Stars

Tužna vijest...Preminula je Zdenka Vučković čije ćemo pjesme 'Tata kupi mi auto' i 'Zeko i potočić' uvijek pamtiti

  • Noćas je u 78. godini, nakon kratke i teške bolesti, preminula legendarna pjevačica Zdenka Vučković
  • Tužnu vijest potvrdio je Zedenkin prijatelj, operni pjevač Ronald Braus koji je rekao kako će ju pamtiti po vječitoj svježini, energiji, neiskvarenosti
  • Zdenkina karijera trajala je preko 60 godina, no najviše će ostati zapamćena po pjesmama kao što su ''Tata kupi mi auto'', ''Zagreb, Zagreb'' te ''Zeko i potočić''

Na Dan žena dočekala nas je vijest da se opraštamo od još jedne legendarne pjevačica Zdenke Vučković. Zdenka je preminula u dobi od 77 godina nakon kratke i teške bolesti. Tužnu vijest za 24 sata potvrdio je njezin prijatelj, operni pjevač Ronald Braus koji je izjavio: '' Pamtit ću je po vječitoj svježini, energiji, neiskvarenosti. Bila je naša prva djevojčica koja je postala zvijezda, koja je ostvarila sjajnu karijeru.''

 | Autor: Tomislav Miletić/Pixsell Tomislav Miletić/Pixsell

Njezina karijera trajala je preko 60 godina, a javnost je osvojila nakon što je na Opatijskom festivalu 1958. godine, s Ivom Robićem otpjevala ''Moja mala djevojčica'', a pjesma je pobijedila. Ova pjesma je u javnosti poznata i kao ''Ta kupi mi auto'', a Zdenka je tada imala svega 15 godina. 

Zdenka je uživala u slavi kao tinejdžerska zvijezda, a 1963. godine pobijedila je na Zagrebačkom festivalu s pjesmom ''Zagreb, Zagreb''. Pjesma, koju šira javnost zna pod nazivom ''Vraćam se Zagrebe tebi'', postala je tako i neslužbena himna glavnog grada koja je i danas popularna baš kao i onda kada je prvi put izvedena. 

Prepjevala je pjesmu ''Colinda'', koju je čula tijekom kanadske turneje na koncertu pjevačice Lucille Starr. Pjesma u hrvatskoj verziji bila je veliki hit 1967. godine, a upravo je po njoj dobila ime i bivša predsjednica Kolinda Grabar Kitarović.

Zdenka je bila poznata i po izvođenju kultne pjesme "Zeko i Potočić" koju je u originalnoj i prvoj izvedbi, 1956. godine snimila osječka pjevačica Olgica Miler sa Zabavnim orkestrom Radio Osijeka. Rijetko tko može reći da ne zna riječi ili nikad nije čuo ovu pjesmu. Većini nas najviše i pamti tu pjesmu kojom su nas roditelji, ali i odgajatelji uspavljivali. 

 

miss7 predstavlja novi originalni video serijal "Kat po kat s Kim Končar" u kojem će naša novinarka i mlada glumica Kim Končar ugostiti poznate hrvatske zvijezde u usponu stubama naše poslovne zgrade. Kao i uspon, pitanja će gostima postajati sve teža pa tako neće nedostajati i škakljivih tema. U prvoj epizodi gost je modni stilist Marko Grubnić.



 
Photo: Tomislav Miletić/Pixsell

Komentari 0