Stars

Princeza Diana bi bila vrlo razočarana u svog sina Harryja zbog ovih stvari u njegovu ponašanju

  • Princ Harry svojim je otkrićima pokazao strahovit bijes prema kraljevskoj obitelji koji je počeo ponovno izranjati kad se oženio Meghan Markle i postao suprug i otac 
  • Princ je rekao: "Ne sumnjam da bi moja mama bila nevjerojatno ponosna na mene. Živim život koji je željela živjeti za sebe, život koji je željela da možemo živjeti"
  • No, prema nekim upućenima, Harry je učinio nekoliko stvari koje bi razočarale njegovu majku Dianu

Nema sumnje da je smrt princeze Diane bila jedan od najtraumatičnijih događaja u životu princa Harryja. Na vrhuncu tinejdžerske dobi njegova je majka tragično stradala u automobilskoj nesreći u Parizu (napunio je 13 godina mjesec dana nakon majčine smrti), mladog je princa izjedala tuga. 2017. Harry je rekao Bryonyju Gordonu  da mu je trebalo 20 godina prije nego što je bio spreman potpuno se suočiti sa svojim osjećajima zbog majčine smrti.

Princeza Diana | Autor: DAILY MAIL ROTA/PA Images/PIXSELL DAILY MAIL ROTA/PA Images/PIXSELL Princeza Diana

U svojoj novoj petodijelnoj seriji za AppleTV+, Ono što o meni ne možete vidjeti, koju je princ koproducirao s Oprah Winfrey, u svakom dijelu Harry govori o traumatičnim sjećanjima iz djetinjstva, njegovoj i Meghaninoj tvrdnji da njegova obitelj nije bila voljna da pomogne Meghan kad se tijekom prve trudnoće borila sa samoubilačkim mislima i njegovim neriješenim osjećajima tjeskobe zbog tih događaja s kojima se bori i danas. Prinčeva otkrića u seriji dolaze za petama niza intervjuagdje je rekao gotovo isto, otvoreno kritizirajući Kraljevsku obitelj i posebno njegovog oca, princa Charlesa, za kojeg je rekao da mu je prenio "ciklus genetske boli i patnje"

Princ je Winfrey rekao: "Ne sumnjam da bi moja mama bila nevjerojatno ponosna na mene. Živim život koji je željela živjeti za sebe, život koji je željela da možemo živjeti."

No, prema nekim upućenima, Harry je učinio nekoliko stvari koje bi razočarale Dianu. Zapravo, kažu da bi bila "jako zabrinuta" zbog nekih izbora njezina sina otkako je napustio kraljevsku obitelj.

Diana bi htjela da se na Harryja više gleda kao na zagovornika, a ne kao na "žrtvu"

Tijekom posljednje godine svog života, nakon što se razvela od Charlesa, Diana je imala namjeru iskazati se kao moderna humanitarka koja će iskoristiti svoju svjetsku popularnost kako bi osvijetlila pitanja do kojih joj je bilo najviše stalo. Princeza je otputovala u Bosnu i Angolu kako bi istakla problem nagaznih mina u tim zemljama. Dok je bila s timom radnika Crvenog križa, Diana je posjećivala bolnice u kojima su ležala mala djeca, obilazila područja koja je rat razorio. Sa stotinama kamera uperenih u nju, Diana je bez riječi prenijela vrlo važnu poruku da svijet treba obratiti pažnju na ovo pitanje.

Kao humanitarka, Diana je željela skrenuti pozornost na priču, ali ne i postati tom pričom. Izvor je rekao: "Diana bi ohrabrila Harryja da osvijetli humanitarne stvari do kojih mu je bilo stalo. Bila bi ponosna kad bi vidjela kako se zauzima za pitanje mentalnog zdravlja, ali željela bi da se na njega gleda više kao na zagovornika, a manje kao na žrtvu".

Upućeni je nastavio: "Bila bi jako razočarana kad bi se vidjela da se toliko Harryjeve kampanje za mentalno zdravlje vrti oko njega i njegovih problema s kraljevskom obitelji, otkrivajući toliko njegove osobne priče. Mislila bi da je iskorišten od strane medija i bila bi zabrinuta da je izložio previše sebe. Nakon tog katastrofalnog intervjua s Martinom Baširom, jedina stvar na koju se princeza zavjetovala je da više nikada neće dopustiti da je prikažu kao žrtvu."

Diana ne bi odobrila da Harry otvoreno kritizira Williama i Charlesa

Tijekom svog dvosatnog razgovora s Meghan i Oprah Winfrey u ožujku, princ je tvrdio da mu je otac uskratio financije i odbijao njegove pozive tijekom pregovora o Megxitu. Dalje je rekao da su i njegov otac i brat bili "zarobljeni" unutar institucije monarhije.

Kraljevski biograf Andrew Morton rekao je da Diana ne bi odobravala da Harry otvoreno kritizira članove obitelji koji su mu najbliži. Objasnio je: "Nije napadao samo instituciju. Također je napadao svog brata i oca." Autor, koji je potajno surađivao s princezom također je otkrio: "Mislim da ne bi odobrila da Harry svog brata naziva "zarobljenim" u svojoj situaciji jer ne bi trebao bacati svog brata ispod autobusa". 

Harryjeva komercijalizacija krune zabrinula bi Dianu

U vrijeme kad se Diana razvela od Charlesa, bila je jedna od najpoznatijih i najdražih žena na svijetu. Kada je autorica Diane Clehane pisala knjigu: Diana, tajne njezinog stila, bliska princezina prijateljica rekla joj je: "Svakodnevno su stizale ponude modnih kompanija i marki koje su molile da surađuju s princezom. Nasmijala im se kao glupim idejama".

Diana je bila vrlo ponosna na svoje britansko nasljeđe i bila je gorljiva monarhistica. "Diana je željela da Harry bude princ, vrsta princa koji će voditi Britance inteligencijom, empatijom i suosjećanjem. Znao je da je to njegova sudbina", rekao je jedan upućeni. "Nikad ne bi željela da to pojeftini na bilo koji način."

Prema izvoru, Harryjevi višemilijunski poslovi s Netflixom, Spotifyem i  Appleom izazvali bi zabrinutost zbog saznanja da je unovčio krunu. "Diana je bila sjajna filantropkinja, što je pokazala na aukciji haljina. Koristila je relikvije svog kraljevskog života kako bi prikupila novac za dobrotvorne svrhe. Nikad ih nije koristila u osobne svrhe. Mučila bi je ideja da je jedini način na koji je Harry zarađivao bio govoreći o svojim kraljevskim iskustvima ili trgujući - namjerno ili ne - svojom titulom."

Dianina definicija slobode uvelike bi se razlikovala od Harryjeve

U posljednjoj godini svog života, Diana je razgovarala o preseljenju u Ameriku s nekoliko prijatelja, uključujući reportera kraljevskih obitelji  Richarda Kaya. U istrazi o njezinoj smrti, dopisnica Daily Maila rekla je da mu je rekla: "Moja je sudbina otići u inozemstvo."

Za razliku od Harryjeve iznenađujuće najave da se on i Meghan povlače iz kraljevskog života kako bi pronašli "financijsku neovisnost" i potražili privatnost u Sjevernoj Americi, Diana je imala plan. Gledala je nekretnine u Kaliforniji i New Yorku. Na ručku tijekom ljeta 1997., Diana je rekla Tini Brown da planira producirati seriju dokumentarnih filmova. Kay je otkrila da je princeza također željela otvoriti mrežu svjetskih hospicija.

"Diana je dugo željela biti slobodna i ozbiljno je razmišljala o životu u Americi", rekla je jedna upućena osoba. Ali, dodao je izvor, ona "neće napustiti Britaniju, a da nije znala kako će to funkcionirati i neće ostaviti sve iza sebe. Diana je znala da mora pronaći novi način života, ali za razliku od svog sina, ne bi osjećala potrebu da uništi sve i svakoga u svom bivšem kraljevskom životu da bi to učinila."

Izvor je rekao da se brine da Harry nije u potpunosti zacijelio od povreda i trauma iz prošlosti. "Harry ne može prestati iznositi strašne optužbe protiv kraljevske obitelji. Otišao je, ali nije krenuo dalje", rekao je upućeni. "Diana je znala da je pronalazak sreće u vlastitom životu i ostavljanje prošlosti najbolja osveta. Ne bi povukla povrede i nezadovoljstva iz prošlosti za sobom."

 

Photo: Instagram@meghanmarkle_official

Komentari 0