Stars
Buga Marija Šimić

Prelijepa kći Vitomire Lončar oduševila je u raskošnoj haljini na dodjeli Nagrada hrvatskog glumišta

  • Pjevačica i glumica Buga Marija Šimić definitivno je plijenila pažnju na nedavnoj dodjeli Nagrada hrvatskog glumišta
  • Dobila je nagradu za najbolje žensko glumačko ostvarenje u predstavi za djecu i mlade
  • Pojavila se u predivnoj crnoj haljini ukrašenoj čipkom

Buga Marija Šimić (27) kći je poznatog glumačkog para Vitomire Lončar i Ivice Šimića. Odigrala je briljantnu ulogu u predstavi „Sunce djever i Neva Nevičica“ u očevoj režiji i produkciji Kazališta Mala scena iz Zagreba. Svoje veselje zbog osvojene nagrade za najbolje žensko glumačko ostvarenje u predstavi za djecu i mlade nije krila, a dodatno je zasjala u ekstravagantnoj crnoj haljini ukrašenoj crnim perjem i čipkom, koju je upotpunila i vesela lepršava frizura te profinjen make up.

Multitalentirana Buga diplomirala je solo pjevanje na Muzičkoj akademiji u Zagrebu, a završila je i specijalizirani magisterij, smjer opera, na Sveučilištu u Bernu. Nagradu za operno pjevanje osvojila je 2019. godine, koja stoji uz one glumačke. Na kazališnim daskama aktivna je od svoje šeste godine, nastupa u brojnim predstavama kazališta Mala scena čija je umjetnička direktorica od 2019. godine. 

U glazbenom učilištu Elly Bašić završila je violinu, a u srednjoj muzičkoj školi  klavir i solo pjevanje, plesala je step, jazz dance i hip-hop u plesnom centru TALA, piše na stranici Male scene uz njeno ime. 

Glumila je u filmu Ispod crte redatelja Petra Krelje (uloga Klare). Snimila je i igrani film Duh u močvari u kojem tumači ulogu Aranke, a 2008. u filmu Neka ostane među nama Rajka Grlića, koji je na četiri međunarodna festivala u 2010. osvojio više domaćih i međunarodnih nagrada, igra ulogu Maje. Sinkronizirala je ulogu Lava Girl u filmu Avanture Shark Boya i Lava Girl, cjelovečernji film Šarlotina mreža - ulogu Klare, filmove Neobična zubić vila, Upoznajte Robinsone, Coralina, Astroboy, Zebra trkačica i dr.

Photo: Instagram/@marianne_theodorsen

Komentari 0