Stars

Svjetski popularan show „Masked Singer“ stiže i na naše ekrane: Saznaj sve o pjevačkom showu pod maskama!

  • „Masked Singer“ već se prikazuje u mnogim zemljama svijeta, a potekao je od južnokorejske inačice „King of Masked Singer“
  • Slavni s hrvatske javne scene nastupat će potpuno sakriveni pod neobičnim kostimima i maskama za koje je zadužen dizajner Juraj Zigman
  • „Detektivi“ i publika imat će zadatak pogoditi tko se nalazi ispod maske

Spektakularan show prepun zabave i iznenađenja, „Masked Singer“ već je mjesecima u pripremi i uskoro stiže na male ekrane. Ovaj show trenutačno je jako popularan u mnogim zemljama svijeta koje imaju vlastite inačice, a prikazivat će se na RTL-u.

Koncept showa prilično je jednostavan. Osobe će na pozornici nastupati u potpunosti zamaskirane, od glave do pete, i izvoditi poznate hitove domaćih i stranih izvođača. Njihov identitet neće biti poznat nikome, osim da su javne osobe. Poanta showa je u tome da nitko ne zna tko je zvijezda koja pjeva ispod raskošnog kostima, a posebni „detektivi“, i naravno publika, pokušat će otkriti identitet tajanstvenog pjevača na temelju raznih tragova koje će oni odavati o sebi.

Maske i kostimi ispod kojih se zvijezde skrivaju također su posebni, a gledatelji u stranim inačicama ovog showa već su imali priliku vidjeti stvarno svakakve, od božićnog drvca i krafne do životinjskih kostima pčele, krokodila i pauna! Kakve će maske biti u hrvatskoj verziji showa tek ćemo vidjeti.

Popularana zabavna emisija nastala je prema južnokorejskom showu „King of Masked Singer“, nakon čega je prvo započela s prikazivanjem na američkoj televiziji, a zatim i u Argentini, Brazilu, Australiji, Kanadi, Belgiji, Poljskoj, Češkoj, Italiji, Španjolskoj i u brojnim drugim zemljama.

Gospodin Savršeni Možda vas zanima Prvi intervju s Gospodinom Savršenim: 'Nisam lagan karakter, sa mnom treba imati dosta strpljenja" Rubrika Life&style Life&style

O popularnosti showa govori i to da je od početka prikazivanja u Južnoj Koreji, 2015. godine do danas snimljen u više od 400, epizoda, a u američkoj verziji pojavile su se brojne poznate zvijezde, poput Ryana Reynoldsa skrivenog iza maske jednoroga, jednako kao i Tori Spelling, Mickeya Rourkea u kostimu Gremlina, Toni Braxton, Wiz Khalifa, Paula Anke i Caitlyn Jenner.

U hrvatskoj verziji showa spektakularne kostime dizajnirat će naš svjetski poznati dizajner Juraj Zigman, koji je za RTL otkrio kako su tekle pripreme za show: „U projekt sam ušao pripremljen. Gledao sam strane inačice showa, ali sam morao brzo odustati i resetirati se od svega što sam vidio te odlučiti napraviti nešto što će imati poveznicu s nama, Hrvatskom. S obzirom na to da je ovo prva sezona, bazirao sam se na jednostavnosti likova koji su nama prepoznatljivi, a opet je kompleksnost izrade kostima prisutna”.

Dodao je i da je “misao vodilja bila da gledateljima bude zabavno pa su takve i maske – simpatične, nasmijane i neopterećene.”

No, ni sam dizajner ne zna tko će točno nastupati ispod maske. „Radim za nekoga tko mora biti skriven, ne smijemo ga nikako otkriti pa sam uživao u mogućnosti stvaranja likova. Osjećaj je neopisiv i bezbrižan. Uživancija! Osobe ispod maski dovest ću tamo gdje ni oni sami ne bi htjeli biti! Ne moram razmišljati kako smanjiti struk, prekriti nedostatke, nego upravo suprotno. To sam morao doživjeti i zasigurno je to jedan od razloga zbog kojeg sam ušao u ovaj projekt.“

Na projektu izrade maski i kostima, za što je potrebno puno vremena, radila su čak tri tima, otkrio je Juraj Zigman. Tim izrade kostima, tim izrade maski i tim logistike. „Uživao sam radeći maske i nadam se da će i gledatelji uživati. Poručio bih im da se opuste i uživaju u showu te pokušaju pogoditi tko je ispod maske. Odgovor će pronaći u detaljima, baš kao i u životu“, rekao je dizajner.

Ples sa zvijezdama Možda vas zanima Vraćaju se dva omiljena TV showa: koga ćemo gledati u novoj sezoni 'Plesa sa zvijezdama' i 'Zvijezde pjevaju' Rubrika Stars Stars
 
Photo: Instagram @maskedsingerfox

Komentari 0