celzijus Instagram/Nives Celzijus

Zaključak:  Ovo je frajer od kojeg ćeš, taman da si i savršena djevojka, zauzvrat dobiti samo prijateljstvo u koje je uključen seks. Godinama nakon tebe, ipak će naći curu, koja  ti neće biti ni do koljena. No, Petar Pan će ionako zauvijek ostati na istoj razini i nikad neće biti spreman odvesti neku vezu na viši nivo. Dobri su i zabavni prijatelji, a jednog dana bit će i dobri očevi jer će s djecom biti na više-manje istom nivou. Doduše, biti otac ne podrazumijeva samo mijenjanje pelena i igru s djetetom, već znači da preuzimanjem odgovornosti treba poslužiti kao primjer svojoj djeci.

Mamin sin

1. Kako ga prepoznati: Dobar je, drag, miran, povučen, tip je frajera kojem ćete vi morati uletjeti, u biti svaki tip frajera je tip frajera kojem ćete vi morati uletjeti, ali ovom pogotovo. On jako voli svoju mamu. Njegova mama je najpametnija, najljepša i najbolje kuha.

 | Autor: Instagram/Nives Celzijus Instagram/Nives Celzijus

2. Kako funkcionira: On će biti dobar otac, brižan, tegliti vrećice iz trgovine i razvoziti klince ,jednom kad se oženi nekom koja će voljeti njegovu mamu jednako kao što je voli on. U međuvremenu, njegova mama će vam raditi nezamislive spletke jer nijedna nije dovoljno dobra za njenog sinčića. Primjer spletkarenja: neočekivani telefonski pozivi i mama kojoj uvijek nekako naglo pozli čim joj sin nije kod kuće!

3. Najgore mane koja će vas koštati glave:

  • Nesposobnost: Nije sposoban narezati si meso u tanjuru, a kamoli što drugo. Mamin sin navikao je da mu se sve servira.
  • Neinteligencija: Ali moja mama kaže da se to radi tako i tako“. Da, ti srećo nemaš svoj mozak pa moraš pitati mamicu kad ćeš piškiti i kakiti.

 | Autor: Instagram/Nives Celzijus Instagram/Nives Celzijus

Zaključak: Njegova će vam se mama uvijek uplitati u vezu. To će dovodi vezu u razna iskušenja. Žene žele biti jedne jedine svom muškarcu. Jedva se možemo nositi s bivšom curom koja mu je slomila srce, a kamoli s njegovom mamom koja je boginja. Osjećat ćete se zapostavljeno i nemoćno u toj vezi, a takva veza vam ne treba. 

Muškarac koji ima loše odnose sa svojom obitelji

1.Kako ga prepoznati: Ovaj muškarac potpuna je suprotnost prethodnom. Degutantno je kad vaš muškarac obožavamo samo svoju mamu, ali nije u redu niti da je šalje u rodni kraj. Ne mislim da su naši roditelji uvijek u pravu, ali nekakva razina poštovanja prema roditeljima mora postojati. Roditelji, a pogotovo majka, se ne šalju u onu stvar. 

 | Autor: Instagram/Nives Celzijus Instagram/Nives Celzijus

2. Kako funkcionira: Siguran je u sebe i uvijek u pravu. Pomalo je arogantan. Ima visoko mišljenje o sebi. Traži da ga se poštuje te je često nasilan je. „Nasilnici se ponašaju nasilno baš zato što posjeduju nerealno visoko samopouzdanje i samopoštovanje. Mnogi nasilni zločinci opisuju se nadmoćnima, posebnim i elitnim osobama koje zaslužuju povoljniji tretman", kaže Ulla Lovenkrands, danska psihologinja koja 20 godina istražuje psihologiju kriminala. 

3. Najgore mane koja će vas koštati glave: 

  • Nasilan je: U biti mu samo nedostaje topline, suosjećanja i zdravih granica, koje mi nisu dane dok je još bio malo dijete. Ako je u njegovom domu normalno da je otac nasilan prema majci ili da je on kao sin nasilan prema svojim roditeljima, smatrat će da je to normalno u svim obiteljima i tako će tretirati i vas. 

Zaključak: Nećete biti s ovakvim muškarcem u vezi niti sekunde i točka! Ne treba vam netko da vas psihički i fizički mlati. 

Muškarac koji je previše isključiv

1. Kako ga prepoznati: „Ma daj, bila si vegetarijanka? Ok, hvala Bogu da te nisam tad znao“; „Bila si pankerica u srednjoj? Aha, možeš mislit kak' bi sad pili kavu da sam to znao prije“, „Najbolji frend ti je gej? Isuse bože, ne mogu vjerovati da se družiš s gejevima“, samo su neke od rečenica koje će ovom muškarcu izaći iz usta. Mama mu pegla košulje, a tata mu posuđuje Audi A4. Student je politologije i jako je pametan. Nije mu jasno kako cure mogu piti pivo.

 | Autor: Instagram/Nives Celzijus Instagram/Nives Celzijus

2. Kako funkcionira:  Ima jasna politička i vjerska uvjerenja. Ne može prihvatiti da netko ima drugačije stavove i šire poglede na život od njega. On je naime strahovito isključiv i misli da je samo ono što on radi ispravno.

 3. Najgore mane koja će vas koštati glave:

  •  Konzervativnost: Bit će pravi muž s kamena, zaštitnik obitelji i doma. Napravit će vam desetoro prave hrvatske djece. Sigurna sam da si želite baš takvu sudbinu. Ovo je bio čisti sarkazam, da se razumijemo. 

 | Autor: Instagram/Nives Celzijus Instagram/Nives Celzijus

Zaključak: Bit će dobar muž, sve dok ćete vi biti Bree Van De Kamp iz „Kućanica“ i moliti se za jelom, dok vam je votka skrivena ispod sudopera. 

Komentari 0