1/7

Tajne drevnog Egipta oživjele u prelijepoj kolekciji nakita

Freywille predstavlja novu kolekciju nakita Pharaoh nadahnutu trajno živom tradicijom starog Egipta te impresivnim dostignućima egipatske umjetnosti.

Kroz dva prelijepa dizajna, Tutankhamun i Luxor, Freywille umjetnici potiču čežnju za otkrivanjem tajni dragocjenih blaga pronađenih u faraonskim grobnicama, kao i značenja drevnih egipatskih simbola. Dizajn Tutankhamun vodi nas na putovanje u Dolinu kraljeva gdje je 1922. godine otkrivena grobnica slavnog faraona Tutankamona, prepuna dragocjenosti i fascinantnih artefakata. Umjetnički oslikani emajl stiliziran je zadivljujućim motivima nadahnutim veličanstvenom ljepotom znamenite Tutankamonove zlatne maske inkrustirane obojenim umetcima od poludragog kamenja.

 | Autor: FREYWILLE FREYWILLE

Njihovo dublje, simboličko značenje Freywille zanimljivo interpretira kroz kraljevsko plave nijanse lapis lazulija koje označavaju vječnost i božansko, crvene nijanse karneola koje se odnose na snagu i moć, crni tonovi opsidijana na plodnost, a zeleno-plave nijanse tirkiza simboliziraju vodu, život i izobilje.

U ovaj divan Freywille dizajn integrirani su i brojni mistični simboli , kao što su skarabeji čije su ponašanje Egipćani poistovjećivali s uzdizanjem Sunca na jutarnjem nebu, te nježni cvjetovi lotusa , simbol ponovnog rođenja ili stvaranja svijeta. Prelijepa Freywille kolekcija Pharaoh je novi sinonim za originalnu interpretaciju bogate kulture starog Egipta u suvremenom, umjetničkom nakitu od emajla. Kolekcija je dostupna u Freywille butiku u Zagrebu, Preradovićeva 2 i Freywille Online butiku.

Photo: FREYWILLE

Komentari 0