Stars

Pjevačica slavne grupe Roxette izgubila je životnu bitku nakon teške bolesti...

  •  U 62. godini života preminula je Marie Fredriksson pjevačica popularne švedske grupe Roxette
  • Još 2002. dijagnosticiran joj je tumor na mozgu, a smrt je nastupila zbog zdravstvenih komplikacija
  • Iza nje su ostali brojni hitovi među kojima je zasigurno najpoznatija pjesma  "It must have been Love"

Pjevačica slavne grupe Roxette, Marie Fredriksson preminula je u 62. nakon što je izgubila bitku s dugom i teškom bolesti koja joj je joj je dijagnosticirana 2002. godine. "S velikom tugom javljamo da jedne od naših najvećih i najvoljenijih umjetnica više nema. Fredriksson je preminula ujutro 9. prosinca od posljedica bolesti koja ju je pratila." - piše u priopćenju koje je izdala njezina obitelj. Zbog Marieina odlaska najviše tuguju suprug Mikael Bolyos te 26-godišnja kćer Inez Josefin i 23- godišnji sin Oscar, pišu švedski mediji. 

 | Autor: Profimedia / @salmahayek Instagram Profimedia / @salmahayek Instagram

Možda vas zanima Tuga u obitelji Kate Middleton o kojoj se dosad nije progovaralo Rubrika Life&style Life&style

Marie Fredriksson rođena je 30. svibnja 1958. u malom švedskom selu Ossjo. Bila je najmlađe od petero djece, a djetinjstvo joj je obilježila tragedija u kojoj joj je sedmogodišnja sestra izgubila život. "Moja najstarija sestra poginula je kad sam imala sedam godina. Taj dan razorio nam je obitelj, ništa nije bilo isto nakon toga" - rekla je jednom prilikom. Njezin pjevački talent prvi je prepoznao pastor u lokalnoj crkvi koji ju je potaknuo njezin talent. U mladosti je najrađe slušala Beatlese, Deep Purple i Hendrixa.

Možda vas zanima Njezin miljenk joj je slomio srce! Kraljica Elizabeta u 94-oj godini proživljava najteže dane života Rubrika Stars Stars

Njezina karijera doživjela je pravi procvat kada je zajedno s Perom Gessleom osnovala duet Roxette. Ovaj pop rock sastav proslavio se nizom hitova od kojih je zasigurno najzapamćeniji ostao "It must have been Love" kojega je proslavio film "Zgodna žena". Per se od nje na društvenim mrežama oprostio emotivnom objavom. "Sva moja ljubav je za tebe i tvoju obitelj. Stvari više nikada neće biti iste." - napisao je. Tumor na mozgu nije zaustavio njezine glazbene aspiracije pa je posljednji album grupa izdala 2013. godine. Utjeha ostaje upravo u njezinim pjesmama koje će obožavatelje još dugo podsjećati na njezin sjajan vokal.

Photo: Profimedia / @salmahayek Instagram

Komentari 0