Stars

Od Mustafe Nadarevića opraštaju se kolege i prijatelji: "Žao mi je što ti nisam stigao reći - bio si moj idol"

  • Nakon duge i teške bolesti, u 78. godini života napustio nas je proslavljeni glumac Mustafa Nadarević
  • Od glumačke legende na društvenim mrežama emotivnim objavama oproštaju se brojni prijatelji i kolege
  • Tako su se od glumca oprostili Branko Đurić Đuro, Antun Vrdoljak, Bojana Gregorić Vejzović, ali i HNK Hajduk

Vijest o smrti glumačke legende Mustafe Nadarevića ostavila je u tuzi brojne njegove prijatelje i kolege koji se od njega opraštaju na društvenim mrežama. "Zbogom dragi druže. Hvala za sve životne, ljudske i glumačke lekcije koje si mi dao. Beskrajno sam tužan što si otišao i sretan sto sam te poznavao i imao čast družiti se i raditi s tobom. Čuli smo se prije par dana i žao mi je da ti to tada nisam rekao - Bio si moj idol", napisao je na Instagramu bosanskohercegovački glumac Branko Đurić Đuro.

"Ostaju divni filmovi, serije i sjećanja na sjajne predstave, bilo nam je čast i veselje raditi s tobom... hvala ti. Zbogom dragi Mustafa", riječi su uz koje se od kolege oprostila glumica Bojana Gregorić Vejzović. U svom Facebook statusu od glumačkog barda oprostio se i Asim Ugljen koji je napisao sljedeće: "Jedan od mojih prvih susreta s glumom i glumištem je bio s njime. Requiescat in pace, maestro. Za mene ćeš uvijek biti Leone".

 

Oproštaj od inženjera Duje

Od proslavljenog glumca na istoj se društvenoj mreži oprostio i nogometni klub Hajduk koji se na svojim službenim stranicama prisjetio njegove uloge inženjera Duje, osnivača kluba, koju je ostvario u kultnoj seriji  'Velo misto'.

 

“Klub je ka i čovik, nosi ime za cili vik!” ❤️💙 Počivao u miru, “inžinjeru Duje”... 🙏

Objavljuje HNK Hajduk SplitNedjelja, 22. studenoga 2020.

A Mustafi je objavu posvetio i bivši košarkaš Dino Rađa koji je u opisu njihove zajedničke fotografije istaknuo: "Umro je inženjer Duje. Naravno da je umro Mustafa Nadarević, ali svima nama koji živimo za Hajduk umro je lik koji je tako dobro odigrao svaku ulogu osnivača kluba. Tu je zacementirao svoju legendu u mojoj glavi. Mogao je odglumiti Izeta, i tko zna što još, ali inženjer Duje mu je unikatna uloga vrijedna zlata. Uz to, imao sam ga prilike upoznati. Tako dobar lik, normalan i topao da se u njega zaljubiš odmah. Počivaj u miru, a tvoja legenda ostaje besmrtna."

 

Umra je Inzinjer Duje. Naravno da je umra Mustafa Nadarevic, ali svima nama koji zivimo Hajduk umra je lik koji je tako...

Objavljuje Dino Rađa officialNedjelja, 22. studenoga 2020.

"Bio je veliki glumac, moj uzor i kao da je dio mene otišao sa njim"

Povodom smrti Mustafe Nadarevića njegov bliski prijatelji progovorili su i za medije pa je tako Emir Hadžihafizbegović za Avaz. ba je otkrio sljedeće: "Mustafa je umro danas u 12 sati, to mi je javio njegov sin Aša. Bio je bolestan dvije godine, ali prije šest mjeseci stanje mu se popravilo pa je izgledalo kao da je pobijedio bolest. U posljednje vrijeme, nažalost stanje mu se pogoršalo,preselio je na bolji svijet".

Glumac se tom prilikom prisjetio i njihovog zajedničkog rada te iskazao žaljenje zbog smrti svog učitelja i kolege. "Snimali smo 'Kod amiđe Idriza', 'Lud zbunjen normalan i mnogo filmova u Sloveniji i Makedoniji... Treba naglasiti da je on svoje najbolje uloge ostvario u teatru, bio je veliki glumac, moj uzor i kao da je dio mene otišao sa njim", napomenuo je.

 | Autor: Pixsell/Sanjin Strukic Pixsell/Sanjin Strukic

Njegov televizijski sin Faruk Fazlinović, odnosno glumac Senad Bašić također je potresen viješću o smrti dragog kolege. "Čak sam i kao student snimio svoj prvi film, a u njemu je glumio Mustafa Nadarević, bio je to 'Posljednji skretničar'. Nas dvojica smo toliko toga zajedno radili, i toliko toga sam naučio od Mustafe. Rahmet mu duši, pamtit će ga generacije i generacije", istaknuo je za isti portal.

Redatelj Antun Vrdoljak, u čijem smo filmu 'General' na velikom platnu po posljednji puta imali priliku vidjeti glumačku veličinu Mustafe Nadarevića, o njegovom je odlasku za 24sata kazao sljedeće: "Pamtit ću ga po prijateljstvu. To što je bio veliki glumac, podijelio je sa svima. Prijateljstvo je dijelio samo s najmilijima i počašćen sam time."

 

Photo: Pixsell/Sanjin Strukic

Komentari 0