Stars
Influenceri koji zarađuju milijunske iznose

Ovo je najnovija lista najplaćenijih Instagram zvijezda - iznenadit će te tko je na prvom mjestu

  • Imaju uspješne karijere koje im donose vrtoglave iznose, a njima pribrajaju i basnoslovnu zaradu samim time što su influenceri
  • Lista najbogatijih korisnika Instagrama i ove godine je poznata, a predvodi je proslavljeni nogometaš Cristiano Ronaldo
  • Na popisu influencera koji ne zarađuju manje od milijun dolara po objavi našli su se i reality TV zvijezde i pjevačice poput Kylie Jenner i Ariane Grande – pogledaj kakve se iznose influenceri zarađuju 

Svoje pratitelje broje u stotinama milijuna, a za objavu dobivaju i milijunske iznose – influenceri koji sjede na vrhu digitalnog svijeta svima su poznati. Kako su se pak poredali ove godine, pokazala je Instagram Rich List 2021., lista koja se sastavlja na osnovu podataka  Hopper HQ-a.

Bonnie Rodríguez Krzywicki Možda vas zanima Uz trikove ove influencerice tako je lako napraviti savršenu Instagram fotografiju. Uvjeri se sama Rubrika Life&style Life&style

Statistike (prosječan engagement, učestalost postova, broj pratitelja, ali i zarada koju mogu ostvariti jednom Instagram objavom) pokazale su da na tronu ovaj put sjedi Cristiano Ronaldo težak 1,6 milijuna dolara (nešto više od 10 milijuna kuna) po samo jednoj Instagram objavi. Najskuplji Influencer koji ima 309 milijuna pratitelja oborio je i rekord za najplaćeniju objavu ikad, a iza sebe ove godine ostavio prošlogodišnjeg prvoplasiranog Dwayne Johnsona, zatim Arianu Grande na trećem mjestu. 

Proslavljeni 36- godišnji nogometaš iz Portugala prošle godine je bio na trećem mjestu prema istoj listi, a novi plasman otkriven je samo nekoliko tjedana nakon što je uklonio dvije Coca-Cole boce ispred sebe na press-konferenciji na Europskom nogometnom prvenstvu.

Instagram slavi rođendan: Ovo je 10 najomiljenijih poza influencera na fotografijama

Zvijezda koja je vrlo disciplinirana kada je riječ o zdravom životu uz ovaj potez dobacila je na portugalskom: ‘’Pijte vodu’’, a nedugo nakon toga mediji su izvijestili kako su dionice Coca-Cole, jednog od dugogodišnjeg sponzora Eura, gotovo odmah pale sa 56.10 dolara na 55.22 dolara, što znači da je vrijednost tvrtke pala sa 242 na 238 milijardi dolara, dakle za četiri milijarde dolara.

Upravo ovaj (ne)smotren potez nogometaša ukazuje na ogroman utjecaj Influencera stoga ne čudi da mnoge tvrtke biraju influencer marketing kao jednu od strategija. 

U top 10 najbogatijih influencera nitko ne zarađuje manje od milijun dolara po objavi

No, osim Ronalda svoje Instagram usluge masno naplaćuje i 49-godišnji glumac Dwayne Johnson čiji profil prati 251 milijuna pratitelja. Samo jedan post penje se do cijene od 1.54 milijuna dolara (oko 9.6 milijuna kuna)

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by therock (@therock)

Treće plasirana 28-pjevačica Ariana Grande s Instagram profilom kojeg prati 249 milijuna pratitelja post naplaćuje 1.51 milijuna dolara (oko 9,5 milijuna kuna).  

Uhvaćena na djelu! Influencerica lažirala let prvom klasom, razotkrili je njezini suputnici.

U stopu je prati 23-godišnja reality zvijezda Kylie Jenner koja za svoj post može dobiti također vrtoglavih 1.49 milijuna dolara (9,40 milijuna kuna). Njezin profil slijedi 245 milijuna pratitelja. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Kylie 🤍 (@kyliejenner)

U top pet ulazi i Disneyjeva zvijezda, 28-godišnja Selena Gomez koja ima 239 milijuna pratitelja i može zaraditi 1.47 milijuna dolara (oko 9,26 milijuna kuna) po objavi. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Selena Gomez (@selenagomez)

Na šestom mjestu nalazi se reality TV zvijezda i poduzetnica Kim Kardashian, a redom je slijede nogometaš Lionel Messi, pjevačica Beyonce Knowles, pjevač Justin Bieber i Kendall Jenner od kojih nitko ne naplaćuje manje od milijun dolara (6.31 milijun kuna) po objavi. 

Photo: Instagram@lejla.fili

Komentari 0