Stižu novi emotikoni s liječnicama, programerkama, profesoricama...

Ovi emotikoni trebali bi bolje prikazati ulogu žena u modernom svijetu i inspirirati mlade djevojke, koje ih i najviše koriste...

U posljednje vrijeme na društvenim mrežama jako se puno pripadnica ženskog roda pobunilo protiv nedostatka emotikona koji žene predstavljaju kao uspješne, već ih prikazuju kao princeze, salsa plesačice, mladenke... O problemu su se izjasnile i neke slavne dame, poput Jane Fonde, koja je zatražila feminističke emotikone. Izgleda da je Google sada odlučio stati tome na kraj i predložio čak 13 novih emotikona koji prikazuju uspješne žene.

 | Autor: Google Google

U svom prijedlogu Google je citirao novinarku New York Timesa, Amy Butcher, koja je također progovorila o nedostatku jakih ženskih likova u ponudi emotikona. "Gdje je odvjetnica? Liječnica? Profesorica?", napisala je Butcher. "Zašto su žene ograničene samo na 'beauty' uloge?"

Novi emotikoni  uključuju doktoricu, programerku, kuharicu, učiteljicu i, nama najdražu, rock zvijezdu inspiriranu Davidom Bowiejem. "Vjerujemo da će ovi emotikoni osnažiti mlade djevojke i bolje prikazati ulogu žena u modernom svijetu," izjavili su iz Googlea.

Photo: Google

Komentari 0