Stars
Zrinka Cvitešić

Zrinka Cvitešić je vrlo emotivno progovorila o obitelji: "Ovo ima najmanje veze sa mnom"

  • Dok ju je njezin dugogodišnji partner Niko Kranjčar pun emocija gledao iz prvog reda, Zrinka Cvitešić je govorila o svojoj obitelji
  • Bio je to govor zahvale za Godišnju nagradu za promicanje hrvatske kulture u svijetu koju je primila 
  • "Ovo je najmanje moja zasluga" rekla je naša uspješna glumica s londonskom adresom, govoreći o odrastanju na selu, skromnom životu roditelja, djedu, sestri koja joj je namjerno slomila prst, u presudnom trenutku

Hrvatska glumica s vrlo uspješnom karijerom u Velikoj Britaniji primila je još jednu nagradu, ovaj puta ne za glumu već za promicanje hrvatske kulture. Godišnja nagrada za promicanje hrvatske kulture za 2019. godinu (2020. se nije baš previše događalo u kulturi ni na globalnoj razini) uručena joj je ovih dana, a koliko uspješna, toliko i skromna i s obje noge na zemlji Zrinka na dodjeli je održala vrlo emotivan govor. Govorila je pritom o odrastanju u selu pokraj Karlovca, svojoj obitelji i sve svoje zasluge pripisala njima. 

“Otkrit ću vam večeras jednu tajnu, tajnu mog uspjeha. Ova današnja nagrada kao i sve ostale, ima najmanje veze sa mnom. I to je najmanje moja zasluga. Moj dosadašnji mali uspjeh ima svoj recept, a ja ću vam otkriti njegove sastojke”, rekla je.

Dok ju je iz prvog reda na svečanoj dodjeli pogledom pratio ganuti Niko Kranjčar, njezin dugogodišnji partner, nastavila je:

“Sad bi moj tata rekao da Turanj nije selo već predgrađe, ali ja ću reći selo. Selo odgaja dijete koje ne zna što su granice, ali vrlo dobro zna što je osjećaj pripadanja. Potrebni su vam roditelji koji voze polovan auto dovezen iz Njemačke, ali dijete ima koncertni klavir u sobi. Vjerojatno jedino dijete u selu tada. 1995. godine moji roditelji su sve izgubili, ali opet idu “glavom kroz zid”, jer dijete želi ići studirati u Zagreb, a to košta. Za recept za uspjeh treba vam i jedna sestra koja vam pred ispitni koncert iz klavira namjerno slomi mali prst jer joj ide na živce vaše učestalo vježbanje. U tom trenutku se kod vas rađa čelična volja za uspjehom. Koncert je svejedno odrađen s longetom od 20 centimetara. Trebaju vam i bake i dede, posebno jedan deda kojemu ste centar svijeta. Trebaju vam učitelji i profesori koji često nisu ni svjesni kolika je njihova zasluga u stvaranju jednog mladog bića”, ispričala je u kratkim crtama Cvitešić svoju životnu priču te se zahvalila svim bliskim ljudima, obitelji i suradnicima.

 

Photo: Pixsell/Saša Miljević
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7 dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7 te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • manfred

    lipotica