Stars

Znaš li koliko košta haljina koju je jučer nosila predsjednica?

Da predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović rado bira domaće dizajnerske haljine, nije neka novost. Ipak, njezin odabir je ovog puta pao na mladi dizajnerski brend Duchess iza kojeg stoje Snježana Mehun i mladi dizajner Antun Tin Brišar s kojim smo popričali

U njezinoj kolekciji stoje kreacije redom popularnih domaćih dizajnerskih brendova, poput Aleksandre Dojčinović, modne kuće Stolnik ili pak brenda Elfs, pa se i ranije dalo naslutiti kako je predsjednica ljubiteljica domaćeg dizajna. Ipak, na jučerašnjem primanju povodom 73. zasjedanja Opće skupštine UN-a gdje se fotografirala s Donaldom Trumpom i Prvom damom SAD-a Melanijom Trump, predsjednica RH je odabrala haljinu s potpisom mladog domaćeg brenda Duchess. 

Grabar-Kitarović, koja se povremeno okrene monokromatskim bojama i jednostavnijem kroju, nosila je doista ženstvenu tamnoplavu haljinu na preklop s detaljima boje šampanjca koju je dizajnirao Antun Tin Brišar, dizajner iza brenda Duchess. Inače, domaćim dizajnerskim brendom osim Brišara, upravlja i poduzetnica Snježana Mehun koja se predsjedničinom haljinom pohvalila na Instagramu.

 

A post shared by Antun Tin Brišar (@antuntinbrisar) on

Evo što nam je Antun Tin Brišar otkrio o haljini od elastina i pamuka čija je cijena 1500 kuna:

"Haljina je bila napravljena za kolekciju proljeće/ljeto 2018 i izrađena je konfekcijski u 3 veličine, a koliko smo upoznati kod predsjednice je konfekcijski broj S. Haljina je nastala kad me Snježana Mehun zamolila da dizajniram haljinu koja je jednostavna, ženstvena, elegantna, a opet da se može kombinirati i za dnevni poslovni ili večernji look. Inače, haljina na preklop je model koji i inače imamo u svojoj kolekciji jer ga žene obožavaju. Cijena ove haljine je 1500 kuna, a može se kupiti na 5 prodajnih mjesta u Hrvatskoj gdje je dostupan brend Duchess..

 Bilo je bitno i da od prirodnih materijala da se žena u toj haljini ugodno osjeća. Pretpostavljamo da je predsjedničina haljina kupljena u trgovini u Zagrebu Imme store u Smičiklasovoj ulici.

"Naš brand ima puno poklonika i kupaca pa pretpostavljamo da joj je prijateljica kupila i poklonila haljinu. Inače je hrvatska predsjednica poznata po tome da podržava hrvatske dizajnere i poduzetnike. I jako nam je drago da smo i mi dio toga."

zaključuje priču mladi dizajner. 

Photo: Facebook/Lana Radeljak

Komentari 0