Stars

Zbog Melanije Trump, cijeli svijet bruji o njoj

Mnogi strani mediji pišu o marketinškom potezu Ivis Burić

Malo koja naša reklamna kampanja odjekne cijelim svijetom kao ona koju za Američki institut potpisuje Ivis Burić, marketinška stručnjakinja. "Samo zamisli koliko daleko možeš stići uz malo engleskog", poruka je s billboarda u Zagrebu uz koju se nalazi portret Melanije Trump. Dakako da je u našoj zemlji ovaj reklamni potez itekako zapažen, no, danas o njemu pišu i strani mediji. Newsweek, Refinery29, The Telegraph i mnogi drugi su izvijestili o billboardu Američkog instituta, a neki od njih se, poput Newsweeka, duhovito pitaju "jesu li baš jezične vještine razlog zbog kojeg je Donald Trump zapazio Melaniju?". 

Refinery29 piše kako je plakat malo zbunjujući jer "sugerira da je malo engleskog automatski put ka uspjehu", ali i da pomalo potkopava američku prvu damu jer "ona ne priča malo engleskog, već ga govori tečno".  

No, ako je smisao svake kampanje da dopre do što većeg broja ljudi, onda je, bez obzira na sve, ovaj plakat ispunio svoju zadaću. “Poruka se nedvosmisleno referira na osobu koja je, uz malo znanja stranog jezika, dogurala do pozicije jedne od najmoćnijih osoba na planetu. O Melaniji Trump ljudi mogu imati svakakva mišljenja, ali ne može joj se poreći uspjeh za koji je sigurno zaslužno i njezino znanje engleskog jezika. Ne može bilo tko postati jedna od najmoćnijih žena svijeta”, rekla je autorica plakata Ivis Burić za Večernji list. 

Photo: None

Komentari 0