Stars

Možeš li vjerovati da je ona patila od ćelavosti?

Možda je teško za povjerovati, ali ova prekrasna crvenokosa djevojka doista je imala problem sa strašnim opadanjem kose. A evo kako ga je uspjela riješiti

Sve je počelo kada joj je nakon svakog tuširanja kosa počela opadati i to u pramenovima. Zabrinuta, tada 18-godišnja Ruskinja Anastasia Sidorova, odmah je otišla posjetiti trihologa (specijalista za kosu i vlasište), gdje joj je potvrđeno kako ima androgenetsku alopeciju. No, Anastasia je odlučila boriti se protiv ćelavosti.

I sama je u međuvremenu postala kozmetički triholog, a njezina prekrasna kosa je zaludjela Instagram zajednicu. Kako je uspjela održati ovako dugu kosu? Iako ga mnogi smatraju neprijateljem za kosu, Anastasia koristi šampon sa sulfatima. Naime, sulfati pomažu izravnjavanju kose, ali u isto vrijeme izazivaju crvenilo vlasišta. Kako bi spriječila negativno djelovanje tog sastojka, Ruskinja nakon pranja kose koristi omega 3 masti i vitamin D. Nakon doslovno svakog pranja kose stavlja keratinsku masku. No, to nije sve! Sidorova kosu nikad ne ravna peglom za kosu nego čeka da se čak 60 posto kose osuši na zraku. Zamisli koliko je to vremena na ovakvoj riđoj kosi! Ali, trud i strpljenje se očito isplati. Ona tek završni sloj kose fenira kako bi postigla lijep i njegovan izgled.

Naravno, sa svojim pratiteljima na Instagramu redovito dijeli i savjete kako učiniti kosu dovoljno atraktivnom za fotografiju. Kosu fotografira maksimalno dva sata nakon pranja, jer tada ima najveći volumen, a isto tako se prošeta po suncu. I crvenokosim, ali i ženama koje imaju druge boje kose, savjetuje da puno vremena provode na zraku. Sunce i kretanje po suncu daju poseban sjaj kosi. Nemamo više što dodati, osim da ćemo predivnu Anastasiju pustiti da nas i dalje oduševljava svojom blistavom pojavom.

Photo: Instagram

Komentari 0