16. rujna 2011.

Što hrvatski dizajneri spremaju za novu sezonu?

Pixsell.

Povodom novog izdanja Dove Fashion.hr-a, koji će se održati od 29. rujna do 01. listopada u Paviljonu 5 Zagrebačkog velesajma, hrvatski dizajneri i novinari družili su se na već tradicionalnom Press Brunchu. Uz ugodno kavu i opuštenu atmosferu, dizajneri su odali što sve spremaju za proljeće/ljeto 2012.

Iza objektiva Šime Eškinje, našeg najpoznatijeg modnog fotografa, i kamere proslavljenog redatelja Vanje Vascarca, stala je predivna Vesna Parčina. Kampanja za sezonu proljeće/ljeto 2012. naglasak stavlja na prezentiranju beskonačnih lica žene kao vječne inspiracije, i ujedno u prvi plan stavlja potragu za vlastitim identitetnom.

 | Autor: Davor Puklavec/ Pixsell Davor Puklavec/ Pixsell „Prošle sezone kampanju smo posvetili modelima, koje su muze svim dizajnerima, dok smo ove sezone odlučili otići korak dalje i uzeti inspiraciju kao glavni motiv kampanje. Smatramo da multiplicirani ženski lik u svakoj svojoj refleksiji odražava drugu priču tj. drugu inspiraciju koja je kao takva beskonačna. Njezina beskonačnost čini ju nepresušnim izvorom ideja, a to je upravo ono što pokreće modu.“ , izjavio je direktor i osnivač Fashion.hr koncepta Vinko Filipić.

Nova lica, neonske boje i ženstvene kreacije – čeka nas zanimljivo proljeće!

Za desetak dana nove kolekcije predstavit će Ivica Klarić, Aleksandra Dojčinović, Branka Donassy, eNVy room, Ivica Skoko te debitanti Mischel Benoni i mladi talentirani dvojac Adela Kliškić i Nikola Barbir. Martina Felja će uz predstavljanje samostalne kolekcije ujedno raditi i posebnu u sklopu projekta Dove.

"Možemo očekivati jedan dobar koktel gdje će biti od svega po malo. Bit će dosta 90-tih, visokih proreza, pročišćenih linija i techno boja koje su vladale za vrijeme rave pokreta. Bit će malo i glamura 40-tih u vidu večernjih haljina. Kolekcija se sastoji o 20 modela koji su veoma ženstveni i profinjeni", objašnjavaju Vjeko Franetović i Nikica Ivančević iz eNVy room-a.

Također jedna od iščekivanijih revija je ona uspješne dizajnerice Aleksandre Dojčinović koja je svojom cruise kolekcijom predstavljenom u Bolu na Brač, oduševila podjednako i kritiku i fashion zaljubljenike.

"U novoj kolekciji će dominirati zelena i plava boja, bit će dosta čipke i malo cvjetnog uzorka. Za proljeće i ljeto 2012. odlučila sam se za pufnaste krojeve za donji dio, dok će na gornjem dominirati zanimljiv body", ukratko je Aleksandra Dojčinović najavila novu kolekciju.

Dok će mladi dizajneri Adela Kliškić i Nikola Barbir predstaviti svoju prvu veliku žensku kolekciju u sklopu projekta Lift by Perwoll, debitant Mischel Benoni priprema muško-žensku kolekciju.

 | Autor: Davor Puklavec/ Pixsell Davor Puklavec/ Pixsell "Radim klasični pret-a-porter kolekciju s najfinijim materijalima. Na pisti možemo očekivati kožu u jarkim bojama, kolorističke blokove s akromatskim bojama, crnom i bijelom. Ženska kolekcija je klasična i komercijalna, a muškom će dominirati uži krojevi", objasnio je dizajner Mischel Benoni.

Osim kolekcija za vlastite brendove i ove sezone na pistama Dove Fashion.hr-a vidjet ćemo dizajnerske kolekcije nastale u sklopu projekta Fashion.hr Industrija: Hera by Robert Sever, Rio man Collection by Ivica Klarić, Rio woman Collection by Zoran Mrvoš, Additive Collection by Igor Galaš, AMR for Bambi, Bambi by Zigman i Marli by Zigman. Nestrpljivo se iščekuje i novi projekt u sklopu Industrije, a to je suradnja dizajnera Ivana Alduka i Amadeus Jeansa AMDS by Alduk. Očekuje nas itekako zanimljiv i uzbudljiv Dove Fashion.hr!

Komentari 0