Stars

Zar je moguće da se ona poželjela ubiti?! Gisele otkriva zašto je bila na rubu samoubojstva

Supermodel Gisele Bündchen otkrila je kako se na samom vrhuncu svoje manekenske karijere borila sa suicidalnim mislima i vodila osobnu bitku s mentalnim problemima

Ona ima sve. Već je godinama najplaćeniji model današnjice, prekrasna od-glave-do-pete, dvoje preslatke djece, muž zvijezda američkog nogometa. Savršen život, zar ne? Tko bi ikada rekao da je Gisele Bündchen nekada bila na rubu samoubojstva...

Gisele je u svojim novim memoarima, Lessons: My Path to a Meaningful Life, otkrila koliko ju je njezin nevjerojatno velik uspjeh u modnom svijetu zapravo sustavno uništavao iznutra. "Stvari izvana možda izgledaju savršeno, ali pojma nemate što se zapravo događa u mojoj glavi", govori 38-godišnja Gisele. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Objavu dijeli Gisele Bündchen (@gisele)

Gisele je brutalno iskreno progovorila o svojim najuspješnijim, ali i najtežim danima. U 90-ima je započela karijeru i u rekordnom roku postala najtraženije lice modne industrije - u isto vrijeme prvi se put počela boriti s problemima poput klaustrofobije, napada panike, anksioznosti i suicidalnih misli. "Osjećala sam se kao da mi je sve oko mene prijetnja, kao da me sve može ubiti, u svemu sam vidjela smrt", otkrila je Gisele u svojim memoarima. "Prvo avioni, zatim liftovi. Onda tuneli, hoteli, foto studio, auti. Na kraju i moj vlastiti stan. U prijevodu: sve."

"Život mi je postao kavez, a ja sam se osjećala kao zarobljena životinja u njemu. Nisam vidjela izlaz, nikako nije išlo na bolje i nisam mogla podnijeti ni jedan dan ovakvih osjećaja." Kako su se napadaji panike sustavno pojačavali, Gisele priznaje kako je počela razmišljati o smrti i umiranju. "Ideja mi se sve intenzivnije počela kretati u mislima: možda će mi biti lakše ako samo skočim. Sve će biti gotovo. Izvući ću se iz svega."

“Kada se sjetim tih trenutaka i te 23-godišnje djevojčice, poželim plakati. Želim joj reći da će sve biti u redu, da njezin život nije još ni započeo! Ali u tom trenutku, jedini odgovor sam vidjela u samoubojstvu." U svojim memoarima, Gisele otkriva kako se oporavila uz pomoć stručnjaka i doktora koji su joj kompletno promijenili pogled na određene aspekte njenog života uključujući prestanak pušenja i smanjenje unosa alkohola i kofeina. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Objavu dijeli Gisele Bündchen (@gisele)

Na Instagramu je otkrila kako joj je proces pisanja memoara poslužio kao osobna terapija te iako je svjesna kako je javnosti otkrila svoje najtamnije i najskrivenije tajne, naglasila je koliko je važno da sve žene svijeta znaju da u ovakvim trenucima nisu same!

Photo: Instagram/Nives Celzijus

Komentari 0