Stars

Prinova stigla na britanski kraljevski dvor, no čestitke pojedinih članova obitelji su izostale

  • Princeza Eugenie u utorak 9. veljače rodila je svoje prvo dijete, dječaka čije ime još uvijek nije poznato
  • Prinova je izazvala veliku radost u kraljevskoj obitelji, no ipak su izostale javne čestitke pojedinih članova
  • Premda dječak neće nositi plemićku titulu, rođenjem je postao 11. po redu pretendent za britansko prijestolje

Stigla je još jedna kraljevska beba! Princeza Eugenie i njezin suprug Jack Brooksbank po prvi su puta postali roditelji. U utorak, 9. veljače u jutarnjim satima rođen je dječak čije ime još uvijek nije poznato javnosti. Po rođenju je težio nešto više od tri kilograma i šest dekagrama, a na svijet je stigao u istoj londonskoj klinici u kojoj je Meghan Markle rodila sina Archieja.

Možda vas zanima Kome su kraljevska djeca zapravo nalik? Neke usporedbe bi te mogle izenaditi Rubrika Life&style Life&style

O rođenju dječaka oglasila i Buckinghamska palača sljedećim priopćenjem: "Kraljica Elizabeta II., vojvode od Edinburgha i Yorka te vojvotkinja Sarah od Yorka, kao i gospođa i gospodin Brooksbank obaviješteni su i oduševljeni novostima". Dječak je deveto praunuče kraljice Elizabete II., a trenutno je 11. u redu za britansko prijestolje. Ipak, neće nositi plemićku titulu jer njegova majka smatra kako je teret kraljevske krvi svojevrsno prokletstvo te mu želi osigurati koliko-toliko normalan život.

U toj maniri Eugenia i Jack su, suprotno uvriježenim pravilima dvora, vijest o rođenju sina istoga dana podijelili i na društvenim mrežama. Na Instagramu su objavili crno-bijelu fotografiju njihovih ruku, a objavu su popratili uz tri plava emotikona srca.

Zanimljivo je kako se među prvim čestitarima našao James Middleton, mlađi brat vojvotkinje od Cambridgea koji je prokomentirao kako je to doista "sjajna vijest". S druge strane, Kate i William novopečenim roditeljima nisu uputili javnu čestitku, a isto nisu učinili ni Meghan ni Harry. Čestitku nećakinji nije propustio iskazati princ Charles sa suprugom Camillom, a popratili su je prigodnom objavom na društvenim mrežama.

Možda vas zanima Ukleta kuća: nakon samo 6 tjedana princeza Eugenie pobjegla iz kuće u kojoj su živjeli i Meghan i Harry Rubrika Stars Stars

Podsjetimo, 30-godišnja princeza i poduzetnik pred oltar su stali 2018. godine nakon osam godina veze. Vijest o svojoj prvoj trudnoći Eugenie je potvrdila prošlog studenog, a tom prilikom je istaknula kako se neizmjerno raduje novoj životnoj ulozi. Poznato je i kako je uzela porodiljni dopust u galeriji Hauser & Wirth gdje radi kao ravnateljica.

Photo: Instagram@ tihanaharapinzalepugin

Komentari 0