Tajne Bakinog čušpajza

Dok smo bili klinci vapili smo za hamburgerima, no danas se sve više okrećemo zdravim obrocima.

 | Autor: Thinkstock / Spencer Davies Thinkstock / Spencer Davies Čušpajz ili varivo jedno je od jela koja se često nalaze na dječjim crnim listama, no kada ta ista djeca odrastu, ovo jelo dobiva sasvim nove epitete - zdravo, toplo i ukusno! Način na koji danas živimo i radimo često nam ne ostavlja previše vremena da se adekvatno posvetimo vlastitoj prehrani, pa su "brza rješenja" prisutna i kod odabira obroka. Stoga nismo krili oduševljenje kada smo saznali da u Zagrebu postoji dostava čušpajza, onakvih kakve su naše bake radile.

Naše su bake govorile da čušpajz krijepi duh i tijelo. Jela na žlicu općenito su dobra za probavni sustav i idealan su obrok za gablec jer ne "sjedaju" teško na želudac pa ne izazivaju umor. Kako su kuhani samo od svježih namirnica po tradicionalnim receptima, zdraviji su izbor od jela koja se peku u fritezama ili podgrijavaju u mikrovalnim pećnicama. Trendovi se stalno mijenjaju. Dok smo bili klinci, bili smo siti čušpajza i vapili smo za hamburgerima, no danas je situacija obrnuta. Sve više se okrećemo zdravim obrocima, a javlja se i potražnja za funkcionalnom hranom. Zdravi obrok najviše traže zaposleni i mnogo ih je prepoznalo čušpajze kao idealan obrok za gablec.

Više o projektu Bakin čušpajz saznajte na portalu Gastro.hr.

Photo: Thinkstock / Spencer Davies

Komentari 0