Stars
Mojmira Pastorčić

U RTL Direktu Mojmira Pastorčić izgledala je kao da je upravo ustala iz kreveta. Objasnila je zašto

  • Urednica Mojmira Pastorčić jučerašnji je RTL Direkt odradila potpuno nenašminkana
  • Ne znamo koristi li privatno šminku, no pojaviti se pred TV kamerama bez makeupa gotovo je nezamislivo
  • Na kraju emisije Mojmira je objasnila zašto je zaobišla sobu za šminkanje, a mi podržavamo ideju

Jučerašnji RTL Direkt urednica Mojmira Pastorčić vodila je izgledajući pomalo drukčije. Danas je umornija? Da nije bolesna? Tek je ustala iz kreveta? Iskusnije oko u drugoj je sekundi shvatilo da Mojmira jednostavno nije našminkana. Nečuveno za nastup na televiziji. Mrtva hladna odvozila je cijeli Direkt u bljedunjavom izdanju i tek na kraju emisije objasnila: "Možda ste primijetili da danas malo drugačije izgledam nego inače. E, pa danas je No Makeup Day, iliti dan bez šminke".

Ne znamo je li Ljubo Ćesić Rojs koji joj je bio gost u studiju primijetio išta vezano uz makeup, ali urednica koja je emisiju vodila uobičajenom stilom, pametna i oštra, još je dodala: "Možda ne u Hrvatskoj, ali u nekim drugim zemljama to je dan kad je bitno prirodno, dan kad trebate biti zadovoljni takvi kakvi jeste, dan kad je bitna osobnost, ne ljepota. Dan kada nesavršenosti treba ponosno nositi, a ne skrivati. Bitan je sadržaj, ne izgled, barem u ovoj emisiji. Hvala vam što gledate, pusa, bok".

Mojmira Pastorčić u RTL Direktu | Autor: Screenshot RTL Direkt Screenshot RTL Direkt

Dan bez šminke, 26. travnja, jedan je od novijih nacionalnih dana koji se proklamira u SAD-u, nastao prije četiri godine kad su voditelji The Morning Showa pred kamere sjeli bez makeupa. Iako se još nije globalizirao, svakako ga podržavamo. Zašto? 

Veliko je "da" za makeup: šminkom prikrivamo nesavršenosti, izražavamo osobnost ili podižemo samopouzdanje. To su dobri razlozi. Ipak, No Makeup Day potiče nas da oslobodimo svoju prirodnu ljepotu. Kao žene, jednako smo vrijedne i bez korištenja ijednog proizvoda na licu! Budi prava ti, i izvana i iznutra, poruka je ovog dana.

Mojmira Pastorčić | Autor: Pixsell/Boris Šćitar Pixsell/Boris Šćitar

Ne jednom si se ispričavala zbog svog izgleda? Jer se nisi stigla "srediti"? Pa... više smo od šminke na licu. Fora je objaviti svijetu da se ne šminkamo, ali i odoljeti porivu da se zbog toga ispričavamo! Dan bez šminke je praznik - znači, dodatno vrijeme koje ne potrošiš na rutinu šminkanja (i skidanja šminke) možeš pokloniti sebi. Na primjer, sjesti uz čašu vina i predahnuti od dana iza tebe.

Zoran Šprajc prisjetio se kako je izgledao prije 23 godine, fanovi kažu: "Samo smo te po glasu prepoznali"

I za kraj: često izučavamo kako zvijezde izgledaju bez šminke. Poanta nije da se uspoređujemo s JLo i Cindy Crawford već o jačanju ženskog samopouzdanja u najprirodnijem stanju. 

Photo: Screenshot RTL Direkt
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7 dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7 te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • manfred

    Bez sminke starija 10 godina