Stars

Stiže Downton Abbey film, ovo je sve što se zasad zna o njemu

Čak i oni koji nisu fanovi povijesne fikcije brzo su se ulovili u mrežu megapopularne britanske serije Downton Abbey. (Ne)zgode britanske aristokracije s prijelaza stoljeća putem su stekli more fanova, a serija okrunjena gomilom nagrada sada postaje film

Serija Downton Abbey ušla je u povijest kao najhvaljenija i najnagrađivanija serija u povijesti engleskih televizijskih produkcija, a pamtit će se i kao najgledanija serija na svijetu. Svi smo voljeli, pomalo voajeristički, zaviriti u svijet visoke britanske aristokracije na prijelazu stoljeća, a tamo saznati da i bogati plaču. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Downton Abbey (@downtonabbey_official) on

Prije nekoliko mjeseci potvrđene su vijesti da se prema popularnoj seriji, okončanoj 2015. godine, snima film. Interes javnost za ponovno oživljavanje njihovih omiljenih likova ne jenjava, a ovo su informacije koje su već procurile u javnost:

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Meryl Streep•Maggie Smith (@maggie.meryl.fansite) on

1. FILM IZLAZI...

Ako si pomislila da film, s obzirom da prati već davno snimljenu seriju, stiže brzo - varaš se. Film će svjetlo dana ugledati tek za godinu dana. Njegova premijera očekuje se tek 13. rujna 2019. godine. Zanimljiva je i činjenica da je filmski scenarij radio kreator serije - Julian Fellowes. S obzirom na to da je već obavio dobar posao - očekujemo da će se kvalitetna drama održati na vrhuncu.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Michelle Dockery Updates ♡ (@lady.dockers) on

2. FILM NIJE ''SKRAĆENA SERIJA''

Mnogi su, s obzirom na veliku popularnost serije, očekivali da će se u filmu pronaći samo rekapitulacija nekoliko sezona serije. Ipak, ta informacija pokazala se lažnom. Prepostavka je da će film tematizirati život obitelji Crawley nakon 1926. godine. Još uvijek se ne zna što će točno biti centralni problem u novoj produkciji, ali s pravom očekujemo - spektakl! 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Downton Abbey (@downtonabbey_official) on

3. VRAĆA SE GOTOVO CIJELA POSTAVA

Iako stvari s nastavcima, produžecima ili adaptacijama velikih televizijskih projekata često bude problema, Downton Abbey ekipa vraća se (gotovo) cijela! Michelle Dockney vraća se u ulozi Lady Mary koja joj je i osigurala svjetsku slavu, a Laura Carmichael opet će se naći u ulozi njene sestre, Lady Edith. Hugh Bonneville opet će biti u ulozi Roberta Crawleya. S druge strane, Lily James neće glumiti Lady Rose MacClare, a o sudbini njenog lika još se uvijek ništa ne zna. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Qué Serie (@queseriepe) on

4. DOLAZE NEKA NOVA LICA

Serija će, očekivano, dobiti i osvježenja. Geraldine James, Simon Jones, David Haig, Tuppence Middleton, Kate Phillips i Stephen Campbell Moore pojavit će se u filmu, ali ni o njihovim ulogama još se ne znaju detalji. Ipak, s obzirom da je riječ o uistinu nadarenim glumcima, nadajmo se da će im uloge biti baš onakve kakve zaslužuju.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Downton Abbey (@downtonabbey_official) on

5. ONA SE NIJE SLAGALA S FILMOM....

Dame Maggie Smith, koje je u seriji glumica groficu Dowager, nije oduvijek bila oduševljena idejom filma. ''Mislim da će to potpuno iscijediti priču. Shvaćate što hoću reći?'' - odgovorila je jednom prilikom novinaru koji ju je intervjuirao kao gošću jednog festivala. Ipak, čini se da je naglo promijenila mišljenje jer je njeno pojavljivanje u filmu već potvrđeno.
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Meryl Streep•Maggie Smith (@maggie.meryl.fansite) on

 

Photo: None

Komentari 0