Stars

Vratio se! 5 razloga zbog kojih nam je nedostajao Sam Smith

Danas je napokon dan kada imamo priliku poslušati nešto Samove nove glazbe - singl "Too Good at Goodbyes" je tu i najavljuje novi, dugoočekivani album. Uživaj u slušanju!

Uz Eda Sheerana, neupitno najdraži mladi Britanac u popu je Sam Smith. Nakon velikog uspjeha prvoga albuma "In The Lonely Hour" 2014. godine koji je osvojio top ljestvice (ali i četiri Grammyja!), Sam se povukao iz javnosti i kuhao nam nešto novo. Ono što znamo je da je vrijeme provodio s obitelji i prijateljima, opuštajući se i tražeći inspiraciju za novi album. U međuvremenu je vidno smršavio, tetovirao se i povremeno nam se javio putem društvenih mreža da znamo da je dobro i da nam priprema nešto fantastično.

 

‘Too Good At Goodbyes'. 8th September 2017. So excited for you to hear the new single xx

A post shared by Sam Smith (@samsmithworld) on

Moramo priznati da nakon tako dobrog debi albuma, očekujemo čudesa! Danas je, napokon, dan kada imamo priliku poslušati nešto Samove nove glazbe, točnije singl "Too Good at Goodbyes", koji je ujedno najavni singl za album koji će se navodno zvati "TPH-50HR", a to nam je super povod da se prisjetimo zbog čega se toliko veselimo njegovom povratku! 

1. Ljubavne balade više nisu u kalupu

Sam je iskreno izjavio kako je prvi album inspiriran starijim muškarcem koji mu je slomio srce, čime njegove prekrasne ljubavne balade ispadaju iz svih kalupa na tržištu. Naime, nisu rodno definirane, krhke su i tako "životne", u njima se zaista svi mogu pronaći što je, vjerujemo, veliki razlog zašto je toliko silno obožavan.

 

2. Daje najiskreniju emociju

Koliko puta si samo poslušala "I'm not the only one" i naprosto osjećala bol u njegovu glasu? Sam je sve ove situacije doživio i zato ih pjeva toliko "ogoljeno". Moramo priznati da se toga osjećaja u njegovom glasu naprosto ne možemo zasititi.

 

3. Jednako dobro zvuči na plesnim hitovima

Primjerice, stvari "Money on my mind" ili "Omen" zvuče toliko poletno da bismo odmah zaplesali! Najdraži nam je, definitivno, u suradnjama s Disclosureom - oni su se baš našli!

 

4. Odlično zvuči na svakoj preradi

Hvala bogu na BBC Radio miksevima na YouTubeu jer otvaraju sasvim jedan novi svijet glazbe, a Samovo gostovanje bilo nam je jedno od dražih. No na YT možeš pronaći još odličnih njegovih obrada kojima njegov stil pjevanja i ton glasa daje čudesnu notu!

 

5. Ne znamo zvuči li bolje akustično ili u originalu

Slušati samo Sama uz klavir ili gitaru je zbilja posebno iskustvo. Ponekad toliko dobro da ne znamo je li nam emocionalnija i ranjivija verzija originala ili akustična izvedba. U svakom slučaju, Sama je prekrasno slušati kada si tužan, sretan, razočaran, zbunjen, nervozan, u PMS-u... 

 

A sada poslušajte i novi singl u nastavku - i uživajte!

 

Photo: Instagram

Komentari 0