1/27

Što dizajnerica Ivana Omazić kaže o svojoj novoj kolekciji

Nakon uspješnog lansiranja prve kolekcije za proljeće-ljeto 2016., IO Ivana Omazić sada predstavlja lookbook jesensko-zimske kolekcije 2016./2017. Nova kolekcija inspirirana je konceptom oblik u obliku.

IO ustraje na principima slow fashion filozofije te nastavlja s hand-made tehnikama. Ručno bojani dio jesensko-zimske kolekcije čine odjevni predmeti apstraktnih kompozicija i skrivenih riječi. Predanost slow fashion pristupu vidljiva je i kod primjene nove tehnike printanja s efektom zrcala, kojim prvotno monokromatski ispisane plohe s vremenom prolaze kroz dinamične promjene. Potpuno nova tehnika bojanja listićima zlata razvijena je u suradnji sa stručnjakom za pozlatu, pa tako dio jesensko-zimske kolekcije čini i nekoliko posebnih komada ručno bojanih 23- karatnim zlatnom.

 | Autor: Mare Milin Mare Milin

- Slow fashion je proces u kojem uzimamo vrijeme za izradu svakog odjevnog predmeta od konstrukcije do ručne dorade. Kada sam počela raditi u modi, standard je bio dvije kolekcije godišnje, a sada ih je minimalno šest. Moj omiljeni proces kod izrade odjeće je onaj kreativni i zato za sebe i svoj kreativni tim želim ostaviti maksimalno vremena - kaže dizajnerica. 

 | Autor: Mare Milin Mare Milin

U kontrastu prema dosad vrlo čistim površinama, ručno pleteni dio kolekcije, IO pletenina, ručno proizvedena u Sarajevu iz Superkid Mohair vune koristeći originalne novokreirane bodove, kolekciji dodatno daje skulpturalnu dimenziju.

- Najbitnije mi je stvoriti odjeću koja je urbana, elegantna, bezvremenska i koja prati potrebe današnjeg života - objašnjava, a kada smo je pitali kakve trendove predviđa za ljeto Ivana je u svom stilu odgovorila "Kada stvaram kolekciju razmišljam o onome što bih voljela nositi. Ne pratim trendove." što je zapravo i tajna njenog uspjeha. 

 | Autor: Mare Milin Mare Milin

Kolekcija će se u online shopu na adresi www.ioivanaomazic.com i na policama 70-ak concept storeova diljem svijeta naći početkom rujna.

Photo: Mare Milin

Komentari 0