Stars

Nevjerojatno teška priča jedne od najpoznatijih plus-size modela današnjice

Sigurno već znaš da je Tess Holliday jedna od najpopularnijih plus-size modela današnjice. Dakako, i jedna od najkontroverznijih. Istražile smo njenu životnu priču i neke su nas stvari istinski šokirale

Prije samo nekoliko tjedana na naslovnici britanskog Cosmopolitana osvanula je Tess Holliday, američki plus-size model o čijoj ljepoti i zdravlju raspravlja cijeli svijet. Iako se baš svi još uvijek osjećaju pozvanima da prokomentiraju njen izgled, ova naslovnica zasigurno je kruna njene dosadašnje karijere. Važnost ove naslovnice još je veća ako se u obzir uzme njena cijela, potpuno uznemirujuća, životna priča. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by T E S S (@tessholliday) on

Tess, rođenu u Mississippiju 1985. godine, tragedije su pratile gotovo od najranijeg djetinjstva. Otac je njenu majku Beth napustio dok je ona još bila beba, a otada do njenog desetog rođendana ona i njena majka selile su se oko 60 puta. Za djevojčicu u tako osjetljivoj dobi selidbe su bile ozbiljan izvor traume koji ju je pratio cijeli život.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by T E S S (@tessholliday) on

U njenoj životnoj priči otac se pojavljuje uistinu rijetko. Spominje ga samo kao prvi izvor zadirkivanja i ruganja na račun težine, a od 2013. godine konačno su prekinuli svaki kontakt. Kao pozitivci u njenoj životnoj priči ističu se, pak, baka i djed, Carolyn i Hulon Tadlock, kojima je posvetila neke od svojih tetovaža. Njena baka jednom je za medije izjavila: ''Nama je nevjerojatno dokle je ona stigla. To je fenomen. Mi smo toliko ponosni na nju. Učinila je dobro samoj sebi i znamo koliko je skupo platila svoj dolazak tamo. Bilo joj je teško kao djevojčici. Morala je proći puno toga. ''

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by T E S S (@tessholliday) on

Kada je ona imala samo 10 godina, Tessinu majku ustrijelio je tadašnji dečko. Nakon dva pucnja u glavu i borbu za goli život, majka Beth morala je iznova učiti hodati i pričati, a uz nju je stala samo Tess i njen brat. Iako njihova baka tvrdi da su djeca u vrijeme strašnog incidenta bili s biološkim ocem, ipak je riječ o još jednoj stravičnoj traumi od koje su se dugo oporavljali. Puno više od dvije i pol godine, koliko je u zatvoru proveo bešćutni napadač. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by T E S S (@tessholliday) on

Zlostavljanje u školi samo je jedno od teških poglavlja njenog života. Ozbiljni problemi počeli su već u petom razredu osnovne škole kada su je vršnjaci zadirkivali zbog težine i blijede puti, a sa 17 godina više nije mogla izdržati. Započele su ozbiljne prijetnje smrću zbog kojih je odlučila napustiti školovanje. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by T E S S (@tessholliday) on

Da stvar bude još gore, Tess je nedavno priznala da je preživjela dva silovanja za koja, u toj dobi, uopće nije shvatila da su zapravo silovanja. ''Prvi put sam ga pustila da to učini, ali bilo mi je rečeno da nemam izbora. Zato nisam shvatila da je to silovanje. Drugi put se dogodilo u njegovom dnevnom boravku i on mi se počeo približavati. Nisam htjela da se to dogodi, rekla sam ''ne''. Ali opet se dogodilo.'' - ispričala je za Cosmopolitan. Svoju je priču zapravo podijelila kako bi se pridružila pokretu #MeToo te dodala: ''Da sam barem znala da o tome smijem govoriti, da sam barem znala da nisam ja kriva!''

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by T E S S (@tessholliday) on

Njeno zdravlje neprestano potiče rasprave. Brojni se tako ''brinu'' o njenom kolesterolu i krvnoj slici. ''Govoreći ljudima da sam zdrava i da redovito idem doktoru, čini se da samo potičem napade na veća tijela i ideju onoga kako bi zdravo tijelo trebalo izgledati. Realno, nikome ništa ne dugujem i ne moram se opravdavati govoreći jesam li zdrava ili nisam. To nije ničiji posao!'' - rekla je u jednom od brojnih izjava povodom spomenutih kontroverzi. Među brojnim napadima na Tess, u posljednje vrijeme istaknuo se onaj britanskog novinara Piersa Morgana koji se osvrnuo na Tessinu pojavu na naslovnici Cosmopolitana. Novinar je optužio Tess da debljinu čini lažno glamuroznom. Na koncu je, prije svega nekoliko dana, odveo bizarne napade na novu razinu. Ponudio je Tess da, s obzirom na to da i on ima pokoji kilogram viška, zajedno odu na dijetu. ''Ona trenutno ne mršavi jer joj ljudi plaćaju da bude morbidno pretila. Mislim da sam dobar prema njoj. Možda se vama čini da nisam, ali ja mislim da jesam'' - objasnio je u konačnici.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by T E S S (@tessholliday) on

Za razliku od fizičkog, njeno mentalno zdravlje rijetko se spominje i ne dovodi se u pitanje. Tess je za Cosmopolitan priznala kako se sve do nedavno nalazila ''u najgorem mentalnom stanju ikad''. Tada je otvoreno priznala da nikada u svom životu nije imala više kilograma, ali ni više ljubavi prema samoj sebi. Na koncu je dodala da bi bilo lijepo da se toliko voljela dok je bila pedesetak kilograma lakša.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by T E S S (@tessholliday) on

Na koncu, priča ipak ima lijep kraj. Tess je, nakon mnogo teških dana, napokon uspjela stati na noge i to je okrunila naslovnicom magazina. Nadajmo se da je, bez obzira na zle jezike, došlo vrijeme da bude sretna i ispunjena te istinski uživa u životu.

Photo: instagram @janko_popovic_volaric

Komentari 0