Stars

"Vidi joj trbuh! A da nije trudna?"

Oči brojnih obožavatelja posljednjih su dana uprte u Beyoncein trbuh, a jučer se na Instagramu raspravljalo i o potencijalnoj trudnoći Ashley Graham. Njih dvije samo su se pridružile dugačkom nizu žena koje su proglašavane trudnima iz posve banalnog razloga - napuhnutog trbušića koji, istini za volju, može biti posljedica jedne jedine dobre večere

Beyonce i Jay Z trenutno su na turneji ''On The Run II'' i doslovno tresu svijet svojim hitovima. No, njihovim se novim pjesmama ne posvećuje ni upola toliko pažnje koliko spekulacijama o tome da Queen B čeka svoje četvrto dijete. Priča je krenula nakon samo jednog spornog videa snimljenog tijekom koncerta. Dok je izvodila pjesmu 03 Bonnie & Clyde, Beyonce je rukom prešla preko trbuha. Iako je dodirivanje trbuha trajalo toliko kratko da je jedva vidljivo, bilo je dovoljno da video postane viralan. 

 

A post shared by Isis Sauceda (@mssauceda) on

Fanove je to, naime, podsjetilo na događaje iz 2011. godine, kada je Beyonce najavila svoju prvu trudnoću na MTV Video Music Awardsu. Nama se čini da je ovaj dodir, naspram onog iz 2011., puno suptilniji i posve slučajan.  | Autor: Getty/Guliver Getty/Guliver Fanovi se nisu dali smesti pa su dokaze o navodnoj trudnoći pjevačice pronašli i u njenoj objavi pred zidom na kojem je naslikan broj 4. Idealna prilika za dodati ulja na vatru priči da Queen B treba postati mama baš četvrti put. Ipak, za obitelj Carter, broj 4 je višestruko znakovit. Osim što je ona rođena 4. rujna, a Jay Z 4. prosinca,  srednje ime njihove starije kćeri je Ivy, u čast rimskog broja 4. Slika, dakle, nipošto ne mora biti vezana za novo majčinstvo. Najvatreniji pratitelji ne obaziru se na to pa za Beyonce već tvrde da je ''u visokom stupnju trudnoće.''

 

A post shared by TheCable (@thecableng) on

Nama na pamet pada samo jedno pitanje: A što ako nije? Ako nije trudna i usput je samo dobila pokoju kilu, onda je doživjela body shaming svjetskih razmjera. Ne bi bio prvi slučaj. Isto se jučer dogodilo i najpoznatijem svjetskom plus size modelu, Ashley Graham. Model je trenutno na odmoru i sa svojim je Instagram pratiteljima podijelila šaljivi video na kojem pjeva i pleše u kupaćem kostimu.

Jedna od njenih pratiteljica u komentar joj je napisala: ''Dobro jutro, Ashley. Dobro izgledaš, trudnički trbuščić!'', na što joj je ona hladno napisala ''To se zove masnoća.''. Po našem skromnom sudu, ova pratiteljica nije zaslužila pristojniji odgovor. Ashley je postupila kao svaka zagovornica ljepote u različitosti i vrlo je jasno uputila da je masnoća posve prirodna stvar pred kojom se bespotrebno zazire. 

Ashley i Beyonce samo su najrecentnije žrtve ''proglašavanja trudnom''. Nije riječ o novom fenomenu. Pa Jennifer Aniston je trudna barem jednom godišnje! Da se javnost pita, imala bi već barem desetero djece (i barem dvadeset puta pomirila bi se s Bradom). U kolovozu prošle godine, dok je bila na ljetovanju sa tadašnjim suprugom, natpisi su dosadili čak i simpatičnoj Jen pa je preko svog PR agenta poručila: ''To je samo fini, obilni ručak!''. 

Naime, fotografi su i nju uhvatili na godišnjem odmoru s tadašnjim suprugom. Na slikama koje su snimili vidi se napuhnuti trbuh popularne glumice. To je bilo dovoljno da tabloide preplave vijesti o njenoj prvoj trudnoći. Prilikom intervjua za Glamour, Aniston su pitali koju bi rečenicu o sebi zabranila u tabloidima. 

''Rekla bih, mislim da je najbolja ona na kojoj, uz sliku mene s rukom preko mog trbuha, piše ''Napokon trudna!''. Mislim, to je kao da te slikaju i potom kreiraju ovu priču. Tvoje je tijelo u normalnom stanju u kojem je pojelo dva zalogaja više, ili si samo napuhnuta, a onda vidiš nacrtane krugove oko tog trbuha koji poručuju da si trudna. A zapravo nisam, to je samo moje tijelo. U tome nema nikakve priče. Rođenje dijeteta, kao što svi znamo, nije tuđi posao i tiče se samo para ili osobe koja kroz to prolazi.'' - objasnila je slavna ''Prijateljica'', a mi bismo, da možemo, potpisali svaku njenu riječ. 

Da ovakve situacije nisu samo ''američka posla'', već se događaju i u našoj okolini, svjedoči priča domaće glumice Marijane Mikulić. I ona je nedavno morala ''poravnavati račune'' na društvenim mrežama. Što misli o zabadanju nosa u tuđe trbuhe Marijana nam je otkrila ovdje.

 

A post shared by Marijana Mikulić (@maremikulic) on

Osim što je trudnoća (isto kao i netrudnoća) ono u što se treće osobe nipošto ne bi smjele miješati, potrebno je razmisliti i o poruci koju šalju takva nagađanja. Možda pretjerujemo, ali vjerujemo da čak ni Beyonce, apsolutnom simbolu seksipila, nije ugodno kad (zbog pokojeg slatkiša više) cijeli svijet bruji da je trudna. I pritom zapravo misli da je debela. Jer takve ''benigne'' poruke... nikad nisu benigne.

Photo: Instagram @haileybieber

Komentari 0