Stars

Najljepši outfiti i haljine Oscara 2022.: 10 zvijezda koje su dominirale najpoznatijim crvenim tepihom

  • Na 94. dodjeli Oscara, nakon prošlogodišnje pauze, crveni tepih ponovno je bio ponovno super atraktivan
  • Sve hollywoodske zvijezde A liste pokušale su pokazati svoje najbolje izdanje, no nekima je to pošlo za rukom bolje nego drugima
  • Tko je ove godine zavladao crvenim tepihom i koje su najljepše haljine Oscara 2022.?

Dodjela Oscara - najprestižnija nagrada i priznanje radnicima u filmskoj industriji, ujedno je i je prava revija visoke mode na kojoj se glumice s A-liste neslužbeno natječu i u svojim modnim odabirima. I ove godine glumice su dale sve od sebe da izgledaju što bolje moguće noseći kreacije svjetski poznatih kreatora. Neke haljine godinama ostaju u pamćenju, a mi vam donosimo najljepše haljine i outfite s 94. dodjele Oscara. 

Billie Eilish

Dobitnica 94. Oscara za najbolju originalnu pjesmu, Billie Eilish se na crvenom tepihu pojavila u višeslojnoj, naboranoj, crnoj haljini otvorenih ramena dizajnera Alessandra Michelea. Jedna od najljepših oscarovskih haljinaa s dramatičnim šlepom podsjeća na retro-glam siluetu Oscara de la Rente koju je nosila na Met Gali prošle godine.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by E! News (@enews)

Savršena Armani haljina koju je nosila Nicole Kidman

Nicole Kidman zaprepastila je u nebeskoplavoj haljini s voluminoznim peplum strukom i pripijenom suknjom. Ne samo što je zvijezda nominirana za najbolju glumicu za ulogu u filmu “Being the Ricardos”, Armani je za nju napravio i novu sivo-plavu boju kreiranu isključivo za crveni tepih na Oscarima 2022. Uz odvažni crveni ruž, zvijezda "Moulin Rougea" dodala je i upečatljivu dijamantnu ogrlicu i odgovarajuće dijamantne naušnice i narukvicu.

Lupita Nyong'o

Glumica, koja je i sama osvojila Oscara za najbolju sporednu glumicu 2014., izgledala je upravo poput zlatnog kipića u haljini prepunoj zlatnih trakica i šljokica. Sitne perle složene u ružičaste cvjetove su poseban detalj na ovoj glamuroznoj haljini s otvorenim leđima. Lupita je haljinu kombinirala s draguljima koji su dodali blistavost na njenim ušima i prstima.

Ariana DeBose

Ariana DeBose je definitivno zvijezda ovogodišnjih Oscara - osim što je osvojila zlatnog kipića za najbolju sporednu glumicu, ona je prva queer osoba, k tome crnkinja i latinoamerikanka nominirana za Oscara te koja ga je iste godine i osvojila. Dobitnica za najbolju sporednu glumicu odstupila je od uobičajene haljine i odlučila se za crop top s hlačama širokih nogavica i dramatičnim ogrtačem do poda, prilagođenim Valentino Haute Couture izgledom. Sve je upotpunila crvenim štiklama na platformu i mnoštvom dijamanata. 

Kristen Stewart

A definitivno osoba koja je najviše odstupila od standardnih Oscarovskih haljina je glumica Kristen Stewart, nekadašnja zvijezda Twilight sage, a današnja kandidatkinja za Oscara za najbolju žensku ulogu. Kristen je također odbacila standardnu haljinu i odlučila se za vruće hlačice i sako. Kritičari su već pohvalili njenu odvažnost, kazavši kako je pravo osvježenje na crvenom tepihu te kako se nije odrekla svog prepoznatljivog stila. 

Jessica Chastain

Dobitnica Oscara u jednoj od najvažnijih kategorija za najbolju žensku ulogu, Jessica Chastain, stigla je na najveću holivudsku noć u blistavoj zlatno-ljubičastoj Gucci haljini s dramatičnim, naboranim rubom od tila. Izgled je upotpunila zlatnim platformama Stuarta Weitzmana, srebrnom narukvicom i naušnicama koje su se isticale radi visoko podignute kose u repu.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by E! News (@enews)

Lily James  

Britanska glumica Lily James je pokazala svoju fenomenalnu figuru u raskošnoj ružičastoj haljini s odvažnim dekolteom. Zvijezda filma "Pam i Tommy" večeras je po prvi put izašla na crveni tepih Oscara i za svoj debi zaslužila čistu peticu. Lilynu romantičnu haljinu od čipke potpisuje Versace.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by E! News (@enews)

Zendaya

Američka glumica i pjevačica Zendaya je zvijezda svakog crvenog tepiha na kojem se pojavi, a ni ovogodišnja dodjela Oscara nije ništa drugačija. Njezin Valentino izgled kombinira kratku bijelu košulju sa svjetlucavom srebrnom suknjom s dugim šlepom. Izgled je upotpunila brojnim srebrnim narukvicama, ogrlicom i dignutom frizurom. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by E! News (@enews)

Olivia Colman

Oscarovka Olivia Colman, nominirana i ove godine za najbolju glumicu, sjajila je na crvenom tepihu u svojoj srebrnoj metalik nabranoj Dior haljini do poda. Izgled je upotpunila naušnicama i dignutom kosom.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Jay Marie (@seenitall1349)

Jamie Lee Curtis

Legendarna Jamie Lee Curtis stigla je na crveni tepih u blistavoj, plavoj haljini Stelle McCartney od vrata do gležnjeva. 63-godišnja glumica upotpunila je outfit dijamantnim naušnicama i upečatljivim smaragdnim prstenom u istoj nijansi poput i njene haljine. No jedan drugi detalj privukao je najviše pažnje - Curtis je na prst stavila sićušnu satensku vrpcu na kojoj je pisalo "S izbjeglicama".

 

 

Photo: Instagram Screenshot

Komentari 0