Stars

Sasvim iskreno: dvije, tri o životu s Antonijom Matković Šerić

Lijepa pjevačica benda Pavel "friško" je postala majka, ali se odvažila i na solo karijeru. Kako je biti žena, majka, kraljica, Antonia nam je priznala sasvim otvoreno...

Antonia Matković Šerić za oko nam je nedavno zapela misterioznim projektom "Tonka" koji je službeno izašao danas - naime, kreće solo karijeru i to singlom "Bolji smo". Svojevrstan karijerni preokret praktički se preklapa s prvim rođendanom njene kćerke, a pritom ne odustaje niti od Pavela. Pitamo se: može li se ova žena klonirati?! Evo što ona na to kaže...

Friško si postala mama. Reci nam iskreno, kakvi su prvi mjeseci majčinstva?

Predivni su. Moram reći da tek sada kad Luna ima 11 mjeseci, uviđam koliko je bilo zahtjevno prva dva, tri mjeseca. Ni sama ne znam otkud mi tada ta snaga, mora da je do hormona. Nisam spavala dulje od dva sata u komadu sve do njenog osmog mjeseca, ali ništa mi to nije smetalo. Kako su krenule prve reakcije, osmijesi, puzanje, pa sad stajanje na nogicama i pokušaji hodanja sve je ljepše. Ona nas već sada sve razumije, iako ne zna govoriti, sve nam kaže svojom mimikom i gestama, to je tako neodoljivo. 

Luna se bliži godini dana, što nam možeš reći o njoj - je li mirno dijete ili mali zvrk?

Zafrkantica je, samo se smije, ali voli nas i izazivati, raditi ono što zna da ne smije. Točno nas pogleda u stilu 'znam da ne bih smjela ali ipak budem', kad je umorna pretvara se u mazilicu, voli se ljubiti i grliti. Kad šetamo po gradu, sve ju zanima, viče na pse, smije se prolaznicima, nasmijava nas nebrojeno puno puta.

 

Objavu dijeli T O N K A (@matkovicantonia)

Koliko je teško balansirati karijeru i majčinstvo?

Evo kako se zahuktava moj solo angažman, vidim da će u najmanju ruku biti izazov. Kad zaspe lovim vrijeme za posao. Inače multitaskam, tako da ću svim dosadašnjim radnjama dodati još Lunu i sve što ide oko nje. Ima dosta uspješnih majki, koje požrtvovno rade, kojima je karijera tek započela, nisam ništa drukčija od njih. Također tu su i roditelji, moji i Aljošini, koji nam pomažu pri čuvanju Lune.

Pripremaš novi singl van Pavela - reci nam sve što trebamo znati o "Tonki"!

TONKA je moje umjetničko ime pod kojim ću predstaviti nove solo pjesme.  Napisao ih je Aljoša, ali su bitno drukčije od onog što smo imali u Pavelu. Radi se o urbanom popu, neki novi svježi zvuk, ponovno sam se vratila suvremenom plesu, za koji mi je želja provlačiti ga kroz spotove i scenske nastupe. Imam divnu suradnicu, koreografkinju Martinu Nevistić s kojom kreiram pokret. Jako se radujem otkrivanju svih pjesama, imamo ih već dosta, album planiramo pustiti van 2018.

 

Objavu dijeli T O N K A (@matkovicantonia)

A kakvu glazbu slušaš privatno? Koliko se razlikuje od onoga što stvaraš?

Volim trenutne hitove, Pharella, novu Miley Cyrus, Christine and the Queens, FKA Twigs, uglavnom se inspiriram glazbom koju slušam. 

Što ćeš raditi ovu jesen?

Vratiti se na posao nakon porodiljnog, proslaviti Lunin prvi ročkas, pripremiti se za drugi singl.

Daj nam preporuku za dobar jesenski film i neko mjesto za posjetiti!

Bled, uvijek predivne šetnje uz jezero, a blizu Zagrebu. Bilo koji blockbuster u kinima, veliki sam fan kina, doma gledam samo drame, na koje cmoljim, da me nitko ne vidi. Jedan od boljih filmova koje sam gledala u zadnje vrijeme prezabavni "Valerian", i sjajni "Dunkirk". Također ludi smo za serijama, trenutno se bingeamo "Fargom".

I za kraj, moramo i ovo pitati - koji odjevni komad ćeš nositi cijelu jesen?

Novi sako ledeno sive boje, koji će isprva biti jaknica, nakon toga će ga prekriti kaputi. 

 

Objavu dijeli T O N K A (@matkovicantonia)

 

Photo: Privatni album/Olja Runjić

Komentari 0