Stars 05. ožujka 2016.

Posao iz snova: Kako je biti asistent Leonardu DiCapriju?

Tammie Arroyo/Press Association/PIXSELL.

Leova bivša asistentica Kasi Brown o glumcu priča sve najbolje

Za Halloween 2003, Kasi Brown našla se u razgovoru sa svojim prijateljem i šefom Leonardom DiCaprijom oko toga hoće li imati snage da ode na tulum kasnije te večeri. DiCaprio i njegova asistentica Brown bili su u glumčevoj prikolici na setu filma "Avijatičar", koji mu je donio i prvu nominaciju za Oscara u kategoriji najboljeg glumca. No DiCaprio nije bio zainteresiran za to, već je htio razgovarati o Halloweenu. "Halloween mi je najdraži praznik," prisjeća se Brown što joj je rekao glumac. To je i njoj najdraži praznik, pa ga je upitala zašto je i njemu. "Njegovo lice se uozbiljilo i odgovorio je kako voli anonimnost", rekla je Brown za Huffington Post. "Rekao je kako je lijepo šetati među ljudima i pričati s njima bez da ga prepoznaju. Možeš biti poput svih drugih bez ikakvih očekivanja."

 | Autor: Guliver Image/Getty Images Guliver Image/Getty Images

Tijekom jeseni 2003. Brown je napokon razumjela što joj Leo želi reći, dok je simultano bila uključena u njegov svakodnevni život i entuzijastično pokušavala zaštiti njegove razne aspekte. Povremeno, kada bi Leo bio izvan svoje prikolice, Brown bi držala kišobran iznad njegove glave kako paparazzi ne bi uslikali fotografije njegovih čudnih izraza lica dok se priprema za snimanje. Zbog količine vremena kojeg su provodili zajedno, Brown i DiCaprio pronašli su neke zajedničke interese. Jedan od njih bio je Halloween. Drugi je bio rap glazba. "Leo i ja uvijek smo se dobro zabavljali na snimanjima", rekla je Brown. Tvrdi kako ih je posebno zbližila njena ljubav prema promatranju ljudi i oponašanju različitih likova, naglasaka i slično." Jedna interna šala među parom uključivala je oponašanje Leonarda kada bi on bio tipična zvijezda. "Ponekad bih se pretvarala da je Leonardo stereotip celebrityja i kada bi me pitao da nešto napravim, naklonila bih mu se i rekla, 'Da, gospodine, nešto drugo, gospodine?' na što bi se on nasmijao i rekao mi da prestanem", priča Brown. Brown je posao dobila zahvaljujući jako sretnim okolnostima. Kada se 1999. preselila u Los Angeles kako bi ostvarila svoj hollywoodski san, njen najbolji prijatelj radio je kao Leonardov asistent. Kada je taj isti prijatelj pomagao glumcu za vrijeme snimanja filma "Avijatičar" u Montrealu, Brown je dobila priliku pridružiti im se. Tijekom dana posjećivala je set, a navečer bi s Leonardom i svojim prijateljem izlazila u grad. "Kanađanke su bile lude za njim!" sjeća se Brown. "Jedna me djevojka u klubu udarila u ruku kako bi mu se približila."

Kada je set filma premješten u Los Angeles, a njen prijatelj otišao pomagati Kate Hudson, Brow je bila u savršenoj poziciji da postane nova Leonardova asistentica. Na setu je Brown naučila mnogo stvari o DiCapriju. Bio je jako pametan, znao je dosta toga o politici, popularnoj kulturi, povijesti... I imao je odličan smisao za humor te je provodio slobodno vrijeme ćaskajući sa svima, uključujući ekipu i statiste. "On je s obje noge na zemlji i obožava prepričavati priče i iskustva drugim ljudima.", kaže Brown. Brown je i dosta toga naučila od glumca. Svjedočeći njegovoj neumornoj posvećenosti glumi, Leonardo joj je postao velika inspiracija. "Jednog dana na putu prema setu, vidjela sam da cijelo vrijeme gazi na pukotine i mrlje na podu", sjeća se Brown. "Igrao se Howarda Hughesa, svog lika iz filma, koji je imao poremećaj pažnje i tada sam shvatila da se pokušava uživjeti u ulogu."

 | Autor: themoviedb themoviedb

Na samom kraju snimanja, Brown je čak dobila priliku glumiti s DiCapriom. Glumica koja je glumila njegovu majku u filmu, nije bila u mogućnosti ponovno snimiti svoju scenu, pa je Brown preuzela tu ulogu. Kaže kako se sjetila južnjačkog naglaska kojim je prijašnja glumica govorila pa je uspješno ponovila originalnu izvedbu. "Kada je scena bila gotova, redatelj filma, slavni Martin Scorsese, mi je prišao i rekao, 'Ti si glumica!',  a zatim je mi je prišao i Leo i rekao 'Kasi!' sa impresivnim tonom", kaže Brown. "Obojica su mi pomogli da se osjećam jako dobro oko svoje glume u kojoj sam primijenila sve što sam naučila dok sam asistirala Leonardu."

Kada su završili snimanje "Avijatičara" i DiCaprio joj više nije bio šef, Brown i njen klupski prijatelj i dalje su ostali u kontaktu. Kako je Brown radila na svojim projektima, Leonardo ju je nastavio ohrabljivati i pozvao ju da predstavi svoju humorističnu seriju njegovoj produkcijskoj kompaniji, Appian Way. Napokon, 2015. godine Brown je ostvarila svoj cilj stvaranja vlastitog filma kada je napisala i režirala komediju "Gone Doggy Gone" sa svojim partnerom Brandonom Walterom. DiCaprio ju je ohrabljivao do samog kraja, unatoč godinama koje su prošle od njihove poslovne suradnje.

Komentari 0