Švedske mesne okruglice

Švedski mesni specijalitet idealno se slaže uz pire krumpir ili tjesteninu.

Okruglice od mljevenog mesa nalazimo u mnogim jelima, mogu biti veće, manje, pržene, pečene na roštilju, kuhane... idejama i kombinacijama nema kraja. Švedske mesne okruglice prvo se prže, a zatim kuhaju u umaku, a poslužuju se najčešće s pireom od krumpira ili uz tjesteninu. Šveđani će uz ove okruglice obavezno poslužiti i džem od brusnica ili raznog šumskog voća.

 | Autor: Tanja Kalić Tanja Kalić

Ja sam taj dio preskočila, meni osobno džem u ovoj priči nije neki bingo, ali zato sam bila široke ruke sa svježom sezonskom salatom.

Sastojci (za 30 okruglica):

  • 400 g mljevenog mesa (pola junetine, pola svinjetine)
  • 1 jaje
  • 1 manja glavica luka
  • 1 žličica nasjeckanog kopra
  • 1 žličica nasjeckanog peršinovog lista
  • 100 g krušnih mrvica
  • 100-120 ml mlijeka
  • sol, papar
  • ulje
  • maslac
  • 1 žlica oštrog brašna
  • 500 ml mesnog temeljca

Cijeli recept pročitajte na Gastro.hr

Photo: Tanja Kalić

Komentari 0