Stars

Nećakinja princeze Diane očarala je svijet, evo što smo doznali o njoj

Hoće li ova članica kraljevske obitelji zasjeniti Meghan Markle? Kad se pojavila na vjenčanju Harryja i Meghan, veliku pozornost izazvala je plemkinja Kitty Spencer, kći brata pokojne Lady Di. Morali smo malo 'prokopati' o njoj

Jedna je lijepa mlada žena privukla posebnu pozornost na kraljevskom vjenčanju, ne samo elegantnom odjećom nego i zato što nevjerojatno podsjeća na pokojnu princezu Dianu. Ništa čudno, jer riječ je o obiteljskoj sličnosti: Kitty Spencer kći je Dianinog brata Charlesa, dakle, sestrična prinčeva Williama i Harryja s kojima je u srdačnim i bliskim odnosima. Plemkinja iz imućne obitelji, Kitty živi lagodnim životom onih koji zapravo ne moraju raditi, nego se pomalo bavi manekenstvom, dobrotvornim radom i dobrim provodima.


Ona je manekenka

Kitty će u prosincu napuniti 28 godina. Rođena je u Charlesovom prvom braku s bivšom manekenkom Victorijom Lockwood, a djetinjstvo je provela s mlađim sestrama i bratom u Južnoj Africi gdje je pohađala privatne škole i diplomirala psihologiju, političke znanosti i engleski na Sveučilištu u Capetownu. Zatim je jedno vrijeme studirala povijest umjetnosti u Italiji pa se preselila u  London gdje je magistrirala na menadžmentu luksuznih brendova – da, to postoji! -  i postala manekenka. Lani je na milanskom Tjednu mode nosila reviju svojeg omiljenog dizajnerskog dvojca Dolce & Gabbana čiju je zelenu haljinu ukrašenu cvjetnim motivima odjenula i za vjenčanje Harryja i Meghan, zajedno sa šeširićem iste boje i zagasito narančastim cipelama i clutch torbicom, te po mnogima bila među najbolje odjevenim uzvanicama. Osim Dolcea & Gabbane, voli Dior i Schiaparelli, a najradije bi se odijevala u stilu Betty Draper iz serije «Mad Men». 

 

 

🖤🖤🖤🖤 @morellibrothers @voguebrasil @dolcegabbana

A post shared by Kitty Spencer (@kitty.spencer) on


- Manekenstvo shvaćam dosta opušteno. Sviđa mi se što me vodi na razna nova mjesta i mogu se presvlačiti u lijepe haljine i na kratko živjeti u bajci – rekla je Kitty, kao da joj život već nije dovoljno bajkovit.

 

 

Shooting with @davide.gallizio backstage at @dolcegabbana 💙👼🏼👑

A post shared by Kitty Spencer (@kitty.spencer) on

... a malo i posvuduša

Kad nije na zadatku u organizaciji agencije Storm, koja uz nju zastupa i Kate Moss, Caru Delevigne i Cindy Crawford, Kitty često sjedi u prvim redovima na modnim revijama, a jednako često obilazi skupe butike, izlazi na mondena mjesta poput kluba Annabel u Londonu, hotela Palazzo Parigi u Milanu ili Mandarin Orientala u Pragu, i putuje na razne atraktivne destinacije kao što su St Tropez, Ibiza, Capri, privatni otoci uz obalu Australije ili južnoafričke plaže. Nije joj problem s prijateljima skočiti u Barcelonu na koncert Red Hot Chili Peppersa koje obožava, a u rijetkim trenutcima kod kuće uživa u seriji «Kuća od karata» i «Prijateljima», za koje kaže da zna svaku epizodu napamet.

 

Kraljica društvenih mreža

Putovanja i partijanje ova si potomkinja stare i otmjene plemićke obitelji može bez problema priuštiti: Spenceri uz raskošnu kuću Althorp od 90 soba posjeduju imutak koji se procjenjuje na 100 milijuna funti (oko 830 milijuna kuna, gotovo trideset puta više od posljednjeg jackpota na Super Sedmici), a pritom znaju i spretno unovčiti vlastito ime koje je proslavila pokojna Diana, i sama vješta medijska manipulatorica. 

 

Tanning buddies ☀️

A post shared by Kitty Spencer (@kitty.spencer) on

Kittyn otac lord Charles tako je u Americi za masne novce prodavao replike stilskog namještaja iz Althorpa, dok Kitty na društvenim mrežama neskriveno reklamira sve od Diora i aviokompanije Emirates do feniranja u lokalnom frizeraju, a za to dobiva besplatne usluge, make-up, haljine, frizure, letove... Na Instagramu na kojem ima oko 363 tisuće pratitelja, neprestano se zahvaljuje Ralphu Laurenu, Dioru i svojim stilistima, i često pripijenim haljinama s dekolteom naglašava vitku liniju i bujno poprsje, zbog kojeg ju jedna mlađa sestra zove «Tits», Sise. 
Kitty nije opterećena težinom, tvrdi da jede što hoće i da je odrasla u kući u kojoj nije bilo vage (možda i razumljivo s obzirom na poremećaje prehrane od koje je patila majka, a i teta Diana). 

 | Autor: Instagram Instagram

Razvod roditelja

Kitty ima dvije sestre, 26-godišnje blizanke Elizu i Ameliju i četiri godine mlađeg brata Louisa.  Premda su se svi rodili u Engleskoj, otac Charles je 1995. preselio obitelj u Južnu Afriku, navodno da djecu zaštiti od napasnih medija, ali zapravo je to bio pokušaj spašavanja braka. Razapeti između njegovih serijskih preljuba i njezine ovisnosti o heroinu i alkoholu te anoreksije i bulimije od kojih je bolovala, Charles i Victoria napokon su se rastali 1997., iste godine kad je Diana poginula u nesreći u Parizu. Kitty tvrdi, međutim, da razvod roditelja nije takva trauma kako se to obično misli, bar ne za nju.
- Samo sam sve imala dvostruko, dvije proslave rođendana, dva Božića, dva ljetovanja, svoju sobu i u Capetownu kod mame i u Londonu kod tate – rekla je Kitty koja smatra da je dobila najbolje od oba svijeta. S ocem i danas redovito igra bekgemon, s mamom se čuje, kako kaže, «100 puta na dan».

 | Autor: Instagram Instagram Šetnja s mamom
Mama bivša manekenka i ovisnica

Victoria, nekadašnje zaštitno lice Ralpha Laurena koji je za nju rekao da je najljepša djevojka na svijetu, uspjela se s vremenom skinuti s alkohola i droge i još živi u Južnoj Africi, gdje se nedavno preselila u manju kuću usred idiličnog vinogradarskog kraja, valjda već umorna od burnog ljubavnog života. Nakon razvoda od Charlesa, zaljubila se u zavodnika Jonathana Aitkena, koji je na nesreću bio i ovisnik o kokainu, 2003. rodila mu sina pa se i udala za njega, ali brak se raspao kad je Aitken, kako se moglo i očekivati, ponovno podlegao ovisnosti. Svejedno, kad je Victoria prohodala s nekim Jamesom Clinchom, bivšim vojnim časnikom, Aitken je podivljao i prijetio da će ubiti Clincha, koji je morao tražiti policijsku zaštitu. 

 

Mamma and her lion cubs 🦁 #internationalwomensday

A post shared by Kitty Spencer (@kitty.spencer) on


Otac u novim brakovima

Charles se nakon razvoda od Victorije još dva puta ženio, prvo s Caroline Freud s kojom ima sina Edmunda (14) i kćerkicu Laru Caroline (12), a onda s Kanađankom Karen, također bivšom manekenkom i recepcionerkom. U trećem braku rodila mu se sad šestogodišnja Charlotta Diana, nazvana po pokojnoj princezi.
 | Autor: Getty/Guliver Getty/Guliver Otac Charles sada je u trećem braku, s Kanađankom Karen

Bez sreće u ljubavi

Kitty je imala nekoliko ozbiljnijih veza, između ostalog četiri je godine hodala s Niccolom Barattierijem di San Pietrom, talijanskim građevinskim tajkunom koji je vršnjak njezinog oca i sam otac troje djece, ali prošlo ljeto ju je bogataš iznenada ostavio, navodno zbog glumice Liz Hurley, koja mu je ipak bliža po godinama. Kitty je patila, ali utješila se putovanjem, ovaj put na svadbu svojih prijatelja Vesne Vasiljević i Luke Obradovića koji su se vjenčali u Crnoj Gori.  

Nakon što su u novinama nekoliko puta izišle fotografije Amelije i Elize kako se prilično divlje zabavljaju, sestre su malo stale na loptu i pokušale se smiriti u stabilnim vezama, ali bez uspjeha. Eliza je tako pet godina hodala s financijašem Matthewom Rozowskym no razišli su se baš kad se već počelo govoriti o vjenčanju, a sad, kako se čini, nema nikog ozbiljnog. 
Amelia je pak više od šest godina bila u vezi s surferom i instruktorom vaterpola Gregom Malletom, ali nije se primirila: gotovo je propustila vjenčanje Williama i Kate jer je zbog napada na čovjeka na štakama u tučnjavi pred McDonaldsom morala na sud. Ipak, optužba je odbačena pa je Amelia stigla na svadbu. 
 | Autor: Getty/Guliver Getty/Guliver Sestre Amelia i Eliza jednako su lijepe

Zgodni brat

No, na vjenčanju Meghan i Harryja nije bilo Amelije. Došle su samo Kitty, Eliza, mama Victoria i najmlađi Louis, visok i naočit momak koji će naslijediti očevu titulu i cijelo imanje (britanski zakon preskače kćeri kad je plemstvo u pitanju) pa se možda i zbog toga smatra jednim od najpoželjnijih neženja u Britaniji. Ali o njemu sljedeći put.
 | Autor: Getty/Guliver Getty/Guliver Brat Louis je jedan od najpoželjnijih britanskih neženja - zašto se ne čudimo?

Photo: Getty/Guliver

Komentari 0