Stars

Što je Heather Locklear gurnulo na rub?

Glumica poznata po serijama 'Dinastija' i 'Melrose Place' nedavno je hitno prevezena na psihijatriju jer je prijetila samoubojstvom, tražeći po kući pištolj kojim bi se ustrijelila. Samo tjedan poslije uhitili su je kad je fizički napala policajce pozvane zbog obiteljskog nasilja, a čim je sljedećeg dana izišla iz zatvora, 56-godišnja Locklear nagutala se tableta i ponovno završila u bolnici

Sve se ovo dogodilo u posljednjih nekoliko tjedana, ali to nije prvi put, nego tek žalosna repriza drame u koju se pretvorio život nekadašnje blistave televizijske zvijezde. 
Niti četiri mjeseca prije, u veljači, policija je također bila pozvana u njezin dom u Thousand Oaks u Kaliforniji zbog obiteljskog nasilja. Locklear se potukla s dečkom Chrisom Heisserom i gotovo mu odgrizla komad nosa pa je njezin užasnuti brat nazvao 911, ali kad je stigla policija, Locklear nije stala divljati, udarila je policajca među noge, a policajku izvrijeđala prostotama - i to pred očima svoje 20-godišnje kćeri Ave. Iz zatvora su je pustili uz jamčevinu od 20 tisuća dolara, a nedugo nakon toga Locklear je otišla na liječenje od ovisnosti - očito bezuspješno.

 | Autor: Getty/Guliver Getty/Guliver

Začarani krug

Kako kažu njoj bliski, glumica se već desetak godina bori s depresijom, tjeskobom i ovisnostima i nekoliko je puta bila na odvikavanju i liječenju, ali samo tone sve dublje. Pokušaji samoubojstva kombinacijom lijekova za smirenje i alkohola smjenjuju se sa sukobima s policijom, prometnim nesrećama i kaznama za vožnju u pijanom stanju u mračnom začaranom krugu iz kojeg Locklear ne uspijeva izići.

Zašto je miljenica publike koja je pratila ne samo njezine tv nastupe nego i njezin uzbudljiv privatni život, veze s poznatim glumcima, glamurozne izlaske i dva braka sa slavnim rockerima, dotaknula dno? 
Jedan od razloga sigurno je ono što teško pada svim glumicama, osim možda onim najvećima -  starenje i gubitak ljepote. Što da radi zvijezda čiji se uspjeh temeljio na izgledu kad više ne izgleda kao prije?

 | Autor:

Nekad …

Na vrhuncu karijere Locklear je imala sve: savršenu figuru, dugu plavu kosu, zanosni smiješak, uloge u najgledanijim serijama koje joj je redovito davao moćni producent Aaron Spelling, milijunsku zaradu i dečke među kojima su bili glumci Tom Cruise i Mark Harmon. 
No, nije bila baš vrhunska dramska umjetnica: 1989. dobila je nagradu Razzie za najgoru žensku ulogu, u filmu “Povratak stvora iz močvare”, a baš nikad nije osvojila Zlatni globus, premda je bila nominirana šest puta.

 

Happy 30 years baby

A post shared by Heather Locklear (@heatherlocklear) on

Brakovi

Tommy Lee, divlji bubnjar grupe Motley Crue poznate ne samo po raskalašenosti nego i po navodnim vezama sa sotonizmom, nije djelovao kao idealan partner za plavokosu Kalifornijku, ali Locklear ga je zaprosila samo tri mjeseca nakon prvog dejta, kad su izišli na večeru u talijanski restoran.

 | Autor: Getty/Guliver Getty/Guliver Tommy Lee

Vjenčali su se u svibnju 1986. - njemu je bilo 23, njoj 24 godine. No, Leejeve turneje, a možda i njegova ne baš laka narav presudili su braku koji se nakon sedam godina raspao. Glumica se zatim udala za Richieja Samboru, naočitog gitarista benda Bon Jovi, s kojim je dobila kći Avu i sve je izgledalo idilično dok Locklear 2006. nije odjednom zatražila razvod, tako iz vedra neba da se Sambora, koji je bio na turneji kad je to čuo, istinski zapanjio.
 | Autor: Getty/Guliver Getty/Guliver Drugi put se udala za Richieja Samboru iz grupe Bon Jovi

- To je potpuna neistina - izjavio je, ali par se sljedeće godine doista razveo. Tko zna što je točno natjeralo glumicu da podnese zahtjev za razvod, ali izgleda da su tada počeli ozbiljni psihički problemi.


Na putu prema dolje

Valjda svjesna da je sve manje tražena, Locklear je pala u duboku depresiju pa je 2008. potražila pomoć u klinici u Arizoni gdje se liječila terapeutskim kupkama, jahanjem i meditacijama  u samoći. 
- Heather je odlično, izgleda dobro, sja od zdravlja - tvrdili su njoj bliski, ali uslijedio je niz prometnih nezgoda jer je glumica za volan svojeg BMW-a sjedala pod utjecajem psihofarmaka ili alkohola pa očito nije bila baš odlično. 
Nije pomogao ni nesređeni privatni život. Locklear je četiri godine hodala s glumcem Jackom Wagnerom, kolegom iz serije “Melrose Place”, i čak su se zaručili, na zadovoljstvo prijatelja i obitelji, pa i tad 14-godišnje Ave koja je rekla da želi da “mama bude sretna”.

 | Autor: Getty/Guliver Getty/Guliver Bila je četiri godine u vezi s glumcem Jackom Wagnerom, kolegom iz serije “Melrose Place”

No, zaruke su se 2011. raspale, nakon što je Locklear u svađi nasrnula na Wagnera i stala ga tući, a on joj uzvratio istom mjerom, tako da ih je policija morala rastaviti. 

Dečko iz pakla

Nakon Wagnera, Locklear je išla iz veze u vezu i nijedan od tih muškaraca nije bio cvijeće, ali vjerojatno je najgori upravo 56-godišnji Chris Heisser, njezin trenutačni partner.
Heisser je odsjedio dvije godine u zatvoru zbog krađe i prijevare i više puta se sukobljavao sa zakonom tako da sigurno ne utječe dobro na Locklear. Toga je možda i ona svjesna pa ga je pokušala ostavila, ali mu se stalno vraća.

 

My favorite person on earth. 40 years later

A post shared by Heather Locklear (@heatherlocklear) on

- Nismo sigurni da je on dobar za nju - izjavio je jedan član obitelji. Vjerojatno i nije, jer je lani u siječnju Locklear već peti put otišla na liječenje; kad je došla u kliniku Cliffside Malibu, glumica se tresla i vrištala, izbezumljena od tableta i alkohola. Izišla je navodno izliječena.
- Osjećam se dobro i poduzimamm korake da obogatim i popravim svoj život - izjavila je tad Locklear. Na Instagram je stavljala vesele slike kćeri i svojeg psa, kao i fotografija na kojima je s Heisserom, uz potpis: “Tako sam ti zahvalna”.

 

Especially thankful for you

A post shared by Heather Locklear (@heatherlocklear) on

A onda je opet nastupio kaos koji je ovih dana kulminirao još jednim pokušajem samoubojstva. Obitelj stoji uz Locklear jer, kako je rekao njezin brat, ona je i dalje lijepa i ima za što živjeti, ali ako ubrzo ne dobije pomoć i razriješi svoje probleme jednom zauvijek, moglo bi biti prekasno. 

Photo: Getty/Guliver

Komentari 0