Stars

Tko je žena koja je spasila Jona Bon Jovija? Bio je u depresiji i razmišljao o samoubojstvu, no Dorothea mu je pružila ruku

  • Slavnog rockera zna cijeli svijet, ali tko je njegova dugogodišnja supruga Dorothea Hurley?
  • Znamo da su u braku već trideset godina i da ona vjerno prati svaki njegov koncert, a upoznali su se na najsimpatičniji mogući način i to u srednjoj školi
  • Ona je tada bila u vezi s njegovim najboljim prijateljem, a Jon joj je ipak posvetio jednu poznatu pjesmu i rekao da ju je volio od prvoga dana

Slavni američki roker Jon Bon Jovi sa svojom dugogodišnjom suprugom i dvojicom sinova ljetuje u Cavtatu. Na jug je Hrvatske stigao jučer i ovaj je put ovdje samo turistički. Naime, Dubrovnik je posjetio i 2011. godine, ali tada je imao i poslovne obaveze, odnosno koncert u Zagrebu.

Na hrvatsku je obalu 57-godišnji miljenik žena stigao sa svojom boljom polovicom, 56-godišnjom Dorotheom Hurley. Društvo im prave i dvojica sinova, 15-godišnji Romeo i 17-godišnji Jacob. Jon i Dorothea imaju još dvoje djece, 26-godišnju kći Stephanie Rose i 24-godišnjeg sina Jesseja, a ljubav sretnih roditelja traje već jako dugo.

 | Autor: Pixsell/Sanjin Strukic Pixsell/Sanjin Strukic

Iako Jon iza sebe ima hordu obožavateljica, još je od srednje škole beskrajno zaljubljen u svoju suprugu. Dorothea i on u braku su već 30 godina, a jednom je prilikom rekao da je povjerenje među njima ključ svega. Dok je on vizionar koji nikad nije na mjestu, ona je ta koja sve ima pod kontrolom.

Dorothea ga podržava u svemu, a dosad je u intervjuima isticala da za svog supruga ima samo riječi hvale pa kaže da je izvan pozornice divan obiteljski čovjek.

 | Autor: Pixsell/Sanjin Strukic Pixsell/Sanjin Strukic Međutim, i Dorothea zaslužuje velike pohvale. Dok je Bon Jovi putovao svijetom i održavao koncerte, ona se kod kuće brinula za njhovo četvero djece. No, što znamo o ženi iza slavnog rockera?

UPOZNALI SU SE U SREDNJOJ ŠKOLI

Dorothea se rodila u New Jerseyju 29. rujna 1962. godine, a ime je dobila prema majci i bliskoj prijateljici obitelja koji je prije njezinog rođenja oboljela od raka. Ona i Bon Jovi upoznali su se u srednjoj školi i to kad je on pokušavao varati na testu i prepisati od nje. Ona je tada bila u vezi s njegovim najboljim prijateljem Bobbyjem, no kasnije je on s Dorotheom prekinuo i počeo hodati s glumicom Diane Lane.

Međutim, Bon Jovi je otkrio da je Dorotheu volio od prvog dana i da je upravo njoj posvećena pjesma "Bobby's Girl".

 | Autor: Profimedia / @salmahayek Instagram Profimedia / @salmahayek Instagram

Unatoč tome, njih dvoje prohodali su tek u dvadesetima. Vjenčali su se 1989. godine, kad je on već bio na vrhuncu karijere pa fotografije njihovoga posebnog dana i danas izazivaju senzaciju.

PREKINULI SU, A ZATIM SE VJENČALI SA 27 GODINA

U jednom su trenutku veze, zbog pritiska Jonove karijere, prekinuli, a pauza je trajala četiri godine. Nakon toga, otišao je do njezine kuće, ispričao se i tražio je da mu se vrati. Ona mu je odlučila dati još jednu priliku. Sa 27 godina i bez bračnih prstenja odlučili su se vjenčati, a njihova bračna idila traje i danas.

 | Autor: Instagram/Jenlyn Rodriguez Instagram/Jenlyn Rodriguez Dorothea se cijeli život bavila karateom, ali je od njega odustala kako bi mogla sudjelovati na turnejama sa svojim suprugom. Nakon što su zasnovali obitelj, vratila se u New Jersey i postala instruktorica karatea kako bi njihovoj djeci mogla pružiti stabilnost. Tako je 1992. osvojila četvrto mjesto na državnom natjecanju, a 2002. osvojila je i 4. stupanj najvišega crnog pojasa.

OBOŽAVA NJEGOVU GLAZBU

Osim što "rastura" u karateu, Dorothea je suvlasnica lanca restorana JBJ Soul Kitchen koji potiče svoje kupce da hranu kupuju i beskućnicima.

 | Autor: Instagram/Jenlyn Rodriguez Instagram/Jenlyn Rodriguez

Uspijeva sudjelovati i u promocijama albuma svoga slavnog supruga pa je tako u proteklih 27 godina uvijek bila uz njega.

Na koncertima stoji sa strane i promatra njegove nastupe jer osim njega, obožava i njegovu glazbu, osobito kad je čuje uživo.

"DOROTHEA JE KAO LJEPILO"

Ipak, kad se njegov bend Bon Jovi počeo raspadati odnosno kad ga je njegov najbolji gitarist odlučio napustiti, Jonu je jedina utjeha bila njegova supruga. Tada se našao u teškom periodu i osjećao kao da je sve palo na njegova leđa, ali znao je da se može osloniti na svoju Dorotheu.

Možda vas zanima Tko su kćerke najpoznatijih rokera? Rubrika Moda Moda

Prvi put kad se našao u sličnom stanju bilo je nakon izlaska trećeg albuma kad je cijeli bend bio umoran od turneja. Jon je doživio živčani slom, a dok se vozio prema svom psihologu čak je razmišljao iskočiti iz jurećeg auta zbog velikog pritiska koji je osjećao. Međutim, u spas mu je opet došla voljena Dorothea. "Bio sam u totalnom mraku tri godine dok me moja supruga nije spasila", rekao je. 

 | Autor: Instagram/Jenlyn Rodriguez Instagram/Jenlyn Rodriguez Jon često ističe da je Dorothea "pravo ljepilo koje i njega i cijelu njihovu obitelj drži na okupu", a ono što ovaj holivudski brak čini dugovječnim je uspješno odvajanje Jona rock zvijezde i Jona tate i supruga. Upravo im to pomaže da ostanu prizemljeni i uživaju u svojoj zajedničnoj sreći toliki niz godina.

Photo: Profimedia / @salmahayek Instagram

Komentari 0