Stars

Nikad prežaljen... Toše Proeski danas bi proslavio 38. rođendan

Obožavatelji i prijatelji glazbene legende, poput Tonija Cetinskog, na današnji dan prisjećaju se svog omiljenog kolege i nikad prežaljenog pjevača

Da nije izgubio život u prometnoj nesreći, 16. listopada 2007. godine, jedan od omiljenih pjevača s ovih prostora danas bi proslavio 38. rođendan. Brojni fanovi i prijatelji ne zaboravljaju ga ni 12 godina kasnije i rado ga se prisjećaju, a posebno na današnji dan, 25. siječnja

Toše Proeski bio je prava glazbena senzacija na prostoru cijele bivše Jugoslavije. Svojim pjesmama osvajao je srca obožavatelja, a bio je i iznimno popularan i cijenjen među kolegama. O njemu su se govorile samo najljepše riječi i svi su ga opisivali kao skromnog mladića koji je širio nevjerojatno pozitivnu energiju.

 | Autor: instagram @janko_popovic_volaric instagram @janko_popovic_volaric

Nažalost, Toše nas je napustio sa samo 26 godina, ali njegova glazba ostavila je neizbrisiv trag. Njegove pjesme i dalje se nalaze u samom vrhu glazbenih top ljestvica,  a njegov lik zauvijek je urezan u našim srcima. To pokazuju i brojne čestitke obožavatelja.

 

Na danasnji dan svijet je dobio LEGENDU koja se samo jednom rodila, dosla i nestala medju oblacima. Na danasnji dan prije 11 godina bi se drugacije provodio, bilo bi veselja, osmijeha, radosti, a sada. Sada je druga prica.. Eto sada smo docekali jos jedan tvoj rodjendan Anđele. Vec 11 godina ga ne provodis dolje sa nama koji te volimo, vec sa Andjelima. Vec 11 godina mi zivimo za tebe cekajuci kada ces doci. Bolno. Jos bolnije za povjerovati da si otisao sa neduznih 26. godina, da bismo mi sada umjesto tebe docekali 38. Vrijeme tako leti, ne mozemo ga zaustaviti trenutka, kao da je jucer bilo kada si otisao. Dok vrata zatvorila ti mladost, druga otvorila ti vjecnost. I bas tako. VJECAN SI! ZAUVIJEK CEMO TE SE SJECATI! Andjele, sretan 38. nebeski rođendan. Sve sto pozeelim jest bezpotrebno jer za tebe sada nema granica.❤😇😔 #toseproeski #rodjendan #angel #38

A post shared by TOSE PROESKI 👑 - FAN PAGE (@t.proeski) on

 

#birthday#toseproeski 💗💗💗💔

A post shared by Ceca (@cecatripunovic) on

 

25.1. rođendan anđela ❤️ #toseproeski #inmemoriam #foreverinmymind

A post shared by Iva Vecanin ex Vekic 🐾 (@ivavecanin) on

 

25.01.2007 #toseproeski

A post shared by Toše Proeski Turkey (@toseproeskiturkey) on

 

Happy Birthday my angel ... 🙏🏼♥️ #toseproeski #legendsneverdie

A post shared by Selly Ustalic (@selly_blabla) on

Tošin rođendan nije zaboravio ni njegov bliski prijatelj Toni Cetinski. Na svom je Instagram profilu podijelio njihovu zajedničku ilustraciju ispod koje je napisao: "Zauvijek Toše u srcu". Tuga zbog gubitka karizmatičnog i talentiranog glazbenika ne blijedi ni danas, a da ga nikada neće zaboraviti svjedoči podatak da do sada nije prošao nijedan rođendan ili obljetnica koju Toni nije obilježio emotivnom porukom na društvenim mrežama. 

Podsjetimo, Toše je rođen 25. siječnja u Prilepu u Makedoniji, a već je svojim prvim nastupom kao 10-godišnjak pokazao da je pred njim blistava glazbena karijera. Osim u glazbenoj školi i na skopskoj Muzičkoj akademiji, glazbeno znanje usavršavao je i kod profesora Williama Rileyja u New Yorku, istoga onoga od kojega je učio i slavni Luciano Pavarotti.

Tijekom svoje karijere stekao je veliki broj obožavatelja na prostoru bivše Jugoslavije, a u Hrvatskoj je izabran za najboljeg pjevača i izvođača. Sretan rođendan, legendo! Nikada te nećemo zaboraviti!

Photo: Slavko Midzor, Pixsell

Komentari 0