Stars

Napokon je stigla kraljevska beba! Rodio se sin! Britanci u transu.

  • Najiščekivanija beba je stigla na svijet! Otac Harry izjavio je kako je presretan i ponosan na svoju suprugu!
  • Informaciju su potvrdili na službenom Instagram profilu. Dijete nosi titulu grofa od Dumbartona.
  • Uz Meghan su u ovim trenutcima i majka Doria Ragland te suprug princ Harry

LIVE: Najiščekivanija beba 2019. godine stigla je na svijet! Kraljevska obitelj i Buckinghamska palača su potvrdili kako je Meghan Markle rodila dječaka teškog 3300 grama.

Na svom službenom Instagram profilu vojvoda i vojvotkinja od Sussexa prije 9 minuta podijelili su sretnu vijest. Dječak je rođen rano ujutro u 5 sati i 26 minuta, a trudovi su počeli jučer popodne.

 | Autor: Profimedia/Instagram Profimedia/Instagram

Novopečeni otac, koji je tu noć uspio odspavati tek dva sata, izjavio je za DailyMail: "Ovo malo stvorenje je apsolutno to die for i potpuno sam over the moon. Vrlo sam uzbuđen da mogu objaviti da smo Meghan i ja jutros dobili zdravog dječaka. Jako sam ponosan na svoju suprugu! Apsolutno sam oduševljen. Nisam bio na puno porođaja, ovo mi je prvi. Bilo je uistinu nevjerojatno! Nije mi jasno kako to jedna žena uspije"

 

U skladu s kraljevskom tradicijom ispred Buckinghamske palače je istaknuta Povelja o rođenju koja će ondje biti izložena naredna 24 sata.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Objavu dijeli The Royal Family (@theroyalfamily)

 

Spol djeteta vojvodi i vojvotkinji od Sussexa bio je do trenutka poroda nepoznanica jer su tijekom trudnoće odlučili da ne žele da im se otkrije spol djeteta. 

Dijete je rođeno malo nakon termina te im je to dalo više vremena za razmišljanje o imenu, ali će ga javnosti objaviti tek za dva dana.

Vrlo je zanimljiv sat u kojem je dječak rođen. Naime, 05:26h je točno vrijeme u kojem je na današnji dan, 6. svibnja, sunce izašlo nad Windsorom.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by The Duke and Duchess of Sussex (@sussexroyal) on

Baby Sussex je sedmi u redu za nasljeđivanje britanskog prijestolja. Prije njega krunu kraljice Elizabete II mogli bi naslijediti dječakov djed princ Charles, stric William, njegovo troje djece, a onda i dječakov otac princ Harry. Ujedno dječak je osmo praunuče kraljice Elizabete II.

Dijete nosi titulu grofa od Dumbartona koja je nedavno dodijeljena i njegovom ocu Harryu. Također, dijelit će rođendan s bliskim prijateljem svojih roditelja Georgeom Cloonyem te bivšim britanskim premijerom Tonyem Blairom.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by The Duke and Duchess of Sussex (@sussexroyal) on

Vojvotkinji se ostvarila želja te je rodila u svom domu Frogmore Cottageu na imanju Windsor. Uz Vojvotkinju se trenutačno nalaze njen suprug princ Harry te njena majka Doria Ragland, a prema posljednjim informacijama princ je prisustvovao samom porođaju.

Čestitke stižu sa svih strana, a među prvima su čestitali premijerka Theresa May i vođa opozicije Jeremy Corbyn.

 

 

 

O rođenju unuka oglasio se i otac Meghan Markle, Thomas Markle, koji je u intervjuu za Sun izjavio sljedeće:

“Ponosan sam što je moj novi unuk rođen u britanskoj kraljevskoj obitelji i siguran sam da će odrasti da služi kruni i britanskom narodu milosti, dostojanstva i časti. neka Bog blagoslovi dijete i želim mu zdravlje i sreću i čestitam mojoj lijepoj kćeri vojvotkinji Meghan i princu Harryju i neka Bog poživi kraljicu."

Britanci su danima nestrpljivo iščekivali i napokon dočekali sretnu vijest! A na ulicama je okupljeno mnoštvo proslavilo dolazak novog člana kraljevske obitelji.

 | Autor: profimedia profimedia

 | Autor: Profimedia/Instagram Profimedia/Instagram

Photo: None

Komentari 0