Stars
Čudna pravila na dodajli Zlatnog globusa

Raskošna dodjela Zlatnih globusa je izostala, zvijezde su pošteđene 7 strogih pravila koja su inače must

  • 79. godišnja dodjela Zlatnih globusa, koja slavi najbolje od televizije i filmova, trebala se održati 9. siječnja, ali je zbog pandemije spektakl sa zvijezdama i publikom otkazan
  • U noći koju su inače mnogi željno iščekivali dodjela je održana kao privatan događaj bez prijenosa, a pobjednici su u stvarnom vremenu objavljivani na web stranici Goleden Globe
  • Uskraćeni smo za raskošne haljine i ogovaranja tko se najlošije odjenuo, fotke s crvenog tepiha, a glumci osim za slavljenje svojih postignuća i za torturu strogih pravila kojih se inače moraju pridržavati

Dodjela Zlatnih globusa za 2021. odgođena je prošle godine zbog zabrinutosti zbog pandemije korona virusa, aove godine, unatoč pompoznim najavama da će je biti u punoj raskoši, opet je otkazana iz istog razloga. Međutim, prisjetili smo se nekih čudnih pravila kojih su se slavne osobe morale pridržavati tijekom ceremonije - dok je postojala.

1. Postoji kodeks odijevanja

Prema Bustleu, premda ne postoji poseban kodeks odijevanja kojeg se slavne osobe moraju pridržavati na dodjeli Zlatnih globusa, postoji formalni uvjet. Dodjela nagrada prikladna je za haljine i smokinge, što je zapravo čini formalnom, a na snazi je od 1945. godine, usprkos tome što je prva ceremonija bila neformalna.

Tijekom dodjele Zlatnih globusa 2018., slavne osobe nosile su crne haljine u znak solidarnosti za misiju grupe za borbu protiv seksualnog uznemiravanja Time’s Up.

2. Govor zahvale vremenski je ograničen

Premda ne postoji određeno vremensko ograničenje koliko dugo govore slavne osobe, prema Refinery29, zvijezde nakon određenog vremena „odreže“ orkestar ako pretjeraju. Tijekom dodjele Zlatnih globusa 2017. glumačke govore prekidala je glazba koja ih je poticala da napuste pozornicu, a mnogi od njih istaknuli su i da ih teleprompter upozorava da požure.

„Da, završi, završi, hajde, završi“, našalio se Hugh Laurie tijekom svog govora za najbolju sporednu mušku ulogu za „Noćni menedžer“.

3. Prazna mjesta nisu dopuštena, pa uskaču statisti

Prema E!, postoje stroga pravila za slavne osobe koje kasne na svoja mjesta. Producenti su također „ozloglašeno teški“ jer ne dopuštaju ljudima da se vrate na svoja mjesta nakon što istekne vrijeme stanke. Ne žele da gledatelji vide nekoliko praznih mjesta kada kamere skeniraju sobu slavnih. Tu su i osobe za popunjavanje sjedala na poziv da sjednu u stolice slavnih dok ovi čekaju iza zatvorenih vrata do sljedeće reklame.

4. Novo pravilo prihvatljivosti za 'neengleske filmove'

Prema Varietu, Hollywood Foreign Press Association objavila je nove smjernice prihvatljivosti za buduće emisije Zlatnog globusa. Nova pravila omogućit će se filmovima na neengleskom jeziku da se natječu u svojim vrhunskim kategorijama, nakon reakcije „Minari“ u prošloj sezoni dodjele nagrada u kojoj je udruga prisilila redatelja Leeja Isaaca Chunga da se natječe u kategoriji stranog jezika umjesto najboljeg filma.

Ovo novo pravilo omogućuje filmovima koji nisu na engleskom jeziku da se natječu u kategoriji najboljeg filma (drama) i filma (mjuzikl ili komedija). 

5. Crvenim tepihom mogu hodati samo oni s A liste

Prema ABC-u, crveni tepih je podijeljen u dvije trake. Jedna je traka rezervirana za glavne zvijezde poput Brada Pitta ili Leonarda DiCaprija. Druga je traka za slavne osobe koje nisu materijal za „desnu traku“ i spadaju u kategoriju nižu od A-liste. Ovako je podijeljena s jedinom svrhom da fotografi mogu napraviti savršenu snimku velikih zvijezda, a čak će zamoliti ne baš poznate likove im da se maknu s puta.

6. I osobe koje popunjavaju sjedala postoje pravila

Prema The Hollywood Reporteru, postoje opsežna pravila za popunu sjedala koja treba slijediti. Neka od njih uključuju nenošenje žarkih boja ili bilo čega što će zasjeniti glavne zvijezde, zabranu slikanja ili razgovora sa slavnim osobama i „nema gledanja u kameru“.

7. Zvijezde osobe moraju doći na vrijeme za after partyje

Prema estradnoj reporterki Angeli Bishop, svaka slavna osoba ima strogo vrijeme dolaska kojeg se mora pridržavati. „Primjerice, ako je zadano vrijeme od 21:11 do 21:13 i ako ne stigneš u to vrijeme, nećeš ući“, rekla je Bishop za Kiis 1065. „Moraš ići točno na kraj reda i ne ulaziš dok svi ne uđu jer je to apsolutno precizno organizirano“, dodala je. Navodno većina poznatih osoba slijedi pravilo, ali ako to ne učini, vjerojatno više neće primati pozivnice za tu zabavu.

Photo: Instagram@realbryannaalexis

Komentari 0