Stars

Zar stvarno tražim da me siluješ ako nosim minicu i štikle?

Kada pogledam kakvi me komentari i situacije okružuju, na sekundu se zapitam je li moguće da je moj pogled na svijet pogrešan? Ali činjenicu da sve češće čujemo kako žene silovanje same "prizovu" jednostavno ne mogu prožvakati

Poprilično ukusnu jutarnju limunadu s mentom zgadio mi je Story Miss Killah - nekakav egipatski seronja izjavio je na nacionalnoj televiziji da je građanska dužnost silovati ženu koja nosi poderane traperice. Čekaj, ŠTO?! Dotični, inače vrlo kontroverzan odvjetnik rekao je kako se žene oblače previše amoralno (a amoralan mu je i strgani jeans), pa da je jednostavno dužnost prosječnog Egipćanina da siluje svaku žensku koja ih nosi, jer je****, samo tako će naučiti da ne smiju nositi stvari koje ih razgolite i naučiti se pameti. Simpatično je nadodao da je za to da mu siluju i vlastitu kćer ako ih obuće. Pop****** sam u sekundi. Ma kakve ti to gluposti pričaš, molim te lijepo?! U Egiptu su navodno poludjeli na izjavu i uvelike ga osuđuju, ali ono što mene tu brine je činjenica da će se uvijek naći jedna budala koja će poć za drugom - a to će završiti silovanjem običnih djevojaka koje se pokušavaju ponašati i oblačiti u duhu vremena.
 | Autor: miss7 miss7

Dotični seronja.

Dovoljna je jedna budala da se napravi katastrofa. Svjedočili smo tome već toliko puta kroz povijest, a nažalost svjedočimo i danas jer smo očito premalo inteligentni da bi isključili životinjske instinkte i ne djelovali povodljivo i u afektu. A kad smo kod životinja, eto ti ih na pregršt, a svi kreću s rečenicama poput ove: "siluj je ako nosi poderane traperice". Situacija u kojoj u 2017. žena nema pravo nositi što hoće, jer može isprovocirati muškarca jer toliko ludo bolesna, da se s njom jednostavno ne mogu pomiriti. Koliko moraš biti cijepljen od zdravoga razuma da kažeš ženi da te njeno oblačenje toliko izbacuje iz takta da ćeš je morati silovati ne bi li onda prestala to raditi, a ti se osjećao bolje po svom pitanju jer eto, nisi ti kriv, onda ti je to napravila! Sjećam se kada mi je jedne godine neki klošar dobacio da mi nije pametno nositi traper hlačice jer sam zgodna pa bi neki muškarci to mogli krivo shvatiti - uz dodatak, ne on naravno. Oduvijek sam bila sklona premalo se oblačiti, ali ne bi li to trebao biti samo moj problem? Nemoj mi ni slučajno spominjati onu "a što ti dečko kaže na to", jer od toga mi se riga.

Pretpostavljam da ovdje to tražim?

Jedino gore od tih likova mi je kad vidim da žena kaže da je druga žena zaslužila silovanje jer je nosila prekratku minicu i previsoke štikle - ili je možda glumica. Nedavno sam čitala takve komentare na Facebooku gdje se progovaralo o globalnoj top-temi ovih dana, seksualnom zlostavljanju i uznemiravanju glumica i nisam mogla da se ne zapitam: kakva žena misli da je bilo koja žena zaslužila da je se na taj način ponizi i ošteti do kraja života?!

 | Autor: miss7 miss7

Toliko o tome!

Nitko ne priziva silovanje. Nijedna žena koja te zavodi te ne zove da se s njom seksaš ako ona to NE želi, možda te samo sprda, i ima totalno pravo to raditi, kao što je i ti imaš pravo otfikarit i otići dalje svojim putem. Jednako tako, koliko se bilježi silovanja žena (i djevojčica!) koje su se vraćale kući u nešto kasnije doba u noći, pritom obučene sasvim prosječno i nimalo izazovno, i kakva budala ih je zaskočila? Pregršt. Silovanje se događa jer pojedinac ima psihičkih problema i nije prilagođen za život u društvu, i kao takve ih moramo osuđivati - nikada, ali baš NI-KA-DA neću priznati da je žrtva kriva za silovanje. To je jednostavno NE-MO-GU-ĆE. I da se razumijemo, žene koje siluju frajere nisu ništa bolje od svog ostalog silovateljskoga smeća, samo se o njima, nažalost, premalo priča.

Nijedna žena nije zaslužila silovanje - bila nadrogirana i gola ili zakopčana od glave do pete i sasvim prisebna. Jednom kada svi shvatimo da napraviti nešto nažao drugome nas ne može opravdati ni pred Bogom ni pred ocem, svijet će postati jedno ljepše mjesto. Doduše, pitam se je li moja misao suviše utopijska... 

Photo: miss7

Komentari 0