Stars

Svijet se oprašta od Berte iz Dva i pol muškarca: Bila je grozna kućna pomoćnica i divno ljudsko biće

  • Kuću nije znala srediti, ali nas muškarce jest, napisao je Charlie Sheen opraštajući se od Conchate Ferrell
  • Glumica koja će ostati zapamćena kao kućna pomoćnica Berta iz serije Dva i pol muškarca preminula je od komplikacija nakon zatajenja srca
  • Bila je prava suprotnost Berti, draga i topla osoba, prekrasno ljudsko biće i izvanredna glumica, napisali su njezini kolege

"Berta, tvoje održavanje kuće bilo je pomalo sumnjivo, ali "održavanje" ljudi bilo je savršeno" napisao je Charlie Sheen na svom Twitteru opraštajući se od Conchate Ferrell. "Nevjerojatno draga osoba, savršeni profesionalac, iskreni prijatelj. Ovo je šokantan i bolan gubitak". Conchata ili Berta kako ju svi znamo iz serije Dva i pol muškarca, bitku je izgubila u 77. godini, preminuvši od komplikacija nakon zatajenja srca u ponedjeljak.

 | Autor: imdb imdb

Američka glumica ostat će u sjećanju mnogih ponajviše kao gruba, sarkastična, bez dlake na jeziku kućna pomoćnica Berta iz Dva i pol muškarca, serije koju svakodnevno prikazuje bar neka od televizija, kod nas najčešće RTL. I to godinama nakon što se ova humoristična serija više ne snima. Veliku popularnost potvrđuju i godine snimanja novih nastavaka, od 2003. do 2015., a u priči o trojici muškaraca, ženskaru Charlieju (u kojoj je Charlie Sheen odglumio sam sebe), njegovoj potpunoj suprotnosti, stisnutom, nesigurnom i škrtom bratu Alanu i Alanovom sinu, lijenom i ne previše pametnom Jakeu, Berta je bila poveznica, kućna pomoćnica koja je ovu trojicu muškaraca, kao i njihovu kuću dovodila u red.

 | Autor: imdb imdb Ipak, bilo bi nepravedno da samo ova serija ostane zapamćena kao najjača točka njezine karijere. Conchata je bila cijenjena i nagrađivana kazališna glumica. Diplomirana povijesničarka, nakon fakulteta počela je nastupati u off broadwayskim predstavama da bi na kraju došla i do velikih pozornica i uloga u predstavama prema klasicima poput Tennesseeja Williamsa.

 | Autor: imdb imdb Njezina filmska i TV karijera započela je odlaskom u Los Angeles. Glumila je u velikim filmovima, doduše manje uloge poput Erin Brockovich, Edwarda Škarorukog i Mr. Deedsa, bila u stalnoj postavi uspješnih serija poput Zakona u L-A.ju. Tri puta je nominirana za nagradu Emmy, jednom za ulogu Susan Bloom u ovoj pravničkoj seriji i dva puta za ulogu Berte. na žalost, ni jednom ga nije osvojila. 

 | Autor: imdb imdb

"Bila je prekrasno ljudsko biće. Bertina grubost bila je ideja scenarista serije. Chattyna toplina i ranjivost bili su njezine najjače osobine" napisao je Jon Cryer, Alan iz Dva i pol muškarca. 

Photo: imdb

Komentari 0