Stars

Vrijeme je za "Sam u kući" po stoti put! Znaš li gdje su danas glumci iz omiljenoga božićnog serijala?

  • Stiže Božić, stiže Kevin!
  • Sam u kući nezaobilazan je film za blagdansko vrijeme, a prati nas već više od 30 godina!
  • Saznali smo gdje su danas omiljeni nam glumci i poznate face ovoga obiteljskog i božićnog klasika.

Nezaobilazni božićni klasik uz koji su odrastale (i odrastaju) mnoge generacije i dalje se nalazi na listi omiljenih blagdanskih filmova. Sam u kući film je uz koji se rado okuplja cijela obitelj, i iako će mnogi možda reći da ga ne mogu više ni pogledati, duboko u sebi vole ga barem čuti, pa ako samo i u pozadini - priznajte! Daje posebnu čar Božiću...

Film je objavljen 1990. godine, dakle prije 31 godine! Osim izuzetno velike zarade, naspram uloženih 18 milijuna dolara, film je ostvario dobit veću od 450 milijuna i proslavio glumačku postavu. Uslijedio je i njegov nastavak, a nakon toga su se zaredale obrade od kojih je jedna stigla i ove godine.

Ipak, uvijek se najradije vraćamo originalu - njegovoj ideji i likovima kao i glumcima koji su ih utjelovili. Budući da su prošle tolike godine (iako nekima od nas 90-te nisu bile tako davno) zanimalo nas je i gdje su danas omiljeni nam glumci čija je karijera obilježena uspjehom baš ovoga filma.

Franšiza božićnih filmova Sam u kući Možda vas zanima Hoćemo li za Božić gledati novu verziju filma ‘Sam u kući’ koja je razljutila fanove? Pogledaj trailer Rubrika Life&style Life&style

Dotad nepoznati dječji glumac, 10-godišnji Macaulay Culkin, gotovo je preko noći postao najveća svjetska zvijezda. Za ulogu Kevina nominiran je bio i za Zlatni globus. Ipak, nije mu ovo bila jedina uspješna uloga jer zaredale su se zatim one u komičnoj drami My Girl, trileru The Good Son, ali i još jedna pamtljiva u Richieju Richu.

Poznatiji je kasnije bio zbog privatnog života - s jedne strane zbog borbe s narkoticima, a s druge zbog ljubavnih uspona i padova. Vjenčao se glumicom Rachel Miner kad su oboje imali 18, ali romansa nije dugo potrajala. Dvije godine kasnije su se razdvojili, a zatim i končano rastali. U dugogodišnjoj je pak vezi bio s glumicom Milom Kunis.

Nekoliko posljednjih godina na ljubavnome mu se planu sreća više smiješila, a ove godine su 41-godišnji Macaulay i njegova djevojka Brenda Song dobili sina. Njegovo je ime Dakota Song Culkin, u čast njegovoj preminuloj sestri.

Prošle je godine, osim 30. obljetnice filma koji ga je proslavio, Macaulay proslavio i svoj okrugli rođendan. Njegov je tweet zatim postao jedan od deset najlajkanijih ikada. "Ljudi, hoćete se osjećati staro? Imam 40. Nema na čemu", napisao je Macaulay. Posljednja uloga poznatome je glumca bila u zadnjoj sezoni popularne serije American Horror Story.

Joe Peschi, poznat po ulozi provalnika Harryja, zapravo je jedan od najpoznatijih filmskih zlikovaca, ali ova je uloga mnogima omiljena. Naime, samo dva mjeseca prije nego se pojavio u filmu Sam u kući, Joe je glumio nasilnog Tommyja DeVita u Dobrim momcima, a ta mu je uloga donijela i Oscara.

Okušao se u komedijama kao što su My Cousin Vinny Lethal Weapon, a zatim je briljirao u Scorseseovom filmu Casino. Prije dvije godine u njegovom je filmu The Irishmen Peschi ponovno oduševio, a i ta mu je uloga donijela nominaciju za Oscara.

Drugog provalnika, Marva, utjelovio je Daniel Stern, čiji je popis uloga u karijeri prilično dugačak. I prije i nakon božićnog klasika glumio je u mnogim filmovima i posudio svoj glas popularnoj crtanoj seriji Family Guy, a posljednja mu je uloga bila u seriji Shrill. Ovaj je 64-godišnjak i otac kalifornijskog senatora Henryja Sterna.

Kieran Kyle Culkin mlađi je brat Macaulayja Culkina, a uloga Kevinovoga rođaka Fullera McCallistera bila mu je i prva uloga uopće. Danas je ovaj uspješni 39-godišnji glumac dio glumačke postave popularne serije Succession što mu je donijelo i brojne nominacije za prestižne nagrade.

Prije pojavljivanja u filmskome božićnom klasiku u ulozi Kevinove majke, Catherine O'Hara već je imala brojne uloge. Osobito je poznata ona u Bubimiru u kojem je, dvije godine ranije, glumila uz Michaela Keatona, Aleca Baldwina, Winonu Ryder i Geenu Davis.

Nakon velikog uspjeha filma Sam u kući, za Catherine su uslijedile uloge poput one u Wyattu Earpu, Orange Countyju i u filmu Mighty Wind. Za ulogu u seriji Schitt's Creek prošle je godine 67-godišnja glumica osvojila i nagradu Emmy.

Možda vas zanima Lego je kreirao kuću iz filma "Sam u kući" koja ima iste zamke kao Kevinov dom Rubrika Life&style Life&style

Uloga Kevinovog oca pripala je Johnu Heardu, koji je prije toga već sudjelovao u brojnim filmovima. Nakon uspješnice Sam u kući pojavio se u seriji Prison Break, a uloga u seriji The Sopranos priskrbila mu je i nominaciju za nagradu Emmy. Nažalost, glumac je preminuo 2017. godine i to u 71. godini zbog zatajenja srca.

Kevinov stariji brat Buzz danas je 44-godišnjak. Devin D. Ratray koji ga je utjelovio nakon ove je uloge glumio u mnogim filmovima.

Osim toga, pojavio se i u posljednjemu, ovogodišnjem, nastavku filma Sam u kući, pod nazivom Home Sweet Home Alone prema kojem kritika nije bila blagonaklona. Original je ipak original!

Photo: Instagram@realbryannaalexis

Komentari 0