Stars
Kendall Jenner

One su najbolje plaćeni modeli na svijetu, s najmanjom zaradom od 19 milijuna dolara

  • One nisu samo vitke, visoke i lijepe. Bogme su i pametne i imaju smisla za biznis jer kako bi inače bile ovako bogate!? 
  • Neke top manekenke tijekom godina bavljenja ovim naizgled prozaičnim poslom stekle golemo bogatstvo 
  • Otkrit ćemo ti koji su trenutačno najplaćeniji modeli

Modna industrija pa tako i manekenstvo nedvojbeno je jedna od najkonkurentnijih industrija. Međutim, nije nikakva tajna da najelitniji svjetski modeli mogu tijekom karijere zaraditi impresivno bogatstvo, izgraditi carstvo i sami postati moguli, bilo da se radi o širenju u nove izazove poput poduzetništva i glume, ili kroz vrlo ekskluzivna plaćena partnerstva. Otkrit ćemo ti koji su najplaćeniji modeli na svijetu danas, prema portalu fizzymag.com.

Miranda Kerr Možda vas zanima Ovu olovku za trenutačno izbjeljivanje zuba koriste modeli. Potvrdila Mirranda Kerr Rubrika Beauty Beauty

Liu Wen - 19 milijuna dolara

Liu Wen postigla je međunarodni uspjeh, a The New York Times ju je 2012. godine nazvao „prvim pravim kineskim supermodelom“. Wen je srušila barijere postavši prva Azijakinja zaštitno lice kozmetike Estée Lauder i prva istočnoazijska manekenka koja je nosila reviju Victoria's Secreta. Povrh svega, postala je prvi kineski model koji se našao na naslovnici američkog Voguea 2017. godine.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Liu Wen 刘雯 (@liuwenlw)

Bella Hadid - 19 milijuna dolara

Čini se da je Bella Hadid u posljednjih nekoliko godina dosegnula nove visine modelinga. Nekad se smatralo da živi u sjeni svoje sestre Gigi, međutim, Bella je postala nova modna 'it djevojka' i uspostavljajući ne samo suradnju nego i bliske odnose s modnim gigantima poput Donatelle Versace, Karla Lagerfelda, Jeremyja Scotta i Virgila Abloha. U travnju 2022. godine Bella je dobila svoju prvu solo naslovnicu američkog Voguea.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Bella 🦋 (@bellahadid)

Gigi Hadid - 20 milijuna dolara

Unatoč porastu Belline popularnosti u modnoj i manekenskoj industriji u posljednjih nekoliko godina, Gigi Hadid je bila ta koja je utrla put za svoju braću i sestre u tom poslu. Gigi je omiljeno lice brendova kao što su Maybelline, Moschino, Fendi, Michael Kors i Versace, da spomenemo samo neke. Godine 2016. je surađivala s Tommyjem Hilfigerom na liniji odjeće Tommy X Gigi, koja je postigla komercijalni uspjeh.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Gigi Hadid (@gigihadid)

Adriana Lima - 30 milijuna dolara

Adriana Lima često se smatra najpopularnijom Victoria's Secret anđelicom. Nakon što je otišla u mirovinu 2018., nakon što je završila svoju 18. sezonu za brend, Adriana je od tada krasila nekoliko modnih kampanja, uključujući svoju kampanju BCBGMAXAZRIA za jesen 2019. Međutim, njezino je nasljeđe s Victoria's Secretom ono što ju učvršćuje kao vječnu ikonu u industriji modelinga.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Adriana Lima (@adrianalima)

Gisele Bündchen - 33 milijuna dolara

Kad se priča o tome tko je najuspješniji supermodel svih vremena, Gisele Bündchen je ime koje se često čuje. Tijekom kasnih 90-ih i 2000-ih, Gisele je imala izuzetno blizak odnos s Dolce & Gabbanom, nakon što je bila model u 11 uzastopnih kampanja te zaštitno lice njihovog mirisa 'The One'. Također se okušala u glumi, u filmu 'Taxi' (2004.) i 'Vrag nosi Pradu' (2006.).

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Gisele Bündchen (@gisele)

Kendall Jenner - 40 milijuna dolara

Kendall Jenner najbolje je plaćeni model na svijetu. Otkako je njezina manekenska karijera doživjela uzlet 2015. godine, Kendall se može pohvaliti suradnjama s Estée Lauder, Calvinom Kleinom, adidasom, Longchampom i Stuartom Weitzmanom. Također je bila model u kampanjama za Givenchy, Versace, Marc Jacobs i Michael Kors. Značajan dio njezinih prihoda dolazi od pojavljivanja na reality TV serijama 'Keeping Up with the Kardashians' i 'The Kardashians'.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Kendall (@kendalljenner)

Cara Delevigne Možda vas zanima Buran ljubavni život manekene Care Delevingne: tko je sve na popisu ljubavnika i ljubavnica Rubrika Stars Stars
Photo: None

Komentari 0