Stars

Stigla nam je nova knjiga autorice 'Šopingholičarke'

U romanu 'Moj ne tako savršeni život' Sophie Kinsella se pita je li opsjednutost Instagramom uvijek najbolja ideja za vođenje kvalitetnog života

Što više je popularan žanr trilera u književnom svijetu, to više neki od nas vole tzv. chick-lit i sve čari toga modernog ženskog štiva. Teško da se može naći bolja spisateljica u tom pogledu od Sophie Kinselle. Nakon čitavog serijala o „Šopingholičarki“, Kinsella nas je još jednom oduševila, i to svojom novom knjigom „Moj ne tako savršeni život“. Knjiga je napisana duhovito, s puno emocija, a tema ne može biti aktualnija.

 | Autor: Sophie Kinsella

Najnoviji hit preveden kod nas u nakladi Znanja prati priču Katie Brenner. Djevojka ima naizgled savršen život u Londonu (zamijeni grad po volji: New York, Pariz, Milano, Zagreb…) i svi je hvale na Instagramu – od prijatelja i obitelji pa do sasvim nepoznatih ljudi. Poznato nam je to u svijetu današnjice, zar ne? Ponekad je tako teško održavati on-line savršenstvo… Ipak, realnost je malo drugačija. Ona ne živi glamur kakvim se hvali, a da stvar bude gora, na meti je svoje šefice Demeter koja joj u jednom trenutku daje otkaz. Čini se da se svijet ruši, ali Katie ne odustaje.
Katieini svi snovi padaju u vodu te se vraća roditeljima kući raditi na obiteljskoj farmi i ondje procvjeta – fizički, psihički i materijalno. Nemili događaji dovedu do toga da upravo njezina bivša šefica rezervira ondje odmor sa svojom obitelji, a kada dođe, Katie shvati da Demeter nema pojma tko je ona. Naša glavna junakinja ima svu priliku osvetiti gubitak svog posla i rane na egu, ali do kraja knjige se stvari potpuno drugačije privedu kraju. S druge strane, Katie shvati i da Demeter nema tako savršen život kakav je ona ranije mislila da ima. Puno je tu stvari s kojima se može poistovjetiti svaka mlada žena.

 | Autor:

Ono što je uvijek zanimljivo kod knjiga koje piše Sophie Kinsella je tip likova koje bi mogle biti ti ili tvoje prijateljice. U jednom trenutku života sve su cure Katie, a neke od njih čak i Demeter. Kad si dolje, čini se da bi bila jako pravedna, ali kada dobiješ moć… to je druga priča. I zato su vrijedni ovakvi romani: lako se čitaju, ali posjeduju istine koje možeš koristiti kako bi si poboljšala život. Jednaka situacija događa se i u njezinim drugim knjigama, a upravo to je ono što daje poseban „štih“ chick-lit knjigama. Radnja nije toliko napeta kao kod trilera, ali svejedno te oblije znoj ako glavne junakinje ne reagiraju onako kako si zaključila da bi trebale tijekom čitanja. Toplina kojom knjiga odiše grije srce, i idealna je za čitanje dok je vani ovo lijepo proljetno sunce. „Moj ne tako savršeni život“ je definitivno preporuka tjedna i nećeš požaliti jer Sophie nikada ne razočara!

Photo: None
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7 dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7 te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • glenda_l.

    Zarađivao sam od $ 25,000 do $ 300,000 mjesečno k0ji rade kod kuće na računalu kod kuće. Radim ovo 6 mjeseci, a prošli mjesec sam zaradio prvu peterostranu plaću ikada! Posjetiti...........>>>>> Jobnet70.com