Stars

Zašto su slavni muškarci počeli lakirati nokte?

Za razliku od žena, oni su se zadržali na jednom jedinom nalakiranom noktu, a njihov su odabir redovito žarke boje...

U moru neobičnih trendova, ponekad se pojave oni koji su za još jednu "stepenicu" neobičniji od drugih. Ovoga puta je riječ o muškim nalakiranim noktima (točnije, jednom noktu)?

Ako ste panično potrčale prema svojoj polici gdje čuvate minijaturne bočice sa šarenim blagom, kako biste ih na vrijeme sakrile od svog muškarca, smirite se...

Slavni muškarci nisu odjednom pronašli dublji smisao ukrašavanja njihovih prstića nego su se treću godinu za redom odlučili ujediniti s vrlo važnim ciljem. Naime, sada već tradicionalno listopad je rezerviran za kampanju 'Polished Man', a cilj je privlačenjem pažnje javnosti podignuti svijest o nasilju nad djecom.

Pitate se kakve veze ima lakiranje noktiju s ovim ozbiljnim problemom? Pa, cijela priča počela je kad se Elliot Costello, aktivist organizacije koja pomaže siromašnim ljudima po svijetu, vratio iz Kambodže gdje je upoznao djevojčicu po imenu Thea. Upravo je s njom osmislio zanimljivu igru. On bi njoj nalaktirao sve nokte, a ona njemu samo jedan. S vremenom je otkrio kako djevojčica gladuje, živi u siromaštvu, a u prošlosti je bila i seksualno zlostavljana.

Na rastanku joj je obećao kako će zauvijek lakirati taj jedan nokat da bi je se uvijek sjećao. Po povratku odlučio je pokrenuti akciju 'Polished Man' te potaknuti ljude da bar jedan tjedan u listopadu na ovaj način skrenu pažnju svijeta na strašne ljudske sudbine koje ostaju skrivene iza različitih oblika nasilja...

Naravno, slavni muškarci su se ovoj akciji rado odazvali pa je Instagram "preplavljen" njihovim nalakiranim noktima...

 

 

 

 

 

Photo: Getty Images

Komentari 0