Stars
Ples sa zvijezdama

Nikad uzbudljivije u 'Plesu sa zvijezdama': Prva jedinica ikad i prva 3D printana odjeća u Hrvata

  • Natjecatelji showa „Ples sa zvijezdama“ proveli su gledatelje glazbenim vremeplovom kroz plesnu povijest
  • Parovi su plesali valcer, charleston, quickstep, cha cha cha, lyrical i sambu
  • Natjecanje su napustili Asim Ugljen i Nika Jelić, nakon što je Asim za svoju izvedbu jivea, popularnog plesa iz 50-ih, dobio jedinicu

Nakon prošlotjedne promjene plesnih partnera te izostanaka nekih natjecatelja, ovoga su puta nastupili svi parovi u standardnim kombinacijama. Naime, nakon bolesti vratili su se Bojana Gregorić Vejzović i Pedro Soltz, a vratio se i Filip Vidović, koji je na plesu ozlijedio nogu. 

Plesni vremeplov otvorili su Pedro Soltz i Valentina Walme koji su svojim bečkim valcerom gledatelje vratili u 19. stoljeće. Nakon njih quickstepom su se predstavili Domenica Žuvela i Alan Walme, koji su od žirija dobili i prve desetke večeri. 

Potom je uslijedio još jedan quickstep. Marko Petrić i Gabrijela Pilić oduševili su izvedbom, a Franka je glumcu rekla kako je postao jedan od favorita u showu. Ciboci, najstroži član žirija, složio se s Frankom te je rekao glumcu kako ga vidi u finalu. 

Nakon dva quickstepa uslijedio je senzulani lyrical koji su plesali Bojana Gregorić Vejzović i Gordan Vogleš. Inače, glumica je prošlog tjedna završila u bolnici na infuziji, zbog čega su sa koreografijom i treningom započeli tek u četvrtak. Nakon samo tri probe osvojili su dvije desetke i dvije devetke, što je fenomenalno. Bojana je na svom Instagram profilu komentirala: „Jesam, rasplakala sam se i plesala za one koji nas čuvaju odozgo… Divne ocjene kao prekrasno iznenađenje našeg žirija.“ 

A onda je pala i prva jedinica: dobili su je Asim Ugljen i Nika Jelić za svoj jive. „Asime, ja bih tako htjela reći da je ovo dobro“, rekla je Larisa kroz smijeh. „Jako mi je drago da ste uspjeli doći barem do pola“, dodala je. „Ne znam zašto su oni tako negativni. Mislim da je tvoj večerašnji nastup bio poseban i štoviše, mislim da ćeš ti ući u anale 'Plesa sa zvijezdama' na svjetskom nivou“, rekao im je Marko Ciboci i dao jedinicu.

Jelena Perić i Marko Mrkić otplesali su cha cha cha. Dobili su tri desetke za svoju izvedbu, a žiri se složio da je to jedan od najboljih cha cha cha viđenih u showu. 

Ove nedjelje cha cha cha plesali su i Albina Grčić i Marijo Ožbolt. Međutim, nisu baš opravdali očekivanja žirija, a osobito najstrožeg člana: „Sve u svemu, ovaj cha cha cha nije bila moja šalica čaja definitivno“, rekao je Marko Ciboci. 

Potom je lyrical otplesao povratnik Filip Vidović s Paulom Jeričević. Dvije desetke, devetka i sedmica nagrada su za jako dobru izvedbu. Posljednji su nastupili sa sambom Sandi Pego i Helena Janjušević, koji su također oduševili žiri. 

Međutim, dio showa definitivno je ukrala Franka Batelić , koja je, za razliku od natjecatelja, odlučila otploviti u budućnost. Pokazala je nešto zaista novo i neobično, futuristički korzet zanimljivog izgleda i detalja. Franka je otkrila u objavi na svom Instagram profilu da je riječ o prvom 3D printanom odjevnom predmetu u Hrvatskoj.

Za svoj outfit dobila je mnoštvo pozitivnih komentara, a opisala je i kako je korzet nastao. „Posebno me veseli što u ovoj epizodi Plesa sa zvijezdama nosim “FUTURE F” korzet i kombinezon napravljeni od održivih  materijala koji predstavljaju budućnost u modi! FutureF prvi je 3D printani odjevni predmet u Hrvatskoj! Tko bi drugi došao na ovu ideju nego moja Jasenka Tudor Bevanda, a sve je teklo u 4 faze: 1. 3D scan mog tijela, 2. dizajn korzeta i programsko modeliranje, 3. printanje korzeta na 3D printeru, 4. dizajn kombinezona izrađen od poliestera nastalog recikliranjem plastičnih boca. I tu nije kraj, nosim i 3D printani NAKIT!“ 

Photo: Instagram@gisou

Komentari 0