Stars

Veliki emotivac repke Ćorluka napisao je prekrasno oproštajno pismo

Vedran Ćorluka rekao je konačno zbogom nastupima za hrvatsku nogometnu reprezentaciju. Ono što je napisao na Instagramu natjeralo je suze na oči ne samo nama nego i Franki

Vedran Ćorluka odlučio je okončati svoju reprezentativnu karijeru, a o tome je odlučio javnost obavjestiti na svom Instagram profilu. Napisao je poprilično dugo, emotivno pismo: ''Dragi navijači Hrvatske reprezentacije, nakon 12 godina i 103 nastupa u najdražem dresu došlo je vrijeme da se oprostim od Hrvatske reprezentacije. Hvala vam za sve ove godine bezuvjetne podrške i ljubavi, bez vas osjećaj igranja za Hrvatsku ne bi bio ni blizu poseban kao što je za mene bio u ama baš svakoj utakmici kroz svih ovih 12 godina. Naravno, bilo je tu i dobrih i onih malo manje dobrih utakmica, ali znajte, svaka je bila sa srcem. Hvala i svim mojim suigračima s kojima sam proveo sve ove nezaboravne godine, hvala vam što ste mi bili obitelj, nekada mlađi brat, a nekada stariji, hvala vam što ste me naučili što znači zajedništvo i gdje nas ono može dovesti...do finala SP. Bit ću vaš najvatreniji navijač i ne sumnjam da ćemo se opet zajedno veseliti kao ovog ljeta. Hvala svim trenerima: Slavenu, Igoru, Niki, Anti i Zlatku, na povjerenju koje ste mi ukazali kroz sve ove godine i što ste pomogli da ostvarim svoje snove igrajući za najdraži i naljepši dres. I za kraj, još jedno veliko hvala svima koje sam susreo na ovom putu no došlo je vrijeme da zatvorim ova vrata koja se sada otvaraju za nekog novog koji čeka da se i njegovi snovi ostvare. Od danas najglasniji navijač koji će u srcu zauvijek nositi tu peticu, voli vas Čarli. ❤ 🇭🇷 ''

 

A post shared by Vedran Ćorluka (@corlukav05_14) on

Natjerao nam je suze na oči, priznajemo. Ne možemo vjerovati da naš srebrni Čarli i najzgodniji mladoženja postaje dio nogometne povijesti naše repke. Raznježeni su i brojni obožavatelji, a objava je u svega dva sata prikupila više od 60 tisuća lajkova. Na Ćorlukin odlazak osvrnula se i njegova supruga Franka.

 

A post shared by F R A N K A (@frankaofficial_) on

''Priznajem, suza je u oku. Vrijeme je za neke nove pobjede, nove avanture, nove izazove, bitke koje ćeš ti, onako suvereno, odlučno i čvrsto voditi i pobijediti kako samo ti znaš. Ali kao što si i sam rekao, ovaj dres je nešto posebno i tu peticu ćemo zauvijek nositi u srcu, gdje god nas ovaj lunapark zvan život odnio. Volimo te Čarli, ponosni smo Veki. HR.'' - napisala je novopečena gospođa Ćorluka i tako znala da će u svim izazovima, pa čak i u ovoj teškoj odluci, stajati uz Ćorluku. Podršku svom prijatelju i kolegi dao je i Dejan Lovren. Objavio je preslatku sliku na kojoj se vide Ćorluka i on, a u pozadini se vidi da se dečki nalaze u Moskvi.

 

A post shared by Dejan Lovren (@dejanlovren06) on

''Dragi Čarli, I došao i taj dan, nažalost, ali možeš slobodno podignut' glavu i ponosno hodati za sve što si dao za reprezentaciju. Pokazao si bezbroj puta koliko si velik na terenu i izvan njega, nikad se nisi štedio, čak si igrao i sa bolovima dok to drugi nisu znali. Bila mi je iznimna čast igrati sa tobom nekoliko godina! Dosta dobrih stvari sam naučio od tebe. Hvala ti! '' - napisao je Lovren te označio Ćorluku kao ministra obrane. Još jedan veliki emotivac i prvo lice naše repke, izbornik Zlatko Dalić nije odolio pa je Čarliju uputio lijepu poruku objavljenu na stranicama nogometnog saveza.

 

A post shared by Zlatko Dalic (@daliczlatko) on

''Razgovarao sam s Vedranom prije nekoliko dana, objasnio mi je svoja razmišljanja i najavio ovu odluku koju apsolutno poštujem. Bez obzira na to što nije puno igrao, Vedran je bio jedan od naših najvažnijih igrača u Rusiji. Svojim primjerom postavio je standard da niti jedan pojedinac nije važniji od reprezentacije i zaista mu skidam kapu s koliko je energije, strasti i emocija podržavao ekipu, kako je odrađivao treninge, držao atmosferu i onda vrhunski odradio svoj posao na terenu. Presretan sam što je impresivnu reprezentativnu karijeru mogao završiti na najljepši mogući način u Rusiji, zaslužio je to svime što je dao reprezentaciji. Više od 10 godina bio je nezamjenjivi prvotimac Hrvatske, jedan od najvažnijih igrača i prirodni lider na terenu i izvan njega. Ostat će zapamćen kao jedan od najboljih hrvatskih stopera svih vremena, perfektan tehnički i taktički. Želim mu sve najbolje u nastavku igračke karijere i zahvaljujem na izuzetnoj suradnji u proteklom razdoblju." - stoji u izjavi na stranicama HNS-a. Potvrda je to da je Čarli na prvenstvu učinio mnogo više no što se zapravo vidjelo na terenu. Njegova je snaga i prinos bio još veće i važnije naravi.

Moramo priznati da smo i mi ganuti ovim odlaskom. Bez Čarlija repka više neće biti ista, ali njemu želimo mnogo sreće u novim podvizima. 

Photo: Instagram @haileybieber

Komentari 0