Stars

Nikolina Pišek nakon što su ona i mala Una jedva izbjegle smrt: "Više se ne vraćamo u taj stan"

  • Nikolina Ristović i kći Una u zadnji su čas spašene smrti - da suprug Vidoje nije uspio nazvati prijatelja koji je došao do stana i pozvao policiju da provali mama i kći bi stradale
  • U njihovom stanu na Gornjem gradu u Zagrebu istjecao je plin - Nikolini je prvoj pozlilo, a zatim i malenoj, no nisu znale zašto - zadnjim je snagama došla do prozora na koji je prijatelj kucao
  • Sumnjam da ću se ikada više vratiti tamo. Previše se loših stvari dogodilo ondje u zadnje vrijeme - rekla je voditeljica misleći i na potres zbog kojeg se zgrada trenutačno sanira

Nakon strašne tragedije uzrokovane trovanjem ugljikovim monoksidom četvero mladih ljudi u Posušju, za tren je izbjegnuta nova tragedija u domu Ristović. Ugljikov monoksid je bezbojan plin, bez mirisa i okusa, koji ne iritira sluznicu, što ga praktički čini neprimjetnim sve dok ne postane prekasno. Razlog istjecanja plina najvjerojatnije je puknuta cijev i njihovom stanu na Gornjem gradu, koji se trenutačno sanira. 

„Istina je da se to dogodilo i trenutačno je policija na uviđaju kako bi ustvrdila okolnosti. Mogu samo pretpostaviti da je u pitanju puknuće cijevi uslijed sanacije zgrade koja se trenutačno odvija. Servis smo obavili u srijedu i bilo je sve u redu s plinskim instalacijama, a ovo se dogodilo sa subote na nedjelju“, izjavila je Nikolina za 24sata nakon što je otpuštena iz bolnice.
„Mojoj kćeri Uni ustanovljeno je teško trovanje. Ne znamo još kakve će biti posljedice. Morat će na neurološka ispitivanja, a ja moram obaviti pretrage srca i pluća“ dodala je. 

 

Nikolinu i Unu spasio  je prijatelji provalivši u stan, nakon što voditeljica više nije odgovarala na pozive svog supruga, koji je u tom trenutku bio u Beogradu. „Kad sam rekla da se ne osjećam dobro, nakon što je Una počela povraćati, njemu je to bilo sumnjivo. Počeo je agresivno sve zvati da provjere što se događa, jer se više nisam javljala na telefon nakon tog razgovora. To je već bilo oko pola 3 ujutro. Naš prijatelj koji živi nedaleko od nas je zvao policiju i objasnio im da mora provaliti u kuću jer nitko ne odgovara, ali psi laju.“ 

Obiteljski prijatelj je na sreću brzo reagirao i otišao do stana voditeljice. To im je spasilo život. Izjavio je za 24sata: „Došao sam ispred stana i lupao po prozoru, a psi su lajali. Nakon pet minuta na prozor je došla Nikolina smušena. Rekao sam joj da rastvori prozor. Rekla mi je ‘Ne znam, tresem se, u kur.. sam. Nije mi dobro’. Znam da su im nekoliko dana prije bojler popravljali. Rekao sam da otvori vrata. Ušao sam u stan, rastvorio sve i ugasio plin. Odmah sam zvao Hitnu, policiju i plinaru, sve živo. Unu sam odvezao u Klaićevu, a Nikolinu je Hitna odvezla u Vinogradsku. Onda sam išao do granice sa Srbijom po Vidoja“. 

Nakon dolaska službenika plinare u stan, izmjerena je sedam puta veća količina ugljik monoksida od dopuštene. „Bilo bi gadno da je nešto kasnije došao u stan“, izjavili su službenici. Razina ugljik monoksida bila je oko 150 ppm, a od te količine mogući su dezorijentacija, nesvjestica pa i smrt. 

Nikolini je u bolnici utvrđeno teško trovanje, a liječnici su joj rekli da joj je malo nedostajalo da završi u barokomori. Posljedice tako jakog trovanja na organizam su moguće, a na EKG-u i na plućima voditeljice vide se oštećenja. Malena Una mora još na neurološku obradu. 

„Da je naš prijatelj došao pola sata kasnije, mi ne bismo vodile ovaj razgovor“, dodala je Nikolina iskreno za 24sata te apelira kako bi se ubuduće trebalo voditi računa o ugradnji detektora za ugljični monoksid, jer je alarmantni broj slučajeva trovanja o kojima je slušala proteklih dana.

Nakon tog gotovo kobnog događa, Nikolina je odlučila s Unom napustiti stan, možda čak i zauvijek. Nikolina i obitelj nakon drame su smješteni u hotelu jer se u stan više ne usude, a za Jutarnji list je rekla: "Sumnjam da ću se ikada više vratiti tamo. Previše se loših stvari dogodilo ondje u zadnje vrijeme." Naime, zgrada u kojoj se sve dogodilo već je u zagrebačkom potresu je pretrpjela ozbiljna oštećenja tako da Ristovići posljednjih mjeseci uređuju kuću koju su kupili na zagrebačkoj adresi, a koja će im biti novi dom u Zagrebu.

Photo: Pixsell/Davor Javorović

Komentari 0