Stars

Zlatni Globus u znaku kraljevske obitelji, a evo čiji su nas stajlinzi oduševili na virtualnom crvenom tepihu

  • Zbog pandemije koronavirusa, ovogodišnja 78. dodjela nagrada Zlatni globus održala se virtualno
  • Serija o britanskoj kraljevskoj obitelji, "Kruna", dobila je čak četiri nagrade, najboljim filmom proglašen je "Nomadland", a slavio je i Sascha Baron Cohen sa nastavkom filma "Borat"
  • Osim dobitnika, oči mnogih bile su uprte u virtualni crveni tepih i odjevne kombinacije poznatih

 Iako smo se nadali glamuroznoj 78. dodjeli nagrada Zlatni globus, zbog pandemije koronavirusa to nije bilo moguće pa je velik dio dodjele održan virtualno. Voditeljice ovogodišnje dodjele po treći put su bile glumice i komičarke Tina Fey i Amz Poehler, a zanimljivo je to što je jedna vodila iz New Yorka, a druga iz Los Angelesa. 

Nakon Oscara, najvažnija filmska nagrada je svakako Zlatni globus, a ove godine nagradu za najbolju dramu osvojio je film "Nomadland" u kojem glavnu ulogu tumači Frances McDormand, a redateljica filma Chloe Zhao tako je postala druga žena u povijesti ove nagrade kojoj je pripala nagrada u toj kategoriji.

Sascha Baron Cohen dobio je nagradu za najbolji mjuzikl ili komediju sa svojim filmom "Borat 2", a u istoj kategoriji slavila je i glumica Rosamund Pike kao najbolja glumica u filmu "Jako mi je stalo". 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Isla Fisher (@islafisher)

Najviše filmskih nominacija, čak njih šest, imala je Netflixova drama "Mank", no ostala je praznih ruku. Ipak, to nije imalo utjecaj na činjenicu da je Netflix sa šest nagrada u kategoriji televizijskih serija i četiri Zlatna globusa u kategoriji filma ipak je bio najuspješniji od svih distributera. 

Netflixova serija "Kruna", koja prati život britanske kraljevske obitelji, osvojila je četiri nagrade - za najbolju dramsku televizijsku seriju, Emma Corrin za svoju ulogu princeze Diane proglašena je najboljom glumicom u dramskoj televizijskoj seriji, a za ulogu princa Charlesa,  Josh O'Connor proglašen je najboljim glumcem u dramskoj televizijskoj seriji. Slavila je i glumica Gillian Anderson koja je dobila nagradu za najbolju sporednu žensku ulogu u seriji "Kruna". 

Inače, serija "Kruna" izazvala je veliko zanimanje javnosti, ima ogromnu gledanost, a posljednja je sezona posebno naljutila članove britanske kraljevske obitelji. Prijatelji princa Charlesa, pisao je The Daily Mail, pokrenuli su žestok napad na "Krunu", optužujući producente za "trolanje uz holivudski budžet" i prezentiranje fikcije kao činjenica. 

List The Daily Express pisao je da je serija jako naljutila princa Williama te da i on smatra kako su njegovi roditelji prikazani u pogrešnom svjetlu, a sve radi zarade.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by The Crown (@thecrownnetflix)

Netflixova hit serija koju su gotovo svi pratili - "Damin gambit" osvojila je nagradu u kategoriji serija sa ograničenim trajanjem, a glavna glumica Anya Taylor-Joy zablistala je u smaragdno zelenoj toaleti modne kuće Dior.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Law Roach (@luxurylaw)

Iako je ove godine crveni tepih bio drugačiji nego inače, ne možemo ne izdvojiti modne odabire poznatih glumica koji su nas i ove godine ostavili bez riječi. Glumice Kaley Cuoco i Amanda Seyfried odabrale su modnu kuću Oscar de la Renta, a u raskošnom izdanju izgledale su zaista senzacionalno. 

 | Autor: miss7/Instagram miss7/Instagram

Serija "Emily u Parizu" mnogima se svidjela upravo zbog outfita koje je nosila glavna glumica Lily Collins, a ovog puta nam se jako svidjela Yves Saint Laurent haljina na jedno rame. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Mariel Haenn (@marielhaenn)

Ledeno plava Gucci haljina od satena bila je odabir za glumicu Elle Faning dok je Sarah Paulson odabrala crnu Pradinu haljinu spuštenih ramena i sjajnih detalja, a zanimljiv dodatak je bio i gips na njezinoj ruci koji je bio ljubičaste boje.

 | Autor: miss7/Instagram miss7/Instagram

Dobitnica nagrade za najbolju glumicu u komediji ili mjuziklu, Rosamund Pike odabrala je bogatu crvenu Alexander McQueen haljinu od tila na bretele, a interesantan je bio i njezin odabir obuće, naime odabrala je robusne čizme te je na taj način pokazala kako super izgleda naizgled nespojivo. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Rosamund Pike (@mspike)

Photo: miss7/Instagram

Komentari 0