Stars

Okej, službeno je - znamo tko će glumiti Barbie na velikom platnu!

Neodoljiva plavuša i službeno je potvrđena kao glumica koja će utjeloviti lik Barbie u prvom igranom filmu o kultnoj lutki

Nakon nekoliko godina govorkanja, sada službeno saznajemo da će Margot Robbie utjeloviti slavnu lutku Barbie u filmskoj ekranizaciji. 28-godišnja australska glumica koja je prošle godine zaradila i svoju prvu nominaciju za Oscara u filmu 'Ja, Tonya', također će i koproducirati film, zajedno sa suprugom Tomom Ackerleyjem i producentom Joseyjem McNamarom.

Ovo će obilježiti prvi igrani film o franšizi popularne lutkice Barbie, a još se čekaju prvi konkretni detalji o filmu, uključujući i datum izlaska filma. U službenoj objavi za medije, Margot je riječima hvale opisala Barbie i rekla kako je ova lutkica desetljećima promovirala "samopouzdanje, znatiželju i komunikaciju" kod djevojčica te ih ohrabrivala "da se od najranije dobi zamišljaju u inspirativnim ulogama sve od princeze pa do liječnice i predsjednice". 

 | Autor: Profimedia/Instagram Profimedia/Instagram

Šuškanja o Margot kao prvoj Barbie počela su još 2015. godine, nakon što je u javnost procurio email u kojem je pisalo kako je ona jedna od kandidatkinja za ulogu slavne lutke. Tek krajem 2018. The Hollywood Reporter otkrio je da je Margot zaista pregovarala o glumačkoj, ali i producentskoj ulozi za film.

 | Autor: Profimedia/Instagram Profimedia/Instagram

Također, Margot nije bila jedina o kojoj se pričalo kao potencijalnoj Barbiki. Navodno je uloga još 2016. pripala Amy Schumer, ali je nekoliko mjeseci kasnije odbila posao zbog "prenatrpanog rasporeda". U 2017. su se pak pojavile glasine o Anne Hathaway kao glavnoj favoritkinji za ulogu Barbie. 

 | Autor: Profimedia/Instagram Profimedia/Instagram Amy Schumer i Anne Hathaway

Margot je postala nekako prepoznatljiva po svojim fantastičnim filmskim transformacijama; kao primjerice ona Harley Quinn u Odredu otpisanih, zatim Tonye Harding u filmu Ja, Tonya te ona najnovija - uloga kraljice Elizabete I. u filmu Mary Queen of Scots koji dolazi u kina krajem mjeseca. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Objavu dijeli @margotrobbie

I iako je fanovi oduvijek percipiraju kao živuću Barbie, Margot se oduvijek borila protiv svih stereotipnih usporedbi koje se temelje na izgledu. "Kada sam započela karijeru u Hollywoodu, kreativne uloge su za žene bile itekako limitirane", rekla je krajem 2018. za američki magazin Harper's Bazaar i nadodala: "Nisam htjela prihvatiti ulogu nečije žene ili djevojke u filmu u kojem sam stalno u pozadini muškarca. Za mene je to od prvog dana neinspirativno i neprihvatljivo!" 

Bravo, Margot! Jedva čekamo tvoj nove filmske uspjehe...

 

Photo: Instagram/Nives Celzijus

Komentari 0