Stars

Provalnici opljačkali Tamaru Ecclestone - iz vrhunski osigurane kuće nestao je nakit vrijedan 50 milijuna funti!

  • Nasljednica Formule 1 živi u jednoj od najsigurnijuh kuća u Londonu, vrlo blizu kraljevske Kennsington palace
  • Lopovi su uspjeli zaobići zaštitare, alarm i provaliti u dva dobro skrivena sefa
  • Nestao je nakit vrijedan 433 milijuna kuna, ne mnogo manje vrijedan od cijele palače koja na tržištu nekretnima vrijedi nešto više od 600 milijuna kuna

Eto, o tome policija priča - provale u vrijeme božićnih blagdana su česte. Ljudi otputuju i evo vraga! Dogodilo je to i Tamari Ecclestone, kćeri magnata Formule 1 Bernieja Ecclestona. Iako živi u jednoj od najsigurnijih ulica u londonskom Kennsingtonu (zovu je alejom milijardera) i u jednoj od najbolje osiguranih kuća u Londonu lopovi su ipak uspjeli provaliti. Dogodilo se to nakon što je 35-godišnja nasljednica otputovala s obitelji u inozemstvo na božićne blagdane.

Možda vas zanima Za koliko novaca bi pristala na neki od ovih zadataka? Rubrika Life&style Life&style

Zaobišli su alarm i zaštitare

Kuću sa 57 soba(!) vrijednu 70 milijuna funti Tamara dijeli sa suprugom Jayom Rutlandom i petogodišnjjom kćeri Sophijom i očito se radilo o teškim profesionalcima. Lopovi su uspjeli zaobići sva osiguranja, od najsofisticiranijeg alarmnog sustava do zaštitara i policije koja redovito patrolira ovom ulicom u zapadnom Londonu.

 | Autor: Profimedia / @salmahayek Instagram Profimedia / @salmahayek Instagram

Ulaz kroz stražnji vrt

Vjeruje se da su provalnici kući pristupili kroz privatni vrt sa stražnje strane kuće te da je pljačka trajala 50 minuta. Za to vrijeme uspjeli su pronaći dva dobro skrivena sefa, jedan u njezinoj garderobi, drugi u Jayevoj i provaliti ih. Nestao je svaki komad nakita, sveukupna vrijednos je 50 milijuna funti ili 433 milijuna kuna, a neki su imali emocionalno značenje za Tamaru poput Cartierove narukvice vrijedne 700.000 kuna koju je dobila kao vjenčani poklon.

Susjedi su u šoku

Glasnogovornik Ecclestoneovih potvrdio je za medije da se pljačka dogodila te da su "Tamara i obitelj dobro, ali potreseni ovim incidentom i ljuti". Susjedi su u šoku jer se radi o objektu osiguranom skoro kao Pentagon. Provalnike je omeo zaštitar iz tvrtke za osiguranje, policija je pozvana na rezidencijalni posjed Palace Green iza 11 sati navečer u petak, no lopovi su uspjeli pobjeći kroz prozor. U javnost je sve procurilo prije nekoliko sati, a istraga se nastavlja.

Bit će sve dobro...

Vjerujemo da će financijski Tamara preživjeti ovu pljačku - govorimo o ljudima koji su tako bogati da si to jedva možemo predočiti. Za ilustraciju: nasljednica Formule jedan prije sedam je godina kupila kuću u SAD-u, na Bel Airu. U tom času bila je to po cijeni druga najskuplja kuća na američkom tržištu nekretnina.

 

 

Photo: Profimedia / @salmahayek Instagram

Komentari 0