Stars

Ona je Victoria's Secret model i inženjerica u Applu - zašto je to toliko teško prihvatiti?

Biti 'lijepom i pametnom' očito je još uvijek koncept koji je mnogima tako teško prihvatiti, a ova je djevojka upravo to, naglašavamo: LIJEPA I PAMETNA.

Lyndsey Scott radi kao instruktorica u Appleovom iOS timu i softver je inženjerica. Ali je u isto vrijeme i proslavljena manekenka Victoria's Secreta, zbog čega su si hejteri bespuća Interneta dali za pravo dovesti u pitanje njezinu inteligenciju. Nemoj misliti da je ovo jedna od onih djevojaka koja plače u tišini i iz minute u minutu briše negativne komentare na svojim društvenim mrežama - Lyndsey je svima onima koji smatraju da "manekenka nema što raditi u tehnološkoj industriji" objasnila zašto zaslužuje poštovanje cijelog svijeta. 

31-godišnja Lyndsey prva je Afroamerikanka koja je potpisala ekskluzivni ugovor s modnom kućom Calvin Klein, nosila je modne revije Guccija i Prade, a od 2009. šeće i pistom Victoria's Secreta. Isto tako, ima sveučilišnu diplomu iz informatike, a programirati je počela već sa 12 godina. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Objavu dijeli Coding engineer (@coding.engineer)

Sve je počelo s Instagram postom na kojem je pisalo "Ova Victoria's Secret manekenka progamira kodove u Pythonu, Javi, C++, MIPSu i Objective-C", nakon čega je krenula lavina uvredljivih komentara kojim su samoprozvani genijalci Instagrama odlučili umanjiti njezinu vrijednost i zaključiti kako "je to neka prevara" te da djevojka nije "prava programerka već samo koristi taj termin". Ono što se potom dogodilo, sigurno nisu očekivali jer Lyndsey je u stvari mega dobra programerka i ne, ne srami se to reći na glas!

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Objavu dijeli Lyndsey Scott (@lyndsey360)

Na uvrede i poniženja odgovorila je i na Twitteru i na Instagramu, a njezinu objavu prenosimo u cijelosti jer je svoje hejtere pobijedila na inženjerskoj razini.

"Upravo sam vidjela ovaj post. Hvala vam za objavu @coding.engineer! Iako obično pokušavam ignorirati negativno, ovoga puta sam se uključila u komentare. Ne mislim se hvaliti, lol, samo navodim činjenice u nadi da ću uvjeriti barem jednog negativnog komentatora da programeri dolaze u svim oblicima, veličinama, spolovima, rasama itd. Tako da sljedećeg puta ipak dvaput razmisle prije nego posumnjaju u druge žene i djevojke u tehnološkoj industriji"

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Objavu dijeli Lyndsey Scott (@lyndsey360)

Ne znamo što više nadodati kad je sve tako savršeno objasnila. Da je seksističkim komentarima i stavovima davno odzvonilo ove su djevojke primjer - i zato ih svakodnevno slavimo!

 

Photo: instagram @janko_popovic_volaric

Komentari 0